20 Nisan 2024 Cumartesi

ERKEKLER DİYET SONUCU DAHA RAHAT KİLO VERİYOR

ERKEKLER DİYET SONUCU DAHA RAHAT KİLO VERİYOR

Isparta

ISPARTA Devlet Hastanesi'nde görevli diyetisyen Melahat Çancı Demirkaya, diyet uygulamalarında erkeklerin kadınlara göre daha sabırlıve istekli olduğunu belirtirken, "Erkekler 1 ay içinde 5- 6 kilo verebilirken kadınlarda bunun 2 kiloya kadar düştüğünü gözlemliyoruz. Erkekler diyet sonucunda daha rahat kilo veriyor" dedi.

Diyetisyen Melahat Çancı Demirkaya, kadınların metabolizmasının erkeklere göre daha yavaş çalıştığını, bunun da kilolu kadınlarda diyet sürecine olumsuz etki yaptığını söyledi. Diyet uygulayan kadınların hastaneye geldiklerinde yıllar boyunca aldıkları kiloları çok kısa sürede vermek istediklerini vurgulayan Demirkaya, "Ancak bu kiloları yavaş yavaş vermeleri gerektiğini hatırlattığımızda hastada sabırsızlık ve isteksizlik gibi durumlar ortaya çıkıyor. Şunu görüyoruz; erkeklere göre kadınlar diyet sürecinde daha sabırsız. Yani yavaş kilo verme sürecine olumlu katkı koymuyor tam tersine olumsuz yaklaşıyorlar. Ve erken pes ediyorlar"dedi.

Erkeklerin diyet uygulamasında bir ay içerisinde 5- 6 kiloyurahat verebildiğine dikkati çeken diyetisyen Melahat Çancı Demirkaya, şöylededi:

"Kadınlarda bu durum 2 kiloya kadar düşmektedir. Bununyanı sıra toplumumuzda evde kadınların ailedeki rolü; yemeği hazırlayan onlardır.Mutfakta küçük atıştırmalıklar önemli gibi görünmese de kalori açısından bazen küçük bir tatlı bol miktarda kalori içerebilmektedir. Okula giden çocuğuna yaptığı tatlı, pasta türü şeylerden bir lokma alıyorum demek bile diyet sürecini olumsuz etkilemektedir. Bunun dışında kadınlar ev toplantıları,kafeler, restoranlar, kermesler veya sık yapılan günlerde, gıda tüketimini erkeklere göre daha çok yapıyor. Erkekler sadece sabah işine giden, öğle yemeğini yiyip akşam yemeğine evde oluyor. Dolayısıyla düzenli besleniyor. Yani erkek kadına göre daha düzenli beslenmekte. Burada kadınların dezavantajı daha fazla. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki erkeklerin diyete uyumu kadınlara göre daha uyumlu. Ve dolayısıyla erkekler diyet sonucunda daha rahat kilo veriyor."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

+32

16 Haziran 2016 Perşembe 13:51

DOKTOR HANIM YERİNDEN KALKIP HASTALARLA İLGİLENİLİRSE DAHA İYİ SONUÇLAR ALINIR.

:)

16 Haziran 2016 Perşembe 12:24

biride bu diyetisyen hanımı zayıflatsa iyi olur.kelin ilacı olsa başına çalar dercesine :)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR