29 Mart 2024 Cuma

EN İYİ MUTABAKATI İMZALADIK

Memur-Sen Isparta Temsilciliği İl Divan Toplantısı Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, Isparta İl Temsilcisi İhsan Arıcı, sendika şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Isparta İl Temsilcisi İhsan Arıcı, ülkenin keskin virajdan en kolay şekilde çıkmanın peşinde olduğunu belirterek, bu toplantının kendilerine büyük şevk ve heyecan vereceğini söyledi.

Isparta

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi,  konuşmasında konfederasyonlarının 800 bin üyeyle tüm iş kollarında yetkili sendika olduğunu ve bunun örneğinin dünyanın başka ülkesinde bulunmadığını söyledi. Emek mücadelesinde  üzerlerine düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmek zorunda olduklarını belirten Selvi, "Biz üç temel  yapıda bu ülkede ümit ışığı olmak zorundayız. Birincisi tüm çalışanlar hakkını bizim üzerimizden aramalı. Çalışanların sesi olup sendikacılıkta farkımızı ortayla koymalıyız. İkinci önemli tarafı, bu ülkede sivil inisiyatifin sözcüsü olmak zorundayız. Milletimiz ne istiyorsa onun istediğini biz getirmeliyiz.  Katkı vermeliyiz. Bir diğer boyutuyla biz kamuda hizmet ediyoruz. Kamuda hizmet edenler o ülkenin yönetim kadrolarının hizmete dönük yapacağı bürokraside dönüşümün de öncüsü biz olmalıyız" dedi.

EN İYİ MUTABAKAT

Toplu sözleşme masasında 200'ün üzerinde önemli kazanımlar elde ettiklerini dile getiren Selvi, "Masada görükmeyen masa dışında pek çok unsur olduğunu gördük. Bunların her biriyle ilgili bir takım çalışmalar yapmak gerekiyordu. Yoğun çalışma oldu. Zaman zaman kırılma, kopma noktalarına geldik. Ama sonuç olarak beklentilerimizin karşılanabilir olduğunu gördüğümüzde mutabakatı imzaladık. Bu mutabakat kamu sendikalarının bugüne kadar gerçekleştirdiği en iyi mutabakattır. Çok önemli kazançlara imza attık. Bunda hepinizin katkısı var.  Tüm arkadaşlarımızın maaşlarına 400-600 TL arasında bir yansıma söz konusu oldu. Eğer maaşlarınızın son 15 yıllık periyoduna bakarsanız bu önemli bir kazanımdır" diye konuştu.

TÜRKİYE SURİYE OLMAZ DİYE ASLA DÜŞÜNMEYİN

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini üçte birinde savaşa benzer bir ortam olduğunu kaydeden Selvi,  Diyarbakır Sur İlçesi'ndeki  tepkilerini anımsattı. 600'ün üzerinde sivil toplum kuruluşuyla 21 ilden katılımcılarla Şeyh Sait Meydanı'nda deklarasyonda bulunduklarını söyleyen Selvi, " Orada 'bu ülke sahipsiz değil, terörü reddediyoruz' deyip net mesaj verdik. O mesajı vermemiz gerekiyordu" dedi. Konfederasyon olarak hiç bir konuda ilgisiz davranmayacaklarını  ileten Selvi, "Tarihi  sorumluluklarımız var. Olur olmaz şeylerle bahane üretilerek ülkenin kaosa sürüklenmemesi için gerekeni yapmak zorundayız. Asla  'Türkiye Suriye, Irak olmaz' diye düşünmeyin. Olmaz diye bir şey yok. Görevimizi yerine getirirsek olmaz. Getirmediğimizde bir takım mihrakların meseleyi nereye götüreceğini bilemezsiniz, İstanbul'da belediyenin kolayca çözebileceği bir mesele memleket meselesi haline getirilmedi. Olmaz demeyin. Görevinizi yerine getirin" şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yürü

21 Eylül 2015 Pazartesi 22:32

öğretmenler ağlıyorya hala yazuklar olsun gözünüze dizinize dursun ek ders yapmadan ek ders parası alırsın okul açılınca para alırsın haftada 1 gün boştur 15 tatil yaz tatili hala ağlıyorsanız yuh o zaman istifa et asgari ücretle çalış

TAMER

21 Eylül 2015 Pazartesi 00:27

400 İLE 600 TL FARK ALDIK DİYOR. ALLAHTAN KORKUN. 20 YILLIK ÖĞRETMENİM MAAŞ ARTIŞIM 50 TL BİLE OLMADI. ALLAHTAN KORKUN. SİZİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM

DÜRÜSTLÜK LÜTFEN DİYEN ARKADAŞ

21 Eylül 2015 Pazartesi 10:44

400 İLE 600 TL ARASI FARK OCAK 2016 DAN SONRA MAAŞLARA YANSIYACAK TUTARDIR.20 YILLIK ÖĞRETMENSİN AMA SENİN YETİŞTİRDİĞİN ÖĞRENCİLER ALLAHA EMANETTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

yalnız kurt

20 Eylül 2015 Pazar 22:52

DİYARBAKIRDA BARZANİYLE ŞİVANLA HALAYI BEM,Mİ ÇEKTİM 13 YILDIR O BONBALARI DUBLE YOLLARA BEN,Mİ YERLEŞTİRDİM ?? KAHROLSUN SİYASET YOSMALARI........

CAFER

20 Eylül 2015 Pazar 11:34

DOLAR KAÇ LİRA OLDU EKSALANS PAZARA ÇIK DA SEN NE ALDIN GÖRÜRSÜN ALDATMAYIN MEMURU

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR