24 Nisan 2024 Çarşamba

En doğruyu yakalama kararlılığındayız

En doğruyu yakalama kararlılığındayız

Isparta

Vali Vahdettin Özkan, özellikle atamalar konusuna değinerek‘’Eskiden sadece benim imzam ile atanıyorsa şimdi farklı değerlendirmelerleatanma yoluna gidildi. Verilen puanlarla atama yapıldı. Sistem geçmişe göredaha iyileştirilmiş bir sistem’’ dedi.

 

Vali Vahdettin Özkan, son dönemde en çok tartışılankonulardan biri olan müdür atamalarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.Atamalarda eski sistemle yeni sistemi karşılaştıran Vali Özkan, doğruyuyakalama peşinde olduklarını dile getirdi.

 

‘’ESKİDEN SADECE BENİM İMZAM İLE ATAMA YAPILIYORDU’’

 

Geçmişte 1-2 kişinin imzasıyla okul müdürlüğü atamasıyapıldığına dikkat çeken Vali Özkan şunları söyledi; ‘’Bu atama sürecinde okulaile birlikleri, veliler, milli eğitim ve valilik için içindeydi.

 

Değerlendirmelerde değişik puanlar verildi. Eskiden sadecebenim imzam ile atanıyorsa şimdi farklı değerlendirmelerle atanma yolunagidildi. Verilen puanlarla atama yapıldı. Sistem geçmişe göre dahaiyileştirilmiş bir sistem. Katılımcı öğrencisiyle, öğretmeni ve millieğitimiyle çok yönlü puanları paylaşan bir sistem. Bizim mutlak anlamda endoğruyu yakalamamız mümkün değildir. Ama en doğruyu yakalama kararlılığındaolduğumuzu söyleyebilirim. Atanan herkesi tek tek bilemem. Önümüze gelenlerisoruyor ve sorguluyoruz. Objektif olarak atama yönündeyiz. Her komisyon nasılpuan verdi, sübjektif mi objektif mi davrandı bunları ölçecek bir imkânımızyok. Her atama sürecinde hepimizin öğrendiği yeni şeyler olabilir. Daha iyiiçin ne yapmak gerekiyorsa onu yapmak lazım.

 

‘’ATAMALARDA SÜBJEKTİF DAVRANIŞ VARSA GEREĞİNİ YAPIYORUZ’’

 

Atamalarla ilgili sübjektif davranış varsa bunun tespitiniyapıp gereğini yapıyoruz. İtiraz yolu vardır. Bu bizim için de yol göstericiolur. Hem idari olarak hem de yargı olarak itiraz yolu açık. Atama sistemieskiye göre daha da iyileşti. İnsanın olduğu yerde doğru ve yanlış olabilir.Biz bunu delilleriyle tespit ettiğimizde gereğini yapıyoruz.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR