19 Mart 2024 Salı

EL - ARABİ AÇILDI

Isparta’da alışılmışın dışında farklı damak tatları ve lezzetleri müşterilerine sunan El – Arabi açıldı. İşletmeci Mehmet Mahsun Acar, “İçinizde Arap prensi ya da Arap prensesi gibi hissetmek isteyenler varsa soluğu burada alsın” diye konuştu.

Isparta

Isparta’da Ortadoğu Kültürüne ait farklı yemek kültürlerini bir araya getiren ilk Arap mutfağı restorantı açıldı.

Kentte uzun yıllardır çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren İş Adamı Mehmet Mahsun Acar tarafından hizmete açılan El – Arabi isimli restoranda, Ortadoğu’nun hemen hemen tüm zenginliklerine yer veriliyor.

Yaklaşık 80 kişi kapasiteli olarak kent merkezinde kısa bir süre önce hizmete açılan El – Arabi’ye, özellikle mülteciler başta olmak üzere Ortadoğu yemek kültürünü seven vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Farklı konsept ve sunumlarda 50’nin üzerinde yemek ve tatlı seçeneği sunan El – Arabi büyüyerek, kültür çemberini genişletmek istiyor.

Ürünler özel üretilerek geliyor

Yaklaşık 1 hafta önce açılan restoranlarındaki aşçı personelinin Lübnan’dan geldiğini belirten İş Adamı Mehmet Mahsun Acar, “İşletmemizde özellikle Lübnan ve Ortadoğu Kültürü yemekleri sunuluyor. Ekmeklerimiz her gün, Mersin’de bulunan ve Lübnanlıların sahip olduğu bir fabrikada imal edilerek Isparta’ya geliyor” dedi.

“Hepsi tanıdık lezzetler”

Gaziantep’ten gelen turşu çeşitleri ile Isparta’dan satın alınan beyaz ve kırmızı etlerin  de burada özel olarak hazırlanarak, tüketiciye sunulduğunu ifade eden İş Adamı Acar, “Baştan söyleyelim, her türlü tahıl ve bakliyat ürünlerini kullanan, etin, lahmacunun bol olduğu, hamur tatlılarında sınır tanımayan, baharatı bol kepçe kullanan bu mutfak öyle küçük bir mutfak değil. İçinden Suriye, Lübnan, Ürdün ve Mısır’ın leziz yemekleri geçiyor. Aramızda da Uzak Doğu mutfağı gibi öyle büyük farklar olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Hepsi tanıdık lezzetler. Sözün kısası, vakti zamanında listelediğimiz Lübnan mutfağı mekanlarına da selam çakıp bu iştah kabartan mutfağın en leziz mekanlarını sıralıyoruz” diye konuştu.

“Prens veya Prenses gibi hissetmek isteyenler soluğu burada alsın”

Farklı çeşitlerden oluşan birçok ürünün yer aldığı menüde, Isparta’da ilk olan bu mutfağa Ürdün, Lübnan, Mısır gibi birçok Arap ülkelerinin baş tacı olan yemeklerin de bulunduğunu kaydeden Acar, “İçinizde Arap prensi ya da Arap prensesi gibi hissetmek isteyenler varsa soluğu burada alsın” ifadelerini kullandı.

Birbirinden çeşit farklı konseptler

Yemen usulü et ve tavuk servis başta olmak üzere, farklı şekildeki tavuk ve et menüleriyle birlikte ‘El – Arabi özel’ konseptinin bir arada yer aldığı Ortadoğu Mutfağı’nda birbirinden lezzetli ürünler müşterilerini bekliyor.

“Damak tadına düşkünler, soluğu El – Arabi’de alın”

Isparta’da alışılagelmişin dışında farklı damak tatları ve lezzetlerini öğrenmek isteyenleri El – Arabi’ye davet eden Acar, buraya gelen müşterilerinin bir daha vazgeçemeyeceklerini iddia ederek, “Bir öğle molanızda soluğu bu parmak yedirten lezzetleri de göz önüne alarak, bu modern ve kültürel mekana gelerek alın. Damak tadı ve yeni keşiflere açık herkesi, bir restorandan daha fazlası olan El – Arabi’ye bekliyoruz. Menüdeki birçok ürün ve seçeneği tattıktan sonra pişman olmayacaksınız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kazım Kazım

21 Şubat 2018 Çarşamba 23:25

Ah ah. İthafen. Şuan hakim olduğun Anadolu mutfağı dünyanın 3/2 ilk mutfağına hakim olan Osmanlı mutfağının devamı Ecdad kendi örfüne ve dinine uygun olanı almış Bunu öğrenmek için Arap mutfağına gitmene gerek yok

ah ah

21 Şubat 2018 Çarşamba 15:26

Yorumları okudum ve “Ispartalılar tostan(ekmek arası bastırılmış döner) başka bi'şey bilmez" lafına katıldım. Ne diyeyim öğrenciler ismini bile okuyamadıkkları kafelere bir sürü para bayılsın. Ispartalılarda ayak üstü yenen tost ve pideden başka bir şey yemesin. Ancak söyliyeyim bu anlayışla ne dünya şehri olunur ne dünya devleti. Kendini koruyup diğer kültürlere kucak açmadıkça olmaz.

POMPACI ADNAN

21 Şubat 2018 Çarşamba 10:13

SURİYELİLERİN ALDIĞI YARDIMI PARAYI KENDİ VATANDAŞIMIZ ALAMIYOR ADAMLAR LÜX TÜKETİM KULLANIYOR, IPHONE VAR ADAMLARDA BENDE YOK HALİYLE ADAMLAR RESTERONA GİDECEK.. 30 MİLYAR DOLAR BU ADAMLARA HARCANDI YAZIKTIR GÜNAHTIR HALA DAHA BUNLARIN KÜLTÜRÜNÜ EMPOZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR UZAK DURSUN ARAP KÜLTÜRÜDE İNSANIDA

vatandaş

21 Şubat 2018 Çarşamba 09:08

türkoğlu türk - ey bağnaz ıspartalı hemşerilerim bu kafayla gidersek bi bk olmaz sizden ne yani şimdi bizim avrupadaki türk retaurantlarımıza kimse gitmesinmi, adam açsaydı italyan mutfağı fransız mutfağı hava atmak için giderdiniz son model arabalrı çekerdiniz önüne. işletme sahibi kimse hayırlı olsun.

petrol zengini

21 Şubat 2018 Çarşamba 08:59

Öncelikle hayırlı olsun da hesap fazla gelirse şaşırmayın dikkat edin siz bir prens, prenses veya arap petrol kuyusu sahiplerinden birisisin işletmeci sizi öyle görüyor

adnan

21 Şubat 2018 Çarşamba 02:00

burda çoğunuz isminin arap olmasından dolayı gitmeyeceğinizi belirtmişsiniz doğru en azından adının arap olduğu belli fakat ıspartada kafelerde iyaşpark cevresinde istanbul yolunda adliye taraflarında hangi kafenin ismi türkçe veya hangisinin anlamını biliyorsunuz? hepimiz türküz burası arabistan değil diye yorum atmışsınız burası amerika da değil ingiltere de değil onun farkında değilsiniz heralde bide lütfen bu duyarlılığınızı o bu yönde de gösterin

Vatandaş

20 Şubat 2018 Salı 23:56

Yemekleri bu Araplar elleri ile yer avuçları ile çorba içerler pis Araplar

YURTTAŞ

20 Şubat 2018 Salı 23:41

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. BİZ KENDİMİZ ARAP DEĞİL HER ZAMAN TÜRK OĞLU TÜRKÜZ

YURTTAŞ

20 Şubat 2018 Salı 23:37

TÜRK

Kazım Kazım

20 Şubat 2018 Salı 23:12

Bi bu ek**** Aman dikkat parmakla yerken dikkat

Haşim kaynar

20 Şubat 2018 Salı 21:41

Paraları çok herhalde mülteci kardeşlerimizin

adı el arabi iken

20 Şubat 2018 Salı 20:02

sadece araplar gider herhalde ... adını değiştirmediği sürece ben gitmeyeceğim açıkçası

makarnacı

20 Şubat 2018 Salı 17:13

makarna çeşitleride varmı:)

Pompacı ADNAN

20 Şubat 2018 Salı 17:06

ARAPLARIN KÜLTÜRÜNÜ BİLE ALMAK İSTEMİYORUZ.. YOL GEÇEN HANI GİBİ MEMLEKETİ SURİYELİ SOMALİLLİ AFGANLI İRANLI DOLDURDULAR, SURİYELİLER DÖNSÜN ARTIK MEMLEKETİNE, BIRAKIN ARTIK ŞU ARAP SEVDASINI KÜLTÜRÜNÜ HEVESİNİ YA....

ıspartalı

20 Şubat 2018 Salı 16:25

bir türk lüğümüzden memnunuz hiçbişey üretmeyen dünyaya zerre faydası olmayan arapların ne kültürünü örnek almak istiyoruz ne de onlar gibi yaşamak istiyoruz

eğitim uzmanı

20 Şubat 2018 Salı 15:31

türk olmak size fazla geliyor anlaşılan. şu yabancı (batı-doğu farketmez) isimlerden ve kültürel emperyalizmden kurtulmalıyız.

aaaa

20 Şubat 2018 Salı 15:25

adresi yazar mısınız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR