26 Nisan 2024 Cuma

EMEKLİLERDEN VALİ GÜNAYDIN'A ZİYARET

Emekliler Hastası sebebi Türk Emekliler Derneği Isparta Şubesi, Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Günaydın TOKİ ile ilgili ellerinden geleceğini yapacaklarını söyledi.

Isparta

 

30 Haziran’da kutlanan Emekliler Haftası münasebeti ile Türk Emekliler Derneği Isparta Şubesi, Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret ettiler. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan bombalı saldırıdan dolayı Emekliler Haftası’nın buruk geçtiğine değinen Türk Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdulkadir Ersal; “Emekliler Haftası’nı bayram havasında kutlamak istiyorduk fakat İstanbul’da olan bombalı saldırıdan dolayı bu şekilde kutlayabiliyoruz. Bu vesile ile de sizlere hoş geldiniz ziyaretinde bulunmak istedik.Güller ve göller diyarı Isparta’mıza hoş geldiniz öncelikle. Türkiye’de 11 milyona yakın, Isparta’da ise 76 bin emekli bulunmakta. Şu anda derneğimize kayıtlı 23 bin emekli bulunmaktadır. Emeklilerin bütün haklarını korumak için derneğimiz aktif bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Emeklilerin sıkıntıları çok büyük, Kastamonu’da yapmış olduğunuz hizmetleri biliyoruz.Emeklilerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi promosyon sorunu ve hastanelerdeki katkı paylarının kaldırılmaması. Bu konular için çalışmalarımız devam etmekte.

 

Engeller kaldırıldı

 

Emeklilerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de ev konusu. Bu konu ile ilgili olarak Türkiye’de başlatmış olduğumuz projemiz için Kastamonu’da gerekli duyarlılığı göstermiş ve TOKİ yapılacak alana temeli atmışve kurasını çekmişsiniz. Eski valimiz Vahdettin Özkan yer tahsisi konusunda Allah razı olsun büyük emek harcadı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a da çok teşekkür ediyoruz. Hem yer bağışlandı hem de orada bulunan maden sahasını iptal ederek TOKİ’nin yapılabilmesi için engelleri kaldırdılar. Sayın Bilgiç, TOKİ’nin Isparta’ya getirileceğini dile getirdi ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini görüyoruz.

 

Öğrenci çok, ev kiraları yüksek

 

Öğrenci sayısının her geçen gün artması ve ev sayısı kısıtlı olduğu için ev kiralarının artmasından dolayı emeklilerin evlerinden çıkarıldıklarını dile getiren Ersal; “şu anda evi olmayan 15 bin emeklimizin müracaatı bulunuyor. Bu rakam Isparta için çok büyük bir rakam çünkü emekliler ortalama 700-800 Türk Lirası maaş almaktalar. Bu sebeple de ev kirasına 500-600 lira ödedikleri zaman zorlanıyorlar. Isparta’da öğrenci sayısının 82 bine ulaşması da ev kiralarının yükselmesine sebep oluyor. Çünkü öğrenciler 3 kişi bir araya geldiği zaman 1000 lira gibi kira bedelleri ödeyebiliyorlar. Ev sahipleri de 500 lira eden yere 1000 lira almak için de emeklilerimizi evden çıkartıyorlar. Ev bulamayan emeklilerimiz ise açıkça kaldıkları için mecbur oturulmayacak evlerde oturmak zorunda kalıyorlar. Sizden isteğimiz ise TOKİ’nin bir an önce Isparta’ya temelini atıp, ev sahibi olmayan emeklilerimizin,esnafımızın ve dar gelirli vatandaşlarımızın bir an önce ev sahibi olmasıdır.”

 

Elimizden geleni yapacağız

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şehmus Günaydın; “ziyaretiniz için teşekkür ederken, emekliler haftanızı da tebrik ediyorum. Bayram sonrasında ziyaretinize geldiğimizde konuyu daha ayrıntılı konuşmak istiyorum. Emekliler toplumumuzda önemli bir kesimdir. Biz her zaman emeklilerimizin yanındayız, sıkıntılarının giderilmesi, sorunlarının düzeltilmesi için desteğe hazırız. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın gerekli çalışmaları başlatmışlar. Bizler de bu çalışmalara elimizden geldiği kadar katkıda bulunacağız, bundan da hiçbir şüpheniz olmasın.

 

Isparta’mız Türkiye’de en yaşanabilir şehir olduğu için özellikle emeklilerin tercih ettiği bir şehir. Mesela Burdur-Yeşilova’da çalıştığımız zamanlardan bir arkadaşımız emekli olduğu zaman kendisi Ispartalı olmamasına rağmen Isparta’ya yerleşmişti. Bu da şunu gösteriyor, Isparta’ya gelip burada çalışan veya Isparta dışından gelip de emekli olan insanlarımız Isparta’yı tercih ettiğini gösteriyor. Talebin fazla olması hali ile de sıkıntıların fazla olmasına vesile oluyor. Ama bu sorunları çözecek güce ve kudrete sahibiz. Hep beraber siyasetçilerimizin de desteği ile el ele vererek sorunlarınızı asgariye indireceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet İNANLI

01 Temmuz 2016 Cuma 16:05

Saygıdeğer Vali GÜNAYDIN Kastamonu'da bu işi anında halletti.Kastamonu'daki Emeklilerin TOKİ'de programda adları yokken şahsi ****retiyle TOKİ Başkanının Kastamonu'ya gelmesini sağladı ve 200 konutluk bir programı hayata geçmesini sağladı üstüne üstlük KURRALARINI bile çektirdi.O nedenle sevgili Ispartalı Hemşehrilerim siz siz olun Vali GÜNAYDIN'ın değerini bilin kendisi son derece duyarlı olan ve üstüne giden biri.Yine siz siz olun onu üzecek bir şey yapmayın.O yaparım dedimi mutlaka yapar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR