25 Nisan 2024 Perşembe

ELİNİZ ARMUT MU TAŞLIYORDU

ELİNİZ ARMUT MU TAŞLIYORDU

Isparta

KOKU SORUNU

Bu bölge 2000 yılında kamu yatırımı kapsamında resmileşiyor. Bölgenin alt yapısı ve Arıtma tesisi için 1 milyon 920 bin TL ayrılıyor.

2002’de siz iktidara geliyorsunuz RECEP ÖZEL de MİLLETVEKİLİ oluyor ama ilerleyen yıllarda işler öyle olmuyor.

Sizden önce resmileşen şekilde yapmayarak derici esnafımıza Halkbank’tan 9 milyon 835 bin TL kredi çektiriyor ve tamamen esnafımıza yaptırıyorsunuz. Yani sizin yapmanız gerekeni esnafımız kendi cebinden yapıyor.

Ey Recep Özel sen 2002-2007 arasında ne işle uğraştın? Niye kamu yatırım planında gözüktüğü gibi bu arıtma tesisini yaptırmadın?

Arıtma tesisinin yapılması koku sorununu gidermede tek başına yeterli olmuyor, kapalı sisteme geçilmesi gerekiyor. Bunun da maliyeti 3.2 milyon TL’ye ihale ediliyor. Bu rakamın yarısı yani 1.6 milyon TL’si Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in araya girmesiyle BAKA tarafından hibe olarak veriliyor, kendisine teşekkür ederiz. Kalan 1.6 milyonun ise 400 bin TL’si belediyenin, 400 bini İl Özel İdaresinin, 400 bini ITSO’nun, 400 bini de derici esnafımızın payına düşüyor.

Ben Cuma günü gittim, üzerime düşeni yaptım. 400 bin TL’nin ödenmesi talimatını verdim. Bununla da yetinmedim havuz çıkışındaki 3 km’lik kapalı tahliye sisteminin yapılması işini de mücavir alan sınırı dışında olmasına rağmen ben üstlendim.

Şimdi Sayın Şükrü Başdeğirmen “kokunun sahibi biziz” diyor. Bende aynen öyle diyorum. ITSO olarak bugüne kadar ne yaptın, üzerine düşeni yaptın mı?

Sayın Recep Özel diyor ki 2012’de gelmiş  belediyeye ait arıtma tesisinin “kapalı kanal sistemini yapalım” teklifinde bulunmuş. Öncelikle şunu söyleyeyim; kokunun esas sebebinin bizim tesisimiz olmadığı anlaşılmıştır. Çevre İl Müdürlüğü bu tür tesislerde koku oranının üst sınırını 1000 olarak belirlemiştir. Bizim tesisimizde ise bugüne kadar 1 kere bu sınır aşılmış ve bu dakikadan sonra koku ile mücadele başlamıştır. Bu kapsamda biyolojik artıma için Japonya’dan koku giderici bakteriler getirttim ve bu sayede de koku değerini 335’e düşürdüm şu an bu tesisin değerleri referans değerin çok çok altındadır.

Yani biz bu biyolojik arıtmayı yapmadıktan sonra Recep Özel’in dediği kanalı yapsak da bir faydası yoktu. Şimdi değeri düşürdük ve sıra kapalı kanal yapmaya geldi. 5 km’lik kapalı kanalın yapımına başladık. Sav Belediye Başkanımız da destek veriyor. Sayın Recep Özel gölge etmesin başka ihsan istemez.

Recep Özel ilk milletvekili olduğunda işini takip etse, önceki kamu yatırım planında planlandığı gibi arıtma tesisini yaptırsaydı zaten şu anda bunları konuşuyor olmayacaktık. Bu kokunun asıl ve birinci derecenden sorumlusu Recep Özel’dir gel gör ki şimdi çıkıp bizi suçlamaya çalışıyor ama Ispartalı Recep Özel'i de beni de iyi tanır kendisini Allah'a havale ediyorum.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta lı esnaf

05 Şubat 2019 Salı 22:40

2002 den beri itso üyesi yım. Bir gün dayanamadım sordum. Siz ne işe yaradığını diye. Cevap net zenginleri yurt dışına gezmeye ****ürürüz.

Pardon

05 Şubat 2019 Salı 22:16

Yaa BAŞDEĞİRMEN şu ITKM’nin emlak değerleme komisyonunu sen belirlemiştin ya onlarda fiyatı belirleyince SEN DE BALAMAN’dan ZILGIT YİYİNCE ALELACELE FORMUN ÜZERİNDEN FİYATLARI DÜŞÜRTMÜŞTÜN. Bu hareketinle Isparta ne kadar zarar etti hiç DÜŞÜNDÜN MÜ

Araslıyım

05 Şubat 2019 Salı 12:40

Recep özel Atabey Belediyesinden elini çek ,neler yaptığını herkes biliyor sen menfaatin olmayan kişinin arkasında durmazsın

ıspartalı

05 Şubat 2019 Salı 11:47

sayın ıspartalılar kabahat seçmen olarak bizde aynı insanları mille vekili seçiyoruz çalışan belediye başkanını hazmedemiyorlar çeşitli atışmalarla bizlerin kafasını karıştırıyorlar belediye başkanı çalışıyor arkadaş başkasına ne gerek var

seçmen

05 Şubat 2019 Salı 11:43

Sayın ısparta halkı akp millet vekillerinin yusuf ziya başkandan başka uğraşacakları işmi yokta başkanla birebir uğraşıyorlar hani cumhur ittifakı vardı bu millet vekilleri cumhur başkanımızın ittifakına uymuyorlar işlerine geldiği gibi hareket ediyolar menfaatlerine göre belediye başkanı adayı gösterdiler seçimi kaybedecekleri için yusuf başkana yükleniyorlar ama herkes bunu biliyor basiretsiz kişilerle seçime gidiyorlar cumhur başkanımıza verecekleri hesabı düşünsünler beceriksizler

şükrü

05 Şubat 2019 Salı 11:07

Ben sayın özel desteklediği için ak partiye bu seçimde oy vermeyeceğim.

Ak Sevda

05 Şubat 2019 Salı 10:38

Sayın Y. Ziyanın dediği gibi Ispartalı Recep beyi çok iyi tanıyyo onun için recep beyin yanında durduğu AK Parti adayları kazanamıyo.? gördüğümüz kadarıyla.

ali oğuzlar

05 Şubat 2019 Salı 10:11

bu da mı goooll değill?

Esnaf

05 Şubat 2019 Salı 09:49

ITSO ne işe yarıyor 2 yıldır üyeyim cenaze mesajından başka bişey göndermiyor aidat geldimi durutmuyorlar kredi çıkarıp kendi belirledikleri ilk 10 kişi kullanabiliyor ve biz gidince bütçe ITSO dan sınırlı geldi zaten isimler belliydi verdik diyor banka kendi belli bir grubundan başka kimseye faydası olmayan gereksiz bir yer kesinlikle Yusuf başkanımın arkasındayız ve dediği her şeyi yaptı çamur atarak iktidara gelmeye çalışanlar batıyor

Yorumcu

05 Şubat 2019 Salı 09:46

Ben özelin bu güne kadar ISPARTA ya yaptığı hiç bir şey görmedim

Isparta

05 Şubat 2019 Salı 09:30

Sayın Yusuf Ziya Günaydın Ispartaya onca hizmet ediyorsun, hemde belediyenin kendi araç gereçleri ve personeli ile! Sizi örnek alıp asfalt sistemini kurmadımı giden vali il özel idareye! Siz her hizmette herkese örnek oldunuz! Ne açık bulsak diye uğraşıyorlar, çok arayarak buldukları eksikte kendi eksikleri oluyor! Genel seçimde ülkenin bekası dedik ak partiye oy verdik, şimdi ak parti öncelikle işsizlik, yerli sanayi üretimi ve yerli tarım, yolsuzluk vb. ülkenin genel problemlerini bir çözsün!

Aklı beşer

05 Şubat 2019 Salı 09:00

YZG aman sen bi git de ısparta ne olacağı bize kalsın. Göreceksin Isparta senden sonra hizmete boğulacak. Yeter ki sen bi git bıktık artık daracık kaldırımlardan, kaldırımın ortasındaki ağaçtan, putlardan, Şimdi hizmet zamanı, ayazmanaya oraya buraya park yapıyorsun düne kadar aklın neredeydi seçime yakın yapıyorsun, gelen geçen sana gülüyor, düne kadar uyudu uyudu şimdi aklına geldi diye.

ak parti

05 Şubat 2019 Salı 08:48

ak partili olmayıp öyle gb konuşunlar..cumhurbaşkanımız şükrü başdeğirmeni uygun görmüş ki aday yapmıştır gerisi fasa fiso...herkein bi karnesi var incelemiş sonucunda başarılı bulmuş ki aday yapmış...menderes türel de atso başkanıydı bu memlekete ileri görüşlü biri lazım hayalperest v puçu biri lazım değil yaptığı projeler uçuk kaçık...başdeğirmenin projeleri ısparta için yapılabilecek projeler....

Ali

05 Şubat 2019 Salı 07:26

Hepiniz ıspartayı terk edin.gerçek vatan evladı gelsin.oyum bağımsız adaya vallahi bıktırdınız.yzg efendi sen otoparklar reZil onun hesabını ver.kendi menfaatleriniz olmazsa çivi çakmazsınız ıspartaya şunu bilin yzg gelirse ısparta 50 sene geri gider.

Çalışkan Başkan Gökmen

05 Şubat 2019 Salı 07:07

Tam al birini vur ötekine durumu. Ne Yusuf Ziya, Ne Şükrü. İkisi de boşa geçirdi zamanı Isparta için. Sadece Gökmen var Isparta’yı adam edecek. Çalışkan, ne dediğini bilen, halkı kandırmayan. Oyum Gökmen’e

AKP

05 Şubat 2019 Salı 06:55

ÖMÜRLÜ OL BAŞKANIM, AKP MEMLEKETİ SATMAKTAN BAŞKA NE YAPTIKİ RECEP ÖZELİN ISPARTSYA FAYDASI DOKUNSUN

Gezici

05 Şubat 2019 Salı 06:54

Şükrü’nün bu işlerle işi olmaz. Onun için ITSO’nun parasıyla o ülke senin bu ülke benim var GEZSİN. Sıra Kokuya gelince PARA YOK. UZAK DOĞU GEZİLERİ OLUNCA TAM TAKIM ORADALAR.NE İŞ

Cahil Isparta

05 Şubat 2019 Salı 06:08

Lütfen devrik olmayan anlamlı cümleler kuralım.Ispartalılar olarak bu konularda çok cahiliz.Okunmaya çalışıldığında gerçekten hiçbir şey anlaşılmıyor.

Arabanin ön düzeni gittiiii

05 Şubat 2019 Salı 04:01

Fatih muhtarı ne çalışıyon len. Yzg gibi costun. Fatih parkı dilere destan. Wc sine her pazarcıya anahtar verdcekmişsin dogrumu. Konya seferleri costun valla muhtar len. Hele şu günaydınin kapıdan dahi içeri almadı deyişin yokmu. Seni cokseviyo muhtar. Secimden sonra ilk işim fatih parkı dehomuşşş. Sanada acil selam gönderm.

Fatihte kasis var. Uyarıcı şey yoook.

05 Şubat 2019 Salı 03:52

Heykel isteriz heykellll. Ziya müze yaptikca. Korkut yapıp kotkuttukça seviliyon. Pazar esnafı rahat s. Maya bide wc. Miz olsa deyo. Rızaaaaa.

Cevat

05 Şubat 2019 Salı 02:15

Yav arkadaş ne kadar cahil boş adam var yav yazılanı okuyup anlamayıp buraya yorum yazan gerçi kim oldukları neye çalıştıkları belli yok 10 yıldır niye yapmamışmış... Adam ne diyor koku deri organizeye ait orası da benim mücavir alan sınırım dışında diyor. Gökmen gibi yasaya aykırı iş yapacağını mı söylesin ki söyledide. Mücavir alan dışında olmasına rağmen belediyenin imkanı doğrultusunda yardım edeceğim dedi. Deri organizeyi oraya ****üren balaman-özel ikilisidir yapması gerekende devlettir.

vatandaş

05 Şubat 2019 Salı 01:25

tüm kamu kuruşlarına bunlardan habeririz giremesiniz recep sadi beyin haberi olcek

Aslı sevgi

05 Şubat 2019 Salı 01:14

Başkan bir gol daha atmış, Şükrü bey sussa herhalde daha çok oy alır.

Ah şükrü ah

05 Şubat 2019 Salı 00:53

Ahh şükrü ahh sen ıtsoda parayı ödeme gel burada çözeceğimde sana oy moy yok sen iyice yalancı çıktın

Ispartalı

05 Şubat 2019 Salı 00:47

recep aşağı ziya yukarı

Temizlik

05 Şubat 2019 Salı 00:38

Başkan temizlik işlerinin parasını da ödesen diyorduk yetti artık bekledigimiz

İyi insanlar

05 Şubat 2019 Salı 00:32

Yusuf baba sen rahat ol şehir bir hafta da değişti...bir sürü CHP'li arkadaşım bile Gökmen sen umudunu kesti senin için çalışacağız

Akli selim baskan

05 Şubat 2019 Salı 00:27

Senin elin ne topluyodu baskan elin gerci hep cebinde korkma kimsenin cebinde gözü yok elini cebinden cikarda egonu yen önce kendisi napmis heykelden baska para ****ürmenin en guzel yolu heykel yapmak sanat oduğu icin emek ücreti ne yazrsa yazsin misali ohhh ohhh cal cal oyna ziya...

Isparta sevdalisi

05 Şubat 2019 Salı 00:25

Baskan sen sikayetlerin hicbirini bu zamana kadar ciddiye almadin secim zamani gelince aliyorsun burda yazan arkadaslara katiliyorum once temizlige belediyedeki personellerinden basla burnunun onundekini goremiyorsun.Unutma ispartada ticaret insaatla donuyor insaatciyi kusturme biktik yeni yetme iskancilarinizdan ve kayirmalarindan

Seçmen

05 Şubat 2019 Salı 00:24

Bu Recep özel kim arkadaşlar ıspartada örnek göstereceği bir projesi yaptığı birşey varmı açıklasın allah aşkına 3 dönemdir vekil ne yaptı

ak gonul

05 Şubat 2019 Salı 00:21

ziya baskan bu kez dogru soylemis.bu eser sadi bilgicin girisimi ve destegiyle yapilmis bir hizmet diyor.senin en ufak faydan yok diyor dogru soyluyor valla adam

İsa Yusuf

05 Şubat 2019 Salı 00:21

Ak kent senin yüzünden bu halde hakkım helal değil sana

Hüseyin Çelik

05 Şubat 2019 Salı 00:20

10 yıldır Recep özeli yeni mi gördün yüksek başkan sonun geldi memleket taş heykel oldu Allah razı için şu memleket de neye faydan oldun evren dışında 31 mart da görüşelim

Bay yanlış

05 Şubat 2019 Salı 00:13

Şükrü daha ödemesi gereken parayı ödememiş gelmiş konuşuyor. Sevdanız gerçekten Isparta’ya hizmet sevdası mı?

Cecen

05 Şubat 2019 Salı 00:12

Keşke her ilde sizin gibi belediye başkanı olsa.

Ak sevdalı

04 Şubat 2019 Pazartesi 23:55

Şükrü Başdeğirmeni getiren kim?RECEP ÖZEL.Halk Recep Özeli seviyormu? HAYIR.Peki belediyeyi kim yönetecek?RECEP ÖZEL.Halk Recep Özele(Şükrü Başdeğirmen) oy verirmi.Tabiki yine HAYIR.Merak etmeyin artık Hak eski halk değil

Zafer mahallesi

04 Şubat 2019 Pazartesi 23:50

Atma ziya atma bu zamana kadar yapmadinda simdi niye yapmaya calisiyorsun 10 senedir senim aklin nerdeydi eyyyy yuksen baskan hangi sorunu cozdun hangi ulasim sorunu ayni koku ayni konut ayni 10 senede heykel muze apart yapmaktan baskan ne yaptin ispartaya asvalat atarsin 2 sene sonra tekrar bidaha zafer mahalesine hic hizmet yapmadin halk biliyor secimde sana iyi ders verecktir

tefik

04 Şubat 2019 Pazartesi 23:47

helal başkan bastır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR