19 Mart 2024 Salı

ENGELLİLİK İNSANİ BİR HALDİR VE HER AN HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR

ENGELLİLİK İNSANİ BİR HALDİR VE HER AN HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR

Isparta

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve yönetimi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Er, engelliler için bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür etti. Engelliliğin insani bir hal olduğunu ve her an herkesin başına gelebileceğine dikkat çeken Günaydın, “Bu itibarla Isparta Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak adına ciddi adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engellilerin sorunlarını konuşmak ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er, “Başkanımız önceki döneminde bizlerin mekan sorununu çözdü, rahatlıkla dernek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yetkililerimize engellilere gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Sorunlarımız zaman içerisinde çözülüyor” dedi. Er, ikazlı trafik ışıklarının yeniden faaliyete geçmesini isterken, otobüs içerisinde de hangi durakta olunduğuna dair ikaz yapılması taleplerini iletti. Er, “Engellilerimiz için yollar yapıldı. Şahsım ve derneğimiz adına başkanımıza engelliler için gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyor, kendisine engelsiz bir ömür diliyorum”görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediyesi tarafından yapımı devam ettirilen hayvan barınağı için de teşekkür eden Er, iyi bir insanın hayvan sever bir insan olduğunu dile getirerek, “Hayvan barınağı için başkanımıza ayrıca teşekkürediyorum, yürekten kutluyorum. Hayvan barınağına Isparta halkı olarak hepimizin sahip çıkması, değer vermesi, hayvanlara ilgi göstermesi gerekmektedir. Yükün tamamını belediyeye bırakmak insafsızlık olur, tüm hayvan severleri barınağa sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Kendisine gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu aktaran Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Er’in duyarlı bir başkan olduğunu söyledi. Belediye olarak engelli vatandaşlara yönelik duyarlılıklarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini aktaran Günaydın, duyarlılığın tüm toplum tarafından gösterilmesi gerektiğine işaret etti.

Başkan Günaydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Engellilik insani bir haldir ve her an herkesin başına gelebilir. Unutulmaması gereken asıl husus, engelli olmanın bir tercih ya da isteyerek ulaşılan bir netice olmadığıdır. Hayatın normal akışında bir engeli bulunmayanların dahi, iradeleri ve beklentileri dışında engelli olmalarının da her an mümkün olabileceğini akıllardan asla çıkarmamak lazımdır. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunların ailelerini, yakınlarını ve çevrelerini içine alan geniş bir etki alanına sahip olduğu da bilinmektedir. Engelli kardeşlerimizin, kendilerinde eksiklik görmemeleri ve toplumsal yapıda üretken,verimli ve hak ettikleri sosyal konumda olmaları için hepimizin hassasiyet ve duyarlılık göstermesi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Hayatlarını zorluklar içinde idame ettirmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren bu kardeşlerimizin bizim için önemi ve kıymeti çok büyüktür. Bu itibarla Isparta Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak adına ciddi adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz.

Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız ve onlardan gelebilecek her türlü fikre de açık olduğumuzu beyan ederim. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepsinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor, Cenab-ı Allah’tan huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini diliyorum”

Başkan Günaydın ayrıca, Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er’in belediyenin yapmış olduğu her türlü yatırımı yakından takip ettiğine değinerek, 49 dönüm alan üzerine kurulan hayvan barınağındaki inşaat çalışmalarını 2 aya kadar bitirme hedeflerinin bulunduğunu kaydetti.Hayvan barınağına, tüm Ispartalıların ve hayvan severlerin sahip çıkması gerektiğini kaydeden Günaydın, “Ziyaretlerinden dolayı Sayın Er ve beraberindekilere teşekkür ediyor, sağlıklı güzel bir hayat diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

attında

04 Aralık 2016 Pazar 07:56

kaldırımlar arabadan geçilmiyor.otobüs duraklarına araba park edenler.yaya geçidine araba park edenler.kaldırımlara dükkan sahipleri malzeme koyanlar.ıspartada o kadar çokki.belediye trafik sadece ışıklara bakıyor.kaldırımlara bir bak ziya efendi.engelli vatandaş nasıl geçecek.elini sallalaya sallaya bir dolaş.

zeki

03 Aralık 2016 Cumartesi 16:30

keske evlerin bircogunda engelli rampasi olsa kiraciyiz buralarda rampali ev bulamiyoruz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR