20 Nisan 2024 Cumartesi

EMEKLİ ALBAY ŞERİF PATKOVİÇ SDÜ'NÜN KONUĞU OLDU

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi İnançlı Gençlik Topluluğu, Isparta Hak Dilara Derneği ve Bosna Hersek Zenica Altın Zambak Derneği, “Zenica Isparta Kardeşlik ve Sevgi Bağı Köprüsü” projesi kapsamında “Bosna” konulu bir konferans düzenledi.

Isparta

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Hak Dilara Derneği Başkanı Mehmet Sait Çetin, Bosna Hersek’in savaş yıllarında yaşadığı acıyı derinden hissettiklerini dile getirdi. Bosna Hersek ile Türkiye’nin iki dost ülke olduğunu belirten Çetin, “Bu dostluğu tüm gençliğimizin de bilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bosna Hersek’te katıldığı tüm operasyonları başarıyla tamamlayan Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Bilge Kral Aliya Begoviç’in Komutanı Emekli Albay Şerif Patkoviç, Isparta’ya Bosnalı şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte geldiklerini dile getirerek 20 yıl önce Bosna’da verilen mücadele hakkında bilgi verdi. “İnsan bu dünyada Hak’kın mücadelesini vermek zorunda”diyen Şerif Patkoviç, gençlere “Kendinizi bilgiyle donatın. Kendinizi,insanları ve dünyayı anlayabilmek için bilgiye ihtiyacınız var. Bilginin yanında sabırla donanın ki düştüğünüz zaman ayağa kalkabilin.” mesajını verdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

29 Nisan 2016 Cuma 01:29

Kaç şehit verdik bosnada allah bilir.unuturmuyuz ogünleri hiç.dünyanın sessiz kaldığı kardeşlerimizin katledildi ği o günler.ve durum değiştimi Hayır yine müslümanlar katlediliyor.coğrafya değişti okadar.yüreğimiz yangın yeri........

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR