19 Mart 2024 Salı

EL İZİ MAĞAZASI HİZMETTE

EL İZİ MAĞAZASI HİZMETTE

Isparta

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açılan mağaza artık hizmete girdi.

Isparta Belediyesi tarafından kaybolan değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarılıp vatandaşlara kazandırılması noktasında başlatılan El İzi Mağazası projesi, hayata geçti. Ispartalı kadınların yaptıkları el emeği ürünler artık Mimar Sinan Caddesi üzerindeki El İzi Mağazası’nda satışa sunuluyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 7 yıl önce temelini attığımız El İzi projesinde kaybolan değerlerimizi bugün ortaya çıkarıyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi tarafından 7 yıl önce bir düşünce olarak temeli atılan El İzi projesi, bugün kaybolan değerleri ortaya çıkarıyor. Cumhuriyet Kadınları olarak adlandırılan 32 kadın El İzi projesi ile yetiştirildi.  Ispartalı kadınların yaptıkları el emeği ürünler artık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Isparta ziyaretinde açılışını yaptığı Mimar Sinan Caddesi üzerindeki El İzi Mağazası’nda satışa sunuluyor.  7 yıl önce El İzi projesinin temelinin atıldığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Kadınları isminin verildiği 32 kadının El İzi projesinde yetiştiğini söyledi.

Bugün 7 sene evvel düşünce olarak ortaya koyduğumuz bir olayı önemli bir mağazamız, bugün sayın Devlet Bahçeli geldiği zaman açılışını yaptığımız el izi mağazamız. 7 senedir hazırlık içerisinde eğitim, yetişme tarzları ve kaybolan sanatların ortaya çıkarılması Anadolu medeniyetinin işlemelerinin ortaya çıkarılması, buda kaybolanların çıkarılması ve bir nevi büyük bir etnografya Anadolu etnografyasında ortaya çıkarmak gibi bir konuyu da 7 sene evvel başlamıştık. Özellikle bu işleme kısmı son iki yılda daha profesyonel tarzda daha hızlı eğitici tarzda 32 bayan yetişti bu konuda ben bu kadınlarımıza cumhuriyet ismini verdim. Şu anda bir müzemiz daha devam ediyor, temeli atıldı çalışmalar devam ediyor. O müzemizde de yer alacak bu eserler burada halka açık satış mağazası da kurmuş olduk, yani 7 sene evvel kurmuş olduğumuz hedefimiz buydu. Kaybolan sanat eserlerini ortaya çıkarmak, bunları en iyi şekilde yapmak zirvesindeki bir çalışmanın neticesini de bir takımlar halinde masa örtüleri sehpa örtüleri gibi çeşitli perde örtüleri gibi yatak örtüleri gibi el işiyle yapılan çalışmaları ortaya koymak çünkü bunlar kaybolmuştu, kaybolanı biz tekrar gün yüzüne çıkardık ve şuanda Isparta’mızda bu anlamda Mimarsinan caddemizde mağazamızı açmış bulunmaktayız.      

Başkan Günaydın, El İzi Mağazası’nın ikincisini İstanbul’a açmak istediklerini açıkladı.

 Burada bizim daha ileri düşüncelerimiz var, bunu da daha da mağaza marka olarak ilkini Isparta da açtık ikincisini de İstanbul da açmayı düşünüyoruz. Daha sonrada başka illerde açmayı hedefliyoruz. Kendisi bir marka düşüncesi ortaya çıkarılıyor  ve büyütülüyor   eğer incelenirse bu tamamen el izi ve göz nuru bunu evlerimizde her yerde  çok lüks yapılarımızda köşklerimizde ve saraylarımızda lüks konutlarımızda ve  kendi dünyamızı ve kendi motifimizi çok seven insanlarda bunu kullana bilme şansının bu el izi mağazamız ortaya çıkarmış bulunuyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

nazmş ali

17 Eylül 2017 Pazar 21:57

çünürün el asvaltı ne zaman yapılacak?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR