24 Nisan 2024 Çarşamba

ERDOĞAN'A ISPARTA'DA SEVGİ SELİ

ERDOĞAN'A ISPARTA'DA SEVGİ SELİ

Isparta

“Bundan Sonra Her 26 Ağustos'ta Malazgirt Zaferi’niAnacağız”

Isparta’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene 26 Ağustos kutlamalarında inşallah Malazgirt'teyiz. Nasıl her yıl Çanakkale'ye gidiyorsak, bundan sonra her yıl Malazgirt'teyiz. İnşallah, Malazgirt Ovası'ndan sesleneceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Isparta Valiliği önündeki meydanda, bazı bakan ve milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

 “MİLLETİMLE BİRLİKTE GİRDİĞİM HİÇBİR MÜCADELEDEN MAĞLUP AYRILMADIM”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3,5 yıllık bir aranınardından yeniden Isparta ve Ispartalılarla birlikte olmanın memnuniyeti içindeolduğunu ve milleti Allah için sevdiğini ifade etti. “Bu öyle bir sevgi ki,yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle birlikte olsak, milletimize hizmetetsek usanmayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıllık siyasi hayatında,milletle birlikte girdiği hiçbir mücadeleden mağlup ayrılmadığını, 15 Temmuz’unda bu mücadelenin zirvesi olduğunu söyledi.

 

Ispartalılara, 15 Temmuz gecesi özgürlüklerine, ezanlarına,bayraklarına sahip çıktıkları için; 16 Nisan halk oylamasında ise yüzde 56’yla‘evet’ diyerek demokrasisine ve geleceğine sahip çıktıkları için teşekkür edenCumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinde tam olarak uygulanacak yeni yönetimsisteminin, Türkiye ve Isparta için hayırlı olacağını ifade etti.

 

Milletle birlikte yol almanın ve milletle birlikte yürümeninlafla olmayacağını, bu iddianın en güzel ispatının, yaptıkları hizmetlerolduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim, sağlık, ulaşım, iletişim,toplu konut, enerji, sosyal yardımlar ve diğer tüm alanlarda Türkiye’ye çağatlattıklarını, diğer 80 vilayetle birlikte Isparta’nın da bu hizmetlerdenpayına düşeni aldığını sözlerine ekledi.

 

ISPARTA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

 

Isparta’ya 1.426 derslik kazandırdıklarını, şehirdekiüniversitenin her geçen yıl büyüyüp gelişerek kendi alanında önemli bir markahâline geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sağlıkta enönemli projelerinden olan Şehir Hastanelerinden birinin 5 aya yakın süredirIspartalılara hizmet verdiğini belirtti. Isparta’da 4 bine yakın konutprojesini hayata geçirdiklerini, ulaştırmada şehre yapılan yatırımların tutarının1 milyar lirayı bulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlara, sürekliyenilerini eklediklerini de kaydetti.

 

Millî Mücadele döneminde Isparta’nın, Demiralay teşkilatınıkurarak işgale karşı verdiği mücadeleyle, tarihe altın harflerle kazındığını,Isparta’nın gösterdiği kahramanlık karşısında, şehre gelen düşmanların birhafta dahi dayanamadan çekilip gitmek zorunda kaldığını hatırlatanCumhurbaşkanı Erdoğan, “Isparta, bayrağı ve ezanı tehdit altına girdiğinde,kimsenin çağrısına, yardımına, yönlendirmesine ihtiyaç duymadan mücadelesinivermiş bir şehirdir. Bu vesileyle, Hafız İbrahim Efendi başta olmak üzere,İstiklal Harbimizin tüm sarıklı, kalpaklı kahramanlarını rahmetle yâd ediyorum.Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını da aynışekilde rahmetle anıyorum” temennisinde bulundu.

 

“ÜMMETİN SON ÜMİDİNİ KIRAMAYACAKSINIZ”

 

Ispartalıların, 15 Temmuz’daki duruşlarıyla, Hafız İbrahimEfendi’nin torunları olduklarını gösterdiğini ifadede ederek, 15 Temmuz veterörle mücadele şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere sağlık ve afiyetdileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, yaklaşık bir asır sonrayeniden kazandığı bu istiklal ve istikbal mücadelesini asla unutmayacaktır.Ülkemizin, bölücü terör örgütü PKK’yla, DEAŞ’la, FETÖ’yle, diğer terörörgütleriyle yürüttüğü mücadelelerin tamamı, işte bu istiklal ve istikbalkavgasının sonuçlarıdır. Aynı şekilde, Suriye’de ve Irak’ta sınırlarımızboyunca oluşturulmaya çalışılan terör devletinin amacı da budur” diye konuştu.

 

Avrupa ülkelerinin bir kısmının Türkiye’ye yönelik ölçüsüzve temelsiz ithamlarının, kızgınlıklarının, maruz kalınan örtülü ambargolarınında sebebinin aynı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında“Ecdadımızdan aldığımız ilhamla biz de sesimizin yettiği en yüksek tonla,yüreğimizden gelerek diyoruz ki; başaramayacaksınız. Milletimizibölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Ezanlarımızısusturamayacaksınız. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimiziyıkamayacaksınız. Hakkın ve hakikatin sesini boğamayacaksınız. Ümmetin sonümidini kıramayacaksınız.” diye ekledi.

 

“GÜCÜMÜZÜ, KUVVETİMİZİ KESTİKLERİNİ SANANLARIN SIRTINI YEREGETİRMEYE VAR MIYIZ?”

 

Törene katılan vatandaşlara hitaben, “Gerekirse bu yoldayeni Çanakkalelere, yeni İstiklal Harplerine, yeni 15 Temmuzlara var mıyız?Bizi köşeye sıkıştırdıklarını sananları köşeye sıkıştırmaya var mıyız? Bizimgücümüzü kuvvetimizi kestiklerini sananların sırtını yere getirmeye var mıyız?Bizi silahlarıyla, teknolojileriyle alt edebileceklerini sananlara daha güçlüsilahlarla, daha üstün teknolojilerle cevap vermeye var mıyız? Bizi ekonomiyletehdit edenlere cevabımızı daha güçlü bir ekonomiyle, daha çok üretimle, dahaçok ihracatla, daha çok istihdamla vermeye var mıyız?” şeklinde seslenenCumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların hep birlikte cevaben ‘evet’ demesiüzerine, “Sizin yüreğinizden kopup gelen bu cevapları, emin olun, dünyanın dörtbir yanında duyması gereken herkes duyuyor. Bugün Isparta dünyanın dört biryanından dinleniyor. Türkiye’den bu kararlı sesler yükseldikçe, Türkiye yapmasıgerekenleri cesaretle yerine getirdikçe, inanın bana, önümüzde kimse duramaz”ifadelerini kullandı.

 

“KARANLIK VE KİRLİ PAZARLIKLARA GEREK KALMAYAN BİR DÖNEMEGİRİYORUZ”

 

Milletin istikrar ve güven ortamının verimli limanınagirdiğinde işlerin değiştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunlarısöyledi: “Ülkemizin son dönemde böylesine büyük bir değişimi geçirebilmesiningerisinde, milletimizin kendisine yıllarca oynanan ‘tavşana kaç, tazıya tut’oyununu görmüş olması vardır. Siyasetin milletin sıkıntılarını görüp de çözümüretmesi bunları ciddi manada ürkütmüştür. Kısır bir kavganın aracı hâlinegeldiği yılların ülkemize çok ağır maliyeti olmuştur. Bunun için, 15 yıldır sahipolduğumuz istikrar ve güven ikliminin korunması çok önemli. 16 Nisan’da yapılanhalk oylamasıyla yürürlüğe giren yeni yönetim sistemi, inşallah, bu konudaülkemize çok önemli imkânlar getirmiştir. En azından aylar boyunca hükûmetkurulamadığı için, yeterli çoğunluğu sağlamak üzere karanlık ve kirlipazarlıklara girişilmesine gerek kalmayan bir döneme giriyoruz.Cumhurbaşkanıyla, Meclisiyle, yargısıyla daha güçlü bir Türkiye’nin temellerini16 Nisan’da milletimizle birlikte attık. Şimdi bize ne düşüyor? 2019’a kadar,yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek, tazelemek,güçlendirmektir. Bunun için partimizde köklü bir değişimi gerçekleştirmektekararlıyız.”

 

“AK PARTİ'NİN DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞMIŞ HERKES BİZİMGÖZÜMÜZDE YORULMUŞTUR”

 

AK Parti’nin değerlerinden uzaklaşmış olan herkesin,kendilerinin gözünde yorulmuş, yolunu kaybetmiş ve defolu hâle gelmiş olduğunuvurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bize ülkemizin, milletimizin, şehriningeleceği için donanımı olan, projesi olan, heyecanı olan, enerjisi olan yolarkadaşları lazım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’de görev değişimininbir bayrak yarışı olduğunu, görevlerini yapanlara teşekkürlerini sunupvefalarını göstereceklerini ve yeni olanlarla safları sıklaştırarak yola devamedeceklerini belirtti.

 Tüm alanlarda mevcudu kat be kat daha ileriye taşıyacak yeniyatırımların hazırlıklarını süratle yaparak 2019 yılına kadar hazırlıklarıtamamlayacaklarını ve milletin önüne öyle çıkacaklarını ekleyen CumhurbaşkanıErdoğan, “Biz asla ‘on dönüm bostan yan gel yat Osman’ anlayışı içinde olmadık.Biz asla milletimizin bize verdiği desteği bir mahkûmiyet, bir mecburiyetolarak görmedik. Tam tersine, milletimizin teveccühüne layık olabilmek için hepdaha çok çalışmamız, daha çok terlememiz, daha çok üretmemiz gerektiğininbilinciyle hak ettik. Şimdi de 2019 için işte böyle bir hazırlığın içindeyiz.Rabbim milletimize karşı bizi mahcup etmesin. Rabbim, gözünü ve kalbiniülkemizin başarısına dikmiş olanlara karşı bizi mahcup etmesin” şeklinde konuştu.

 

“VARSIN BİRİLERİ ÜLKESİNİN DEĞİL TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SAFINDAYER ALSIN”

 

Türkiye’nin geçen 4 yılda yaşadıklarının ve bundan sonraatacağı adımların, gelecek asrın belirleyicisi olacağının altını çizenCumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylesine kritik bir dönemde sorumluluk üstlenmeninvebalinin ağırlığının gayet iyi farkındayız. Üstelik bu vebalin üzerine bir deşehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuz binmiştir. Çok çalışarak,gecemizi gündüzümüze katarak, en iyi ekipleri oluşturarak, en iyi politikaları belirleyerek,en iyi icraatları hayata geçirerek Allah’ın yardımıyla bu vazifemizi hakkıylayerine getirmenin gayreti içinde olacağız” sözlerine yer verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:“Kardeşlerim, biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Varsın birileri ülkesinin değil terörörgütlerinin safında yer alsın, beraber sözde ‘adalet yürüyüşü’ yapsınlar.Bunlara ben diyorum ki; önce siz İzmir Büyükşehir Belediyesindeki işçilerinizinadaletle haklarını verin. Şişli Belediyesindeki o taşeron temizlik işçilerininönce adaletle haklarını verin. Sen daha bunları halledemiyorsun, kalkıpTürkiye’yi Almanya’ya şikâyet ediyorsun. Bir defa 29 gün yürüdün,Ankara-İstanbul; sana bu yürüyüşü sağlayan kim, bu imkânı veren kim? Bu hükûmetpolisiyle her şeyiyle seni güvence altına, koruma altına alıyor, sen hâlâ ‘buülkede güvenlik yok’ diyorsun, ‘özgürlük yok’ diyorsun. Yalancının mumu yatsıyakadar yanar, bununki daha erken sönecek. Biz Hak yolundan, hakikat yolundan,milletimizin bize gösterdiği yoldan ayrılmayacağız. Gücümüzü sadece Hak’tan vehalktan alarak yürüttüğümüz bu mücadelenin zafere ulaştığı günleri görmeyiRabbim hepimize nasip etsin.”

 “TEK MESELE GÜÇ DENGESİ OLSAYDI, ÇANAKKALE’DE 7 DÜVELE NASILMEYDAN OKUYABİLİRDİK?”

 Seferle mükellef olduklarını, zaferin Allah’a ait olduğunubelirten ve verdikleri mücadeleyi son nefeslerine kadar bu anlayışlasürdüreceklerini vurgulayarak, “Eğer ecdadımız başka türlü düşünseydi, SultanAlparslan Malazgirt’te kendisininkinden 3-4 kat büyük bir ordunun karşısınaçıkmaya cesaret edebilir miydi? Bu sene 26 Ağustos kutlamalarında inşallahMalazgirt'teyiz. Nasıl her yıl Çanakkale'ye gidiyorsak, bundan sonra her yılMalazgirt'teyiz. Malazgirt Ovası'ndan inşallah sesleneceğiz. Eğer ecdadımızınölçüsü belli olmasaydı, Sultan Fatih dünyanın en muhkem surlarının üzerineatını sürmeye cesaret edebilir miydi? Eğer tek mesele güç dengesi olsaydı,Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl meydan okuyabilirdik? Eğer sadece düşmanıve arkasındaki güçleri hesap etseydik, en zayıf hâlimizle en zor zamanımızdaİstiklal Harbimizi verebilir miydik? Eğer bu işler sadece silahla, teknolojiyleolsaydı 15 Temmuz’da milletimiz tankların, savaş uçaklarının, helikopterlerin,zırhlıların karşısına yüreğiyle ve çıplak elleriyle çıkabilir miydi?” diyenCumhurbaşkanı Erdoğan, asıl meselenin inanç, cesaret ve güven olduğunu söyledi.

 “SAVUNMA SANAYİMİZİN DIŞA BAĞIMLILIĞINI YÜZDE 40 SEVİYESİNEİNDİRDİK”

 Türk milletinde bu hasletlerin ziyadesiyle bulunduğunu,kalan eksikleri tamamlamanın ise sadece zaman meselesi olduğunu sözlerineekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silahımız mı yok, yaparız. Uçağımız mı yok,geliştiririz. Gemimiz mi yok, inşa ederiz. Yerine konamayacak şeylerin hepsinesahip olduğumuz için inanın bana bunların hepsi kolay. İşte 15 yılda savunma sanayimizindışa bağımlılığını yüzde 80’den yüzde 40 seviyesine indirdik. Üstelik bu,dışarıdan doğru dürüst hiçbir yardım almadan tamamen el yordamıyla, tamamenbilek ve zihin gücüyle elde ettiğimiz bir başarıdır. Birikimimiz arttıkçaunutmayın işimiz kolaylaşıyor, yeter ki biz birbirimize dayanalım, birbirimizeinanalım ve birbirimizi Allah için sevelim” diye konuştu.

 

2019 Mart yerel seçimleri ve 2019 Kasım Cumhurbaşkanlığıseçimi için şimdiden hazırlanılması gerektiğini ifade eden ve partilileri kapıkapı dolaşmaya, korkutucu değil müjdeleyici olmaya davet eden CumhurbaşkanıErdoğan konuşmasının sonunda ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’vurgusunda bulundu.

 

Sözlerini “günümüz kutlu olsun, geleceğimiz aydınlık olsun”temennisiyle tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından törenekatılan bakan ve milletvekilleri ile birlikte yapımı tamamlanan hizmet vetesislerin açılış kurdelesini kesti.




















YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

siyasetci

13 Ağustos 2017 Pazar 11:58

REİS EMİNOL SENİ IPARTA SEVİYOR. KENDİLERİNE O OY ÇIKACAK İNSANLARI VEKİL VE YÖNETİCİ SEÇTİRİYORLAR. GERÇEK YÖNETİCİ VE VEKİLLER SEÇİLSE 4 SIFIR VE BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARACAGIZ. BU YORUMUN AYNISI ARAŞTIRMAYI DOGRU KİŞİLERE YAPTIRSAN ÖNÜNE GELECEK. YALAN VE AKPARTİLİ OLMAYANLARIN SONUÇLARI SENİN ÖNÜNE GELİYOR SONUÇ 51.4 ÇIKIYOR. METAL YORGUNLUGU TESBİŞTİN SÜPER HİÇBİR AKPARTİLİ HAMİMİZ OLAMAZ. HALKA AKPARTİLİ GİBİ DAVRANMAK LAZIM.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR