19 Mart 2024 Salı

EĞİTİM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

EĞİTİM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Isparta

“Esas olan devlete kabulde köklü değişiklerin yapılması…”

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK’un 2023 eğitim vizyonu açıklaması tüm eğitim camiasını heyecanlandırdı. Köklü bir sistemsel değişikliğin söz konusu olduğu vizyon ile ilgili Isparta’nın önde gelen eğitim kurumlarından Türkiye Bilim Evleri’nin kurucusu Selim DEĞER ile yaptığımız görüşmede konu ile ilgili olarak yeni sistemin teoride çok umut vaadedici, kaliteli ve güzel bir sistem olduğunu belirtti. DEĞER cümlelerine şöyle devam etti."Eğitimde yeni bir dönemin başladığını görmek beni ve eminim tüm eğitim camiasını heyecanlandırmıştır. Kurulacak yeni sistem lise öğrencileri için en ince ayrıntısına kadar düşünülüp planlanmış bir sistem…Ancak her yeni değişiklikle yaşadığımız sıkıntıların yeniden ortaya çıkması da çok muhtemel. Okullarımızınfiziki durumlarının iyileştirilmesi ve öğretmenlerimizin yetiştirilmesi önümüzdeki dört yıl süresince pek mümkün gözükmüyor. Örneğin; FATİH projesinde öğretmen arkadaşlarımızın teknoloji kullanımıyla ilgili yaşadığı zorlukların daha büyüğü bu dönemde yeniden ortaya çıkabilir. Çünkü ders sayıları ile ilgili yapılan düzenlemede mağdur ve norm fazlası olabilecek birçok öğretmen arkadaşımız bulunmakta. Bu tip bir durum, özellikle öğretmenlik mesleğinin değerini kaybetmeye başladığı toplumumuzda çok da iyi sonuçlar doğurmaz. Bu nedenle önceliğin öğretmen yetiştirilmesine ve kalitenin arttırılmasına yönelik olması gerekmektedir. Bence öğretmenlerimizin yetiştirilmesinde ve devlete kabulünde köklü değişiklikler yapılması gerekiyor. Çünkü devletin bünyesine aldığı öğretmen atama yöntemiyle yeni tasarlanan eğitim sisteminin beklentileri hiç örtüşmüyor. Devletin bünyesindeki bir milyonun üzerindeki öğretmenin hizmet içi eğitimi de kolay olmayacak. Bakanımızın da bu konuda ciddi tereddütlerinin olduğundan eminim. Bu zorlu süreçte bakanımıza destek olunması gerektiği inancındayım. Ülke olarak eğitimimizi ayağa kaldırmak adına üzerimize düşen görevleri yapmalıyız.”Ayrıca özel öğretim kurumlarının kapatılmasının ertelenmesi hususunda ise “Bu konu uzunca bir süre gündemimizi meşgul eden bir konuydu. Özel öğretim kurumlarının kapanmasının ertelenmesi yerinde bir karar olmuştur. Bir ihtiyaç nedeniyle ve veli-öğrenci istekleri sonucunda ortaya çıkan özel öğretim kurumlarının bu ihtiyaçlar tamamen giderilmeden kapatılması ortaya yeni sorunlar doğuracaktı. Bu süreçte tüm arkadaşlarımız maddi ve manevi zor günler geçirdi. Özel öğretim kurumlarının 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde değişen eğitim sistemiyle kendiliğinden şekillenmesi daha doğru olacak.” Dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta eğitimde çok iyi durumda

23 Mayıs 2019 Perşembe 23:29

ilkokullarda açın bakalım ısparta da her ay yapılan tarafsız kulüp sınavlarında ezici üstünlük özel okullarda mı yoksa beğenmediğiniz devlet ilkokullarında mı.devlet okullarında yetişen en başarılı öğrencileri yüksek indirimlerle paylaş. sonra da kendini başarılı göster.özele ilkokuldan kayıt yaptıranların başarısı yüzde kaç.yüksek indirimlerle transfer ettikleri zaten başarılı olarak gidiyor ****ara.

Eğitimci

22 Mayıs 2019 Çarşamba 22:28

Hocam size kesinlikle katılıyoruz. Devlete nitelikli öğretmen aalımıda yapsanız. Devlete geçince öğretmenin performansı düşüyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR