29 Mart 2024 Cuma

ESKİ HALİNDEN ESER KALMADI

ESKİ HALİNDEN ESER KALMADI

Isparta

Nurettin Arkan /DHA/YALVAÇ  ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde sağlık teknisyeni 50 yaşındaki İsa Özcan, aşırı kilosu nedeniyle kalp krizi riski ortaya çıkınca diyetle 136'dan 76 kiloya düştü. Özcan, "Şimdi görenler beni tanımakta güçlük çekiyor. Artık mağazalarda battal beden kıyafet aramak zorunda değilim"dedi.

 

Yalvaç Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık teknisyeni İsa Özcan, aynı hastanenin kardiyoloji uzmanına muayene oldu. Doktorun,"Aortun anormal derecede büyümüş. Kilo vermezsen kalp krizi geçirip ölmen kaçınılmaz" demesi üzerine zayıflamaya karar veren İsa Özcan, dahiliye uzmanı Dr. Nihat Özgel'in önerisiyle rejime başladı. Yaklaşık 1 yıllık sıkı diyet sonrası 60 kilo veren İsa Özcan, 136 kilodan 76'ya düştü.

 

BACAK BACAK ÜSTÜNE ATMAYI ÖZLEDİM

 

Kendini bildiğinden beri hep kilolu olduğunu belirten İsa Özcan yaşadıklarını şöyle anlattı:

 

"Gençken kilonla barışık olabiliyorsun belki ama, yaşilerledikçe zararını görüyorsun. Hastanedeki yemek salonumuz 5'inci katta.Asansör bozuk olduğu zaman o merdivenleri çıkamıyordum. O kadar ki insan bazeneğilip ayakkabısını bağlayamıyor. Bacak bacak üstüne atıp oturmayı bile özledim. O kadar kilo almıştım ki bunları yapmama hep engeldi.

 

Tedavi maksatlı kardiyoloji uzmanımıza göründüğümde bana'ölürsün' demesi bu işi tetikledi" dedi.

 

KENDİ YÖNTEMLERİNİ DE UYGULADI

 

Aynı hastanede çalışan dahiliye uzmanı Dr. Nihat Özgel'in önerisiyle ekmek ve tatlıyı kestiğini ve bol su içmeye başladığını aktaran İsa Özcan şöyle devam etti:

 

"Bazı zamanlarda doktorumun bilgisi olmadan kilo vermeyi hızlandırmak için değişik metotlar uyguladım. Mesela yoğurdu her öğün bir kase, üzerine bir avuç tarçın bir avuç kırmızı pul biber dökerek yedim.Tarçın açlık hissini gideren ve kilo verdiren bir besin. 10 gün buna devam ettim. Ardından her sabah bir bağ maydanoz, kabuğu soyulmamış bir limon ve bir bardak suyu robota atıp bunun suyunu içtim."

 

'GÖBEĞİMDEN ESER KALMADI'

 

Bir yandan diyet uygularken diğer yandan spor yaptığını veher gün istisnasız 10 kilometre yürüyüş yaptığını kaydeden İsa Özcan, hızlı ve düzenli kilo vermeye başlayınca hem kendine inancı, hem de sağlığının düzene girmeye başladığını vurguladı. Bir dönem kapılardan zor geçtiğini, 56 bedenden 30'a düştüğünü söyleyen İsa Özcan, şöyle dedi:

 

"Kilolarımı verdikten sonra tığ gibi oldum. Bıyıklarımı kesip saçımı da uzatarak yeni bir tarz oluşturdum. Şimdi görenler beni tanımakta güçlük çekiyor. Artık mağazalarda battal beden kıyafet aramak zorunda değilim. Sehpa niyetine kullanıp üzerinde çay bardağı taşıdığım göbeğimden eser kalmadı. 30 beden pantolon bile bol gelmeye başladı. Eski kıyafetlerimi de ihtiyacı olanlara dağıttım sadece hatıra olsun diye birkaç parça bıraktım. Kilo vermek sanıldığı kadar zor değil. Sabır ve azimle kilolarla baş etmek çok kolay." 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kahkaha atan

14 Ağustos 2016 Pazar 18:03

Siz de ekmeği ve tatlıyı kesin hemen kilo verirsiniz. İkisi de zehir. Kas yaparak da bu durumdan kurtulabilirsiniz. KAs yapmanız için de ekmeği kesmeniz tatlıyı kesmeniz ve protein almanız yan et balık tavuk yemeniz lazım. Her gün de antrenman.Gayet kolay biraz araştırma yapın, savaş cebeciyi izleyin, tamamdır.

Isparta devlet hast birş

11 Ağustos 2016 Perşembe 22:06

Bu yalvaçtaki Nihat böyle zayıflama metodlarını iyi bilir ama biraz problemli hasta gördümü Isparta'ya şuting

ercan tuncer

11 Ağustos 2016 Perşembe 20:13

55 ideal.. daha kilo verilcek yerlerin vardırr..selamm olsunn

adıge

11 Ağustos 2016 Perşembe 17:35

kilolu halin daha sempatikti:)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR