19 Nisan 2024 Cuma

EMNİYETTEN FETÖ'YE GEÇİT YOK

Isparta’da Mart ayından bu yana 4 dalga halinde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonlarında gözaltına alınan 96 şüpheliden 50’si tutuklandı.

Isparta

Alınan bilgiye göre Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan’ın göreve başlamasıyla FETÖ/PDY yönelik gerçekleştirilen operasyonlara devam ediliyor.

İlk operasyon örgütün kara kutusuna 

Isparta Emniyet Müdürlüğünün FETÖ/PDY'ye yaptığı en kapsamlı operasyon bu yılın mart ayında gerçekleşti. Yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın ardından Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eskirektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof.Dr. İskender Akkurt, eski SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, eski Rektör Danışmanı Ali Yavuz, örgütün Ege bölge imamı Osman Demirhan, iş adamları Bedri Ayhan ve Özcan Pınarcı'nın da aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında İbicioğlu'nun da bulunduğu 29 kişi mahkemece tutuklandı, 13 şüpheli adli kontrol şartıyla mahkemece,  10'u ise savcılıkça serbest bırakıldı. Operasyonda SDÜ'nün PDY'nin bilgi işlem merkezi olduğunu kanıtlayan çok sayıda hardisk ele geçirildi.

Ele geçirilen hardiskler de ise 2011 seçimlerden önce kamuoyuna yansıyan siyasilerin cinsel görüntüleri ile çocuk pornosu görüntüleri olduğu belirlendi.

Bunun dışında üniversitedeki rektörlük seçimlerini İbicioğlu lehine devlet büyüklerinin isimlerini kullanarak etkilemeye çalıştığı iddia edilen sahte MİT görevlisinine de operasyon düzenleyen ekipler, son olarak Isparta'da FETÖ/PDY'ye ait bazı belge ve dokümanları sakladığı iddiasıyla Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi A.İ.S.K. gözaltına alındı.

- 2’ncidalga 23 kişi gözaltına alındı

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 27 Nisan’da gerçekleştirdiği 2’nci dalga FETÖ/PDY operasyonu  SDÜ merkezli gerçekleşti.  Operasyonda  (SDÜ) rektör yardımcıları Talip Türcan veSakir Şahin, eski SDÜ genel sekreterleri Hikmet Şahin ve Mustafa Diri, , eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun görev yaptığı dönemdeki özel kalem müdürleri Yasemin Tarcan veSait Saygın, eski Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman ile iş adamı Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.Şüphelilerden Türcan ve Şahin’in de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

- 3’üncü dalga SDÜ’de usulsüz olarak memur olarak yönelik

Emniyetin gerçekleştirdiği 3 operasyon da yine SDÜ merkezli oldu. FETÖ/PDY’nin sahte sertifikalarla Süleyman Demirel Üniversitesine (SDÜ)memur olarak aldırdığı  kişilere yönelik olarak düzenlenen operayonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı tutuklandı. Aralarında eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun akrabalarının da bulunduğu şüphelilerin, sahte sertifikalarla üniversiteye önce sözleşmeli işçi olarak alındıkları ve bu sertifikalara göre kadro oluşturularak memur statüsüne geçtikleri öğrenildi.

- 4’üncüdalgada iş adamları vardı

Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen 4’üncü FETÖ/PDY operasyonunda  aralarında iş adamlarınında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.  Isparta ve SDÜ'de faaliyetlerini düzenledikleri ve örgütün yöneticiliğini yaptıkları öne sürülen iş adamları Alper Bayhan, Salih Sarıkaya,eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknokent Müdürü İrfan Ateşoğlu, tıp fakültesinde görevli memur Serhat Uçar, FETÖ/PDY'ye yakınlığı ile bilinen özelbir eğitim kurumunda görevli Adem Batı ile aynı kurumda görevli muhasebe müdürüolan Eşref Çoban, "FETÖ/PDY üyesi olmak", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "irtikap", "kişisel verileri hukuka aykır ıolarak ele geçirmek ve yaymak" ile "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamalarıyla tutukladı.

-Isparta’nın büyük başarısı

Daha önce bir çok ulusal siteye konu olan Isparta Emniyet Müdürlüğü FETÖ/PDY ile olan mücadelesi, nüfusa oranına göre değerlendirildiğinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibibir çok ili geride bıraktı.  96 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda 50 kişi tutuklandı. Bu durum kamuoyunda Isparta’nın FETÖ/PDY  ile olan mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

AHMİ SELİM ERDOĞAN

21 Mayıs 2016 Cumartesi 06:33

ALLAH RIZASI İÇİN ŞU SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE BİR EL ATALIM.BAKIN KİMLERİ GÖRECEKSİNİZ.ÇÜNKÜ BURASI KANAYAN BİR FTÖ.LERLE DOLU.ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI EMNİYETE TEŞEKKÜRLER.

yorumcu

20 Mayıs 2016 Cuma 19:45

öyle zannediyorumki türkiye genelinde finalist biziz gibi bir çalışma olmaz olamaz zaten yüce adalet zerre kadar sanık lehine olabilecek her olğuyu eksiksiz değerlendirmektedir.bu nedenle baştta kolluk kuvvetinin başı il emniyet sayın müdürü ve il jandarmanın sayın komutanı ile ilimizdeki yüce adaletin başı olan ve sıralı zincirli kademelerdeki tüm heyeti umumiyeyi saygıyla selamlıyorum.tebriklermi takdirlerimi iletiyorum.büyük devlet olmanın şiarı bu olsa gerekli suçlu cezasını çekecektir

pekmezci

20 Mayıs 2016 Cuma 15:57

((soyadı pekmezci değil lakabı pekmezci ))aslında pekmezciyide yazmak lazım..fetö ye hizmet için sonra bir CHP YE gitti geldi.baktıki frekanslar uyuşuyor.chp fetö arası gitti geldi..zaten bugün de chp nin lideri yumurta lı saldırı oldu.eee kardeşim insanlar artık her şeyin farkında.chp gibi partinin iki yüzlü bir yönetimle yönetildiğinin bilincinde.artık iülke halkı huzur istiyor.chp ortalığı germek için elinden geleni yapıyor.ama beceremiyor.

alim velim

20 Mayıs 2016 Cuma 15:42

sayın Isparta lı hemşerilerim.başka bildiğiniz fetö bağlantılı esnaflar varsa allah rızası için yazın.yazınki bilelim..ona göre alışveriş yapalım.helal paramız hainliğe gitmesin.tamam sigorta şirketlerini marketleri zarrafları öğrendikte.başka varsa vallahi yazsanız cihat olur.ayrıca bu yazdığınız zarrafları öğrendiğimiz iyi oldu.

KUYUMCULAR

20 Mayıs 2016 Cuma 15:36

BEN ŞAHŞEN BİLMİYORDUM BU YAPTIĞINIZ YORUMDAKİ ZARRAFLARIN İSİMLERİNİ. BEN VE ANNEM AKKAŞ KUYUMCUDAN ALTINIMIZI ALIRDIK.AMA BUNU ÖĞRENDİĞİMİZ İYİ OLDU.BUNDAN SONRA BAŞKA KUYUMCULARDAN ALIRIZ.BU FETÖ VE HİZMET EDENLERİN NİYETİ BELLİ.BU ÜLKEYİ BÖLMEK VE PARÇALAMAK .HALADA BU FETÖ DENİLEN PİS BİR ÖRGÜTÜN ARKASINDAN GİDEN VE HALADA BU FETÖYE HİZMET EDEN ESNAF VARSA HAKKIMI KESİNLİKLE HELAL ETMİYORUM..İNŞALLAH DÜNYA GÖZÜYLE BU ESNAFLARIN YARGILANDIĞINI GÖRÜRÜZ..İNŞALLAH...

HAŞHAŞİTLER

20 Mayıs 2016 Cuma 13:47

BİRAÇ KUYUMCU VAR AKKAŞ, ÜNAL, EYİSLEYEN GİBİ BU PARALEL UŞAKLARI FACEDEN ATIP TUTUYORLAR ONLAR NE ZAMAN ALINACAK ....DURMAK YOK YOLA DEVAM BU HAŞHAŞİTLER PENSİLVANYAYA KAÇSSINLAR...

evren eren

20 Mayıs 2016 Cuma 16:55

ünal derken ünallar ha

evren eren

20 Mayıs 2016 Cuma 16:51

yürü seni kim tutar

Paralel

20 Mayıs 2016 Cuma 13:41

Esas yığılma sağlıkta.oraya ne zaman müdahale edilecek?

tornacı

20 Mayıs 2016 Cuma 23:51

Tutuklu ekibin büyük kısmı hastaneden sanırım sağlıkçı bir çoğu ama devlet hastanesi ve sağlık müdürlüğü diyorsan haklısın kardeşim. Bu arada emniyeti ve savcılığı kutlamak lazım Türkiye'nin en iyisi Isparta ekibiymiş.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR