20 Nisan 2024 Cumartesi

Emniyet Göz Açtırmıyor

Emniyet Göz Açtırmıyor

Isparta
Isparta Emniyeti Asayiş Şubesi ekipleri olayları aydınlatmaya devam ediyor.

Emniyetten yapılan açıklamada, "Bağlar Mahallesinde bulunan ikametinden kendisine ait cep telefonunun çalındığını beyan eden müşteki M.Z. isimli şahsın şikayetçi olması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalar neticesinde olayın failinin, müştekinin eski ev arkadaşı olan H.G. isimli şahıs olduğu ve bahsi geçen telefonu Belediye İşhanı’nda bulunan bir telefoncuya satmış olduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli H.G. hakkında “ikametten hırsızlık” suçundan işlem yapılarak şahıs adli mercilere sevk edilmiştir.

Pirimehmet mahallesinde bulunan bir işyerinin yan kısmına park ettiği motosikletinin çalınmış olduğundan dolayı şikayetçi olan T.S. isimli şahsın motosikletinin bulunması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde olayın faillerinin U.S ve O.Ç isimli şahıslar olduğu tespit edilerek yakalanması için çalışmalara başlanılmıştır.
Yapılan çalışmalar neticesinde açık kimlik bilgileri tespit edilen şahıslar yakalanmış ve gösterdikleri yerde çalınan motosiklet bulunarak muhafaza altına alınmıştır. Bulunan motosiklette yapılan incelemede aküsünün yerinde olmadığı, şase ve motor numaralarının kazınarak silinmiş olduğu anlaşılmıştır. Şüpheli şahıslardan U.S.’ nin ev ve işyerinden hırsızlık ile otodan hırsızlık olmak üzere iki ayrı suç kaydı bulunduğu anlaşılmış olup, şüpheli şahıslar hakkında “motosiklet hırsızlığı” suçundan yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.

DOLANDIRICI YAKALANDI:

Hızırbey Mahallesinde faaliyet gösteren bir ekmek fırınında, alışveriş yapmak bahanesiyle işyerine gelen şahıs, alışveriş esnasında işyeri sahibinin dalgınlığından faydalanarak “göster çek” sureti ile vermediği paranın üstünü işyeri sahibinden alarak olay yerinden ayrılmasının ardından; geçtiğimiz günlerde aynı işyerine tekrar gelmesi ve işyeri sahibinin şüphelenerek bilgi vermesi üzerine olay yerine intikal eden Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından şüpheli M.D. isimli şahıs yakalanmıştır.

Şahıs hakkında yapılan sorgulamada daha önceden başka illerden “Dolandırıcılık” suçundan, ve “Hırsızlık” suçundan üç ayrı suç kaydı bulunduğu anlaşılmış olup, şahıs hakkında “dolandırıcılık” suçundan yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.

UYUŞTURUCU MADDE KULLANAN ŞAHIS YAKALANDI:

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerince Davraz Mahallesinde üzüm bağlarının bulunduğu bir bölgede devriye görevi ifa edildiği sırada, park halinde bulunan bir araçtan şüphelenilerek aracın yanına gidilerek yapılan kontrolde araç içerisinde E.Y. isimli şahsın bulunduğu anlaşılmıştır.

Yapılan kontrolde şahsın uyuşturucu madde kullanmış olabileceği değerlendirilerek araçta yapılan aramada yaklaşık 4 gram eroin maddesi ile uyuşturucu maddenin kullanılması aşamasında faydalanılan 2 adet üzerleri yanık ve isli alüminyum folyo ve 3 adet uyuşturucu SOBOXONE tablet ele geçirilmiştir.

Yakalanan şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir" denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet -Emekli polis

20 Kasım 2015 Cuma 23:33

Bukadar abartı-reklam polislere fayda değil zarar verir. Bugün 2 suç olur yakalarsın yarın 10 suç birden olur yerin dibine geçersin. Millet günlük düşünür, yani bugün metheder yarın unutur. Benden söylemesi bukadar reklam size zarar verir, hele eften püften şeyleri bukadar abartmayın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR