29 Mart 2024 Cuma

ENİS BEBEKTEN MUTLU HABER

ENİS BEBEKTEN MUTLU HABER

Isparta

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, geçen yıl Nisan ayında evdeki yüzme havuzuna düşen 19 aylık Enis Poyraz Işık bebeğin biri olay yerinde, diğeri hastanede iki kez kalbi durdu. Müdahaleyle 2 kez hayata döndürülen minik Enis, ambulans helikopterle Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yaklaşık 11 aydır tedavi gören Enis bebek taburcu edildi.

Muğla'da evlerinin bahçesindeki yüzme havuzuna düşerek boğulma tehlikesi geçiren 19 aylık Enis bebek, 11 aydır SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi görmekteydi.Pediatrik yoğun bakım ünitesinde tedavi alan Enis Poyraz Işık, ailesine evde bakım eğitimi verilerek taburcu edildi.

Tedavi sürecinde hastane idaresi, doktorların ve bölüm çalışanlarının kendilerine destek olduğunu belirten ve Türk vatandaşlığına geçen İngiliz asıllı anne Ayla Hanife Işık, SDÜ Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım’a yazdığı mektup ile teşekkür ziyaretinde bulundu. Hastaneden son derece memnun bir şekilde ayrılacaklarını söyleyen anne Işık,yazdığı mektupla duygularını şöyle ifade etti; “Oğlumun tedavi sürecinde her konuda bize çok yardımcı oldunuz özellikle Prof.Dr. Mustafa Özgür Pirgon hocamız, bilgili bir hekim. Dünyadaki doktorlar sizin gibi olsa dünya daha sağlıklı olurdu. İngiltere Konsolosluğundan sürekli bizi aradılar Enis’i götürelim diye,biz buradan çok memnun olduğumuzu söyledik bir an bile gitmeyi düşünmedik. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorlarına çok güvendim. Oğlumun tedavisi 11 aydır devam ediyor. Özgür Hocamız ve diğer doktorlarımızın desteği ile umudumu hiç kaybetmedim. Oğlumun burada tedavi alması için Isparta’ya yerleşmeye karar verdik. Bundan sonra yaşantımıza burada devam edeceğiz.”

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi şartlarının diğer hastanelere göre iyi durumda olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özgür Pirgon, “Işık Ailesine, evde hasta bakımı hakkında eğitim verildi. Evde bakım hastası olarak taburcu oldular yine kontrolleri devam edecek” Dedi.

Yazdığı mektup ile teşekkürlerini ileten İngiliz anne Ayla Hanife Işık’a duyarlı davranışında dolayı teşekkür eden hastane başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, hasta ve yakınlarının hastaneden memnun bir şekilde ayrılmasının gurur verici olduğunu belirtti.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR