29 Mart 2024 Cuma

EŞ KATİLİ KADIN MAHKEMEDE KONUŞTU

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde nikahsız eşi Osman Tokmak'ı öldürmekten tutuklu yargılanan Gönül Sökmen, aynı suçtan yargılanan oğlu Fırat Erdoğan'ın suçsuz olduğunu belirterek, "Bu suçu ben işledim. Askere gidecekti. Burada suçsuz olduğu halde yatacağına bırakın askere gitsin şehit olsun" dedi.

Isparta

Yalvaç'ta 31 Ocak'ta nikahsız eşi 67 yaşındaki Osman Tokmak'ı öldürdükten sonra başını gövdesinden ayırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanıp Isparta Cezaevi'ne gönderilen ve 'canavarca hisle adam öldürme'suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen 49 yaşındaki Gönül Sökmen ile cinayete teşebbüsten 16 yıl hapis istenen oğlu 22 yaşındaki Fırat Erdoğan'ın yargılandıkları davanın ikinci duruşması, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

İlk duruşmada müdafi avukatının Fırat Erdoğan'ın cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda rapor alınmasına ilişkin talebi üzerine,Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) psikiyatri servisine sevk edilen sanık hakkında gelen rapor da duruşmada okundu ve akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi.

SAVCI BU KEZ TAHLİYE İSTEMEDİ

Davanın ilk duruşmasında Fırat Erdoğan'ın tutuksuz yargılanması konusunda mütalaada bulunan savcı, bu kez her 2 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Bunun üzerine sözisteyen ve mahkeme başkanına seslenen Gönül Sökmen, "Başkanım sizeyalvarıyorum, oğlumun bu işte bir günahı yok. Bu suçu ben işledim. Vereceğinizher cezaya da razıyım ama oğlumu bırakın. O hayalleri, hedefleri olan pırlantagibi bir çocuk. Askere gidecekti. Burada boşuna yatacağına askere gitsin, şehitolsun. Ona razıyım ama buna razı değilim" dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına,savcılığın esas hakkındaki mütalaası için ek süre verilmesine ve sanıklarındurumunun 16 Eylül'de gözden geçirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR