19 Nisan 2024 Cuma

EĞİTİMDE MERDİVEN ALTI ALARMI!

EĞİTİMDE MERDİVEN ALTI ALARMI!

Isparta

Isparta’da son zamanlarda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onayı olmayan KPSS-ALES Kursları veren etüt merkezleri konusunda vatandaşları uyarıyoruz; Merdiven altı kurumlar tarafından dolandırılmayın!

Demokrat Haber Merkezi Isparta’da Milli Eğitim onayı olmadan faaliyet gösteren sözde eğitim kurumlarını mercek altına alıyor. Milli Eğitimonayı olmayan sözde KPSS ve ALES kursları veren eğitim kurumlarının ne kadar yeterli olup olmadığı tartışma konusu olurken Ispartalılar bu kurslara para ödeyerek adeta dolandırılıyor. Demokrat Haber Merkezi’nin yaptığı araştırmalar sonucunda Mimar Sinan Caddesi’nde faaliyet gösteren bir “eğitim kurumu”nun ruhsatsız ve onaysız faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ispartalıların bu anlamda bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalmaması ve dolandırılmaması içineğitim kurumlarına kayıt yaptırırken Milli Eğitim onayı olup olmadığı, ilgili birimlerden yeterlilik ruhsatı alıp almadıklarını araştırmalarını ve gerekli belgeleri görmeden kayıt yaptırmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz.

Konunun ilgili muhataplarını da gereğini yapmaya davet ediyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mesut

15 Ekim 2018 Pazartesi 22:43

Başak mahallesi, hürriyet bulvarındaki Başakşehir Açı Özel öğretim Kursunun usülsüz olduğu bilindiği halde Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız'ın yeğeninin olduğu için göz yumuluyor. Kanuna aykırı faaliyetlerine ceza bile kesilmiyor. Kanunen kapatılsa yeridir. Kanunlar adamına göre uygulanıyor. Maarif müfettişleri görevini yapmıyor. Devlet kurumlarının görevini yapmasını biz vatandaşlar olarak beklemekteyiz.

Okan

13 Temmuz 2018 Cuma 11:19

İstanbul Özel Merkez Kayaşehir Açı özel öğretim kursunun teog öğrencisi var. Öğretmenlerin bazılarının lisansı iptal olmuş, bazısı öğretmen bile değil, Mühendislik okuyan öğrenciler öğretmenlik yapıyor. Başakşehir ilçe milli eğitimin bu durumdan haberi var. İki yıldır ruhsatsız kursu korumaktalar. Şikayetlerin hepsini geçiştirip kaçak ve usülsüz kurs kollamaktadır. Kanunlar adamına göre uygulanmaktadır. Başakşehir İlçe milli eğitimdeki devlet memurları görevi kötüye kullanmaktadır.

Hasan

01 Ocak 2018 Pazartesi 17:14

Kayaşehir Uğur Kursun ruhsatı yok. İki yıldır ruhsatsız kurs veriyor. Tüm dersleri veriyor. Etüt öğrenciside bahsedildiği gibi var. Bu durumu kayaşehirde bilmeyen yok. KPSS kursu gözüküyor. Etüt ve kurs toplam 700 civarı öğrencisi var.Galiba sadece yorumdaki arkadaşla Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü bilmiyor. Devlet kurumlarını göreve çağırıyorum.

Okan

01 Ocak 2018 Pazartesi 14:49

İstanbul Kayaşehir Uğur Etüt Merkezine komşu ve arkadaş çocukları teog için gidiyor. Yasak olsa Uğur ismini kullandırmazdı. Milli Eğitim mühürlerdi. Alenen 300-400 öğrencili etüte göz yummazlar. Yorumlar gerçeği yansıtmıyor. 2017-2018 kayıtları devam ediyor.

Mustafa

31 Aralık 2017 Pazar 14:20

Devlete güven dersaneni temel liseye dönüştür, sonra özel okul için yatırım yap. Oysa etraf ruhsatsız, kaçak kurs ve etüt merkezli dolu. Kurslarda derslerin hepsi veriliyor. örneğin Başakşehir İlçe Milli eğitim hepsine göz yumuyor. Hiçbiri kapatılmadı. O zaman ben dershanemi niye okula dönüştürdüm. Devlete güvenmekle hata mı ettik? Sayın Cumhurbaşkanı'da bu konuda hassas ve duyarlı davranıyor. Ama herşey nafile. Dikkate alınmıyor. Başakşehir İlçe Milli Eğitimin dediği oluyor.

Şeref

27 Aralık 2017 Çarşamba 18:16

İstanbul Başakşehir İlçe Milli Eğitimin bir tane bile ruhsatsız etüt ve kurs merkezi kapattığını duymadım ve görmedim. Hepsi faaliyetlerini sürdürüyor. Ruhsatsız etüt ve kurslar bilinmekte ve şikayet edilmekte. Ama nafile. Başakşehir ilçe milli eğitim göz yumuyor. Sayın Cumhurbaşkanını ve kanunları kimse takmıyor. Bu durum devlete ve kurumlarına olan güveni derinden sarsıyor ve zedeliyor. Umarım bu durum düzelir.

Veli

16 Haziran 2017 Cuma 19:38

Meb sitesinden legal olanları açiklasın.Vatandaş herzaman sormaya gidemezki.

birisi

16 Haziran 2017 Cuma 19:09

-artık tüm öğretmenler saati 50-100tl özel ders vermeye başladı.

Doğrucu Davut

16 Haziran 2017 Cuma 18:19

MEB öğretmenleri merdiven altı ders veriyor bunlara ne demeli

Mağdur

16 Haziran 2017 Cuma 17:51

Aynen katılıyorum. Veliler biraz bilinçli olsa sıkıntı yok. Milli eğitime gidersin. Dersin ki ; ben çocuğumu kursa göndereceğim resmi onayı olan kurumlar nelerdir, yada falanca kurumun resmiyeti var mı? Adam KPSS ruhsatı almış ama 6 bin tl ye ortaokul dersi veriyor, nerede adalet nerede müfettiş. Bas bas bağırıyoruz KPSS'ler kaçak iş yapıyor diye. Ama nerdeeeee

xx

16 Haziran 2017 Cuma 17:50

Dershaneleri kapattınız, eskiden fakir 1000 2000 tl ye dershaneye gidebiliyordu. hadi yazdırın çocuklarınızı o fiyata özel okula. Zenginin bebesi zaten kolejlerde okurken fakirin bebesini devlet okullarındaki vasat eğitimle sokağa terkettiniz bunun altından nasıl kalkacaksınız.Ortaya bir fetö yalanı attınız her haltı yediniz, şimdide merdiven altı... geçiniz beyler geçiniz.Dershaneler olmadan taşra eğitimi bir hiçtir, anladığınızda başınızı duvarlara vurursunuz. ozaman çok dövünürsünüz işte

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR