26 Nisan 2024 Cuma

Engelli Engel Olursa!..

Engelli bireylerin yaşam koşullarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan engelli rampası önüne park etmiş olan bir araç yok artık dedirtti. Zira o araç bir engelliye aitti

Isparta

Yürüme engelli bireylerin tekerlekli ve akülü araçlarla rahatça şehirde dolaşabilmeleri amacıyla Belediyenin geçtiğimiz aylarda yaptığı çalışmalar sonlandı. Tüm kaldırımlara engelli rampaları konularak akülü ve tekerlekli sandalyelerin rahatça geçişlerine imkan tanıyan bu çalışma ne yazıkki duyarsız vatandaşlar nedeni ile bazen sancılar doğurabiliyor. Genellikle sağlam insanların vurdumduymazlığına isyan eden engelliler geçtiğimiz günlerde karşılaştıkları manzara karşısında ‘-Yok artık’ dediler.

Yeşil Çınar Bulvarı Belediye Sarayı önünde bulunan sesli ve ışıklı ikaz yaya geçidinde bulunan engelli rampasını bir araç tıkadı. İşin ilginç yanı bu araçta engelli bir şahısa ait özel otomobildi. Gördükleri manzara karşısında şaşıran engelli bireyler ‘Bizi en iyi anlayacak olan insanlar bizim gibi engelli insanlardır. Çektiğimiz sıkıntıları bizzat yaşayan birinin böyle davranmasını hangi gerekçe olursa olsun mantıklı bir şekilde izah edemeyiz. İsmi bizce bilinen arkadaşımızı esefle kınıyoruz. Biz böyle yaparsak başkaları neler yapmaz’ sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.

Aynı kavşakta daha önce başka araçlarında uygunsuz park yaptıkları ve Trafik ekipleri tarafından gerekli ceza uygulandıktan sonra kaldırıldığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Yalvaç Şube Başkanı Çağlar Özyiğit, ‘Engelli kardeşlerimizin günlük yaşamlarını kolaylıkla sürdürebilmeleri için yoğun çabalarımız sonucu Belediye ve kamu kurumları üzerlerine düşeni yaptı. Şimdi iş halkımıza kaldı. Lütfen bizlere ayrılan bölümleri işgal etmeyin edeneleri de uyarın. Unutmayın engelli araçları kaldırımlardaki banketlerden zıplama özelliğine sahip değildir’ dedi.

Haber : Nuretttin Arkan

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

engelli izdihamı

30 Haziran 2016 Perşembe 10:57

engelli kişiye bu kadar taviz verilirse bu ülkenin helakına bile sebeb olur çünkü bir engelli diğer her sağlamında engelli olmasını ister ,elinden gelse onları engelli yapar ,yapabilse tabi.(yazan:bir engelli ,kızmayın işin aslı bu )

serdar

30 Haziran 2016 Perşembe 10:43

Konuşma gereğini yap ,çağırırsın polisi cezasını kesersin olay bu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR