19 Nisan 2024 Cuma

Emniyet Müdürü'ne Suikast: 2 Şehit

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e şehir merkezinde yürürken silahlı saldırı düzenlendi. Olayda yaralanan Ürker'in yardımcısı Atıf Şahin ve 1 Komiser şehit oldu.

Isparta

Bingöl'de şehir merkezinde yürüyen, Bingöl Emniyet MüdürüAtalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi.

 

Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve KomiserHüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker yaralıolarak kurtuldu. Koruması Oğur Atlı da yaralandı.

 

EMNİYET MÜDÜRÜ ANKARA'YA SEVK EDİLDİ

Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, SağlıkBakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. Ürker, Numune Eğitim veAraştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

Esenboğa Havalimanı'na saat 03.30 sularında inen Ürker,buradan 112 Acil Servis ambulansıyla yoğun güvenlik önlemi altında NumuneEğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

 

Ürker'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

ATALAY: HAYATİ TEHLİKESİ YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, BingölEmniyet Müdürü Atalay Ürker'in sağlık durumuna hakkında, "Benim şu andaaldığım bilgi hayati tehlike yok şeklinde, inşallah öyledir. Hem koruması hemkendisiyle ilgili aldığım bilgi o yönde" şeklinde konuştu.

 

KALKINMA BAKANI YILMAZ BİNGÖL'E GİTTİ

Öte yandan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırı üzerine,Ankara'dan uçakla Bingöl'e hareket etti.

 

İÇİŞLERİ BAKANI CUMHURBAŞKANI'NA BİLGİ VERDİ

Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Trabzon'dabulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak durum hakkında bilgiverdi.

 

DAVUTOĞLU, EFKAN ALA İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de emniyet müdürüne yöneliksilahlı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu,bölgedeki gelişmeleri ilk andan itibaren takip etti. MYK toplantısından çıkarakİçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.

 

Öte yandan, Bakan Ala, MYK'nın ardından AK Parti GenelMerkezine geldi.

ARAÇTAN ATEŞ AÇILDI

Alınan bilgiye göre, koruma ekibiyle şehir merkezinde bircaddede yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e ve yanındaki emniyetgörevlilerine yaklaşan bir araçtan ateş açıldı.

 

2 ŞEHİT, 2 YARALI

Saldırıda, biri il emniyet müdür yardımcısı biri de komiserolmak üzere 2 kişi şehit oldu. Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Ürker vekoruması Oğur Atlı ise hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan EmniyetMüdürü Ürker, ameliyata alındı. Ürker'in karnından yaralandığı öğrenildi.Emniyet Müdürü ve Ekibine Saldıran 4 PKK'lı Ölü Olarak Ele Geçirildi

 

POLİS ALARMA GEÇTİ

Saldırıdan sonra alarma geçen polis tüm bölgedesaldırganları yakalamak için geniş çalışma başlattı. Çalışmalar sonrasında Gençilçesinde saldırıyı düzenleye 4 PKK'lı ve aracu kullanan 1 kişi öldürüldü.

 

5 AY ÖNCE ATANMIŞTI

Atalay Ürker, geçen mayıs ayında görevinden istifa ederekdikkatleri üzerine çeken eskiBingöl İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in yerineatanmıştı.

 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Bingöl Valiliği, emniyet müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen vebir müdür yardımcısı ile bir komiserin şehit olduğu olayla ilgili açıklamayaptı.

Açıklamada şöyle denildi: "09.10.2014 Perşembe günüsaat 21.15 sularında BingölEmniyet Müdürü Atalay Ürker ve emniyet müdüryardımcısı Atıf Şahin beraberindeki personeli ile Yenişehir Mahallesi YeşimSokak'ta emniyet- asayiş yoklaması maksadı ile yürüyüş halinde iken binekaraçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruzkalmışlar, olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin veBaşkomiser Hüseyin Hatipoğlu kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesinde yapılantüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, ağır yaralanan İl EmniyetMüdürü Atalay Ürker ile bacağından yaralanan Polis Memuru Uğur Adlı'nın isetedavilerine BingölDevlet Hastanesinde devam edilmekte olup saldırıyıgerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bojuware 201

10 Ekim 2014 Cuma 19:23

Hain pusu neticesinde 2 şehit allah rahmet eylesin. Lakin pusuyu kuranlarla kanka olan osloda balayı yapan torba yasasıyla onları ödüllendiren siyasi üstünlük uğruna taviz veren AKP RTE ve onları destekliyen seçmen denen andavallarda o tetiği çeken kadar katildir. Şimdi şov yapmayın şeytanla yatan şeytanın ****ini taşır.

mehmetçik

10 Ekim 2014 Cuma 12:47

kahrolsun hainler. kahrolacaklar da...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR