18 Nisan 2024 Perşembe

EĞİTİMDE ÖZEL DEVRİMİ

28 yıllık eğitim kurumu Büyük Başarı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin dönüşüm sürecine dahil oldu. Biri Eğirdir'de, 2'si merkezde 3 okul, ortaokul ve temel lise olarak eğitim, öğretime başlayacak.

Isparta

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin kapatılarak özel okula dönüştürülmesi süreci kapsamında Isparta'da da hareketlilik yaşanıyor. İlkokul,ortaokul ve lise alanında 4 özel okulun eğitim-öğretim sistemine önemli katkı sunduğu Isparta'da, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yeni okullar devreye giriyor. Bakanlığın dershanelerin dönüşüm sürecine müracaat ederek dahil olan Büyük Başarı Eğitim Kurumu, 2015-2016 Sezonu'nda biri Eğirdir'de olmak üzere 3 okul açıyor.

 

         Merhum Öğretmen Ertuğrul Akçil'in kurduğu ve 28 yıldır dershanecilik alanında önemli başarılara imza atan Büyük Başarı Eğitim Kurumları, Eğirdir şubesi ile Mimar Sinan ve Valilik arkasındaki Ertuğrul Bey şubesini okula dönüştürüyor.Bakanlığın mevcut binalarda 4 yıl süre ile okul dönüşümüne izin veren uygulamasından faydalanan Büyük Başarı, Eğirdir Şubesi'ni 200 öğrencilik ortaokula, Mimar Sinan şubesini 200 öğrencilik temel liseye, Valilik arkasındaki Ertuğrul Bey şubesini ise 250 öğrencilik ortaokula dönüştürüyor.Büyük Başarı Eğitim Kurumları bünyesindeki 3 okul için kayıtlar bugünden itibaren başlanacak. Dershane öğrencileri ile burs sınavında başarılı olanlara ayrıcalıklar tanınacak. Ayrıca devletin özel okula gidenlere yönelik teşviki bulunuyor. Büyük Başarı okullarında 60 öğretmen kadrosu görev yapacak.

 

       Büyük BaşarıEğitim Kurumları Kurucusu İsmail Akçil, 28 yıllık tecrübe ile okullaşma noktasında önemli bir karar aldıklarını söyledi. Büyük Başarı Eğitim Kurumları'nın adını daha da yükseklere taşımak için önümüzdeki yıldan itibaren okullaşacaklarını açıklayan Akçil, "kazandıran dershanelerden kazandıran okullara' sloganıyla dönüşüme dahil oluyoruz. İnşallah babamızın bize bıraktığıbu güzel mirası daha da ileriye taşıyacağız ve ilimiz, ülkemiz ve gelecek için faydalı olacak nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

         Büyük Başarı Eğitim Kurumları Kurucusu Akçil, önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak okul sistemi ve Temel Lise eğitim sistemi ile ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

 

BÜYÜK BAŞARI TEMEL

 

LİSELERİ'NİN AYRICALIKLARI

 

Tam gün eğitim,

 

Hem okul, hem dershane konsepti,

 

MEB’in resmi okullarında ve kolejlerdeki eğitim ve öğretiminden hiçbir farkımız yok,

 

Okulumuzdan mezun olanlar diplomalarını alacak,

 

28 yıllık kurumsal deneyim ve birikim,

 

Şehrin merkezinde uygun lokasyonlar,

 

Bilimsel ve pedagojik eğitim,

 

Deneyimli ve uzman öğretmenler,

 

Kişiye özgü rehberlik hizmeti,

 

Kapsamlı yayın ve sınav desteği,

 

Zengin sosyal etkinlikler,

 

Ücret uygunluğu.

 

UZMANLIK ALANLARI

 

Fen ve Matematik Ağırlıklı Sınıflar

 

MF, YGS-1 ve YGS-2 puan türleri ile öğrenci alan akademikprogramlara yerleşmek isteyen öğrencilerin gidebilecekleri bir alandır. Sayısalyetenekleri güçlü olan öğrenciler bu alanda eğitim alabilirler.

 

Türkçe-Matematik Ağırlıklı Sınıflar

 

TM, YGS-5 ve YGS-6 puan türleri ile öğrenci alan akademik programlara yerleşmek isteyen öğrencilerin gidebilecekleri bir alandır.Matematik, Türkçe ve Coğrafya derslerinde yetenekli öğrenciler bu alanda eğitim alabilirler.

 

DERS GÜNLERİ

 

Büyük Başarı TEMEL liselerinde dersler, sınav uygulamaları ve ödev saatleri hafta içi mesai günlerinde yapılacaktır.

 

Hafta sonu Cumartesi günleri ders dışı eğitsel, sosyal ve kültürel etkinlikler (Ek sınavlar, Kulüp çalışmaları, Sosyal, Kültürel ve Sportif etkinlikler, Kütüphane ve çalışma salonu kullanımları, Eğitim ve Kariyer seminerleri, gezi ve yarışmalar…) yapılabilecektir. Pazar günleri ise TATİLDİR.

 

SINIFLARDA EN

 

FAZLA 24 ÖĞRENCİ

 

         Büyük Başarı Temel Liselerinde bir sınıf en az 15, en çok ise 24 öğrenciden oluşur.

 

         Büyük Başarı Temel Lisesinde toplam okuyacak öğrenci sayısı MEB standartları gereği ortalama 200 civarında olacaktır. Bir sınıfa alınabilecek en fazla öğrenci sayısı ise ortalama 60’dır. Yani 12.sınıf’a en fazla 60 öğrenci alınabilecektir. Böylece az öğrenci ile MAKSİMUM ilgi, MAKSİMUM memnuniyet gerçekleşecektir.

 

HOMOJEN SINIFLAR

 

Büyük Başarı Temel Liselerinde her öğrenci kendi sınıf düzeyindeki öğrencilerle birlikte eğitim görür ve sınıflar, başarı ve algıdüzeyi birbirine yakın öğrencilerden oluşur,

 

Eğitim yılı başında tüm öğrencilere akademik başarı testleri ile mesleki ve psikolojik testler uygulanır,

 

Sınıflar statik olmayıp 1. dönem başında yapılacak Sınav sonuçları ve öğretmen gözlemleri ile yeniden yapılandırılır,

 

ÖĞRENCİ TAKİP PROGRAMI

 

Büyük Başarı Temel Liseleri tarafından hazırlanan “ÖTP”sınav başarısına dayalı olarak hem öğrencimiz, hem de öğretmelerimizin performansını ölçmeyi amaçlayan bilgisayar destekli bir ölçme değerlendirmesi stemidir.

 

İnternet tabanlı bir e-okul uygulamasıdır.

 

Size özel kullanıcı bilgileri ile yine size özel sayfaya istediğiniz yerden giriş yaparak sistemi günün her saatinde kullanabilir,öğrencinizin performansını anlık izleyebilirsiniz.

 

Etkileşimli ekranlarından yararlanarak öğrencinizin ders ve etkinlik uygulamalarına ilişkin tüm raporları inceleyebilirsiniz.

 

YENİ NESİL REHBERLİK ANLAYIŞI

 

         Gelişimsel rehberlik anlayışı doğrultusunda, öğrencilerimizin sadece eğitsel değil aynızamanda kariyer gelişimlerini destekleyerek, 21. YY yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

 

DERS DIŞI ETKİNLİKLER

 

Büyük Başarı Temel liselerinde ders dışı etkinlikler;

 

Ders Dışı Eğitim Etkinlikleri

 

Sosyal ve Kültürel etkinlikler olmak üzere iki anakategoride toplanmıştır.

 

         Eğitim etkinlikleri sınav denemeleri, etüt uygulamaları, birebir çalışmalar, kütüphane ve çalışma salonları etkinlikleri, laboratuvar etkinlikleri, mesleki ve psikolojik test etkinlikleri şeklinde isimlendirilir. Eğitim etkinliklerinin tamamı öğretmenlerin gözetim ve denetiminde yürütülür.

 

Sosyal ve Kültürel etkinlikler kapsamında ise kulüp çalışmaları, kariyer yönetimi, okul meclisi, yarışmalar, sportif etkinlikler ve geziler şeklinde tanımlanır. Bu çalışmalar da danışman öğretmenlerin ve uzman rehber öğretmenlerin denetim ve gözetiminde sürdürülür.

 

SOSYAL SORUMLULUK

 

         Büyük Başarı Temel Liseleri öğrencinizi sadece üniversiteye hazırlayan bir okul değil, aynı zamanda gençlerin kendisine, ailesine, çevresine ve genel olarak ülkeye faydalı bireyler olarak yetişmesi için sosyal sorumluluk bilinci kazandırmayı da amaçlar.

 

         Bu kapsamda;Haftalık 1 saat «Değerler Eğitimi» eğitimi verir.

 

         Bu 1 saatlik derslerde ayrıca «Kariyer ve iş yaşantısı ile ilgili hazırlık uygulamaları» adı altında geleceğe hazırlık programları uygulanır.

 

«Değerler Eğitimi» ve «Kariyer Uygulama Programları» eğitim yılı başından sonuna kadar bir plan dahilinde yürütülür.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR