29 Mart 2024 Cuma

Ercan Demir tutuklandı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen Isparta Eğirdir ilçe Emniyet Müdürürlüğü görevide yapan Ercan Demir bugün Ankara'da teslim oldu. Demir, tutuklama işlemi için İstanbul 'a götürüldü.

Isparta



Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Demir ifadesinde, daha önce ayrıntılı savunma yaptığını belirterek, “Söz konusu cinayet 2007 yılında işlenmiş. 2007 yılından bu yana Emniyet’in değişik birimlerinde ve değişik illerde birçok görevde bulundum. Delilleri karartmam veya kaçmam söz konusu olamaz. Dosyada gizlilik kararı olduğu için hakkımda yeni bir delil bulunup bulunmadığı hususunda bilgi sahibi değilim. Suçlamayı reddediyorum” dedi.

Demir’in avukatı da delil karartma ve kaçma şüphesinin olmadığını, istenildiği taktirde müvekkilinin her zaman teslim olabileceğini ve söz konusu suçla ilgisinin olmadığını söyledi.

"İMHALİ DAVRANIŞLA KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK"
 
Hakim Cevdet Özcan ise bu ifadelerin ardından “İhmali davranışla kasten adam öldürmek” suçlamasıyla Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir hakkında tutuklama kararı verdi.

Bu arada, Demir'in hakkında yakalama kararı çıkarıldığı 16 Ocak'ta Cizre'deki görevinden alındığı ve eski görevi olan Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı'na geri gönderildiği öğrenildi.

Ercan Demir'in Ankara'da Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı'nda görev yaparken, 30 Aralık'ta Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Ümit Kurt'un ölümünden sonra 9 Ocak'ta izne ayrılarak, ifade için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Ardından da Ankara'ya gitti. Hakkında yakalama kararı çıkarıldığı gün Cizre Emniyet Müdürlüğü görevi iptal edilerek, tekrar Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı'ndaki şube müdürlüğü görevine getirildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR