20 Nisan 2024 Cumartesi

EĞİRDİR’DE 200 DAİRELİK KONUT PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir halkını sevindirecek bir müjdeyi anlattı. Eğirdir’deki dar gelirli ailelere yönelik 200 dairelik konut projenin hayata geçeceğini söyledi.

Isparta

Eğirdir Belediyesi öncülüğünde kooperatif işbirliği ile dar gelirli ailelere konut yapılacak.

Projenin dar gelirli aileleri kapsayacağını vurgulayan Başkan Şengöl, “200 dairelik bir proje olacak” dedi.

200 daire olacak belli bir yerimiz var oraya bir örnek bina yapımına başladık bile onu satmayı düşünüyoruz, kalanını da kooperatif var onu faaliyete geçireceğiz kooperatif şeklinde yapacağız. Biz yolda kalan arabayı hani nasıl derler ya yolda kalmış bir arabaya el atıverin diye bizde öyle yapacağız el atacağız oranın alt yapısını götüreceğiz, kanalizasyon ve suyu var yolu da var oranın orası Konya yoluna da yakın onun için yapılacak şey şu mevcut sahada bizim iş makinesi yardımıyla kooperatifin bina yapması gerekirse bankalardan kredi kullanır veya kendi imkanlarıyla yaparlar bunu kendileri karar verecek. İnsanlar bizi Dünyayı tutan sarı öküz sanıyor kooperatifi kuruver para yetmediği zaman para ver bürokrasisini yap bunlar zor tabi ama biz yolla kalan arabaya el atacağız yolda sağlıklı yürümesini sağlayacağız. Gerçek ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi Eğirdir de gürültüsüz temiz havalı bir yerde yaşamalarını sağlayacağız.      

Eğirdir’de yapı katlarının en çok 6 kat olduğuna değinen Başkan Şengöl, “Eğirdir’i çok yükseltip beton yığını haline getirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 Bundan sonra Eğirdir çok kıymetlendi yapı yasağı var bir çok sıkıntılı kanunun çıktığı  gündeki yoğunluğu koruyacaksın yoğunluğu artıramazsın şimdi her ne kadar Cumhurbaşkanımız katı yukarılara çıkarmayın diyor ama bizde zaten maksimum 6 katta zaten çok kat yoktu maksimum 6 kat ortalamalar 3-4 kattı devam edeceğiz Eğirdiri çok yükseltip beton yığını haline getirmeyecez.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

17 Ocak 2018 Çarşamba 09:09

en fazla 6 katmış- yazla mahallesindeki 8 katlı ucube binayı unuttu herhalde ama görmemiştir haksızlık etmeyelim o kendilerinden ve ayrıcalıklı ya çok pardon!!!!!!!

AKILLI m

17 Ocak 2018 Çarşamba 09:08

BAŞKANIM TAM DESTEK YANINDAYIZ.YILLAR ÖNCE 2 ADET KOOP EVLERİ YAPTI GARİBANLAR İÇİN PINARPAZARI EVLERİ İLE TAŞ TEPE EVLERİ BUNUDA YAPAR ÇÜNKÜ YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR.HERKEZ BİLİYOR DOĞAL NEDEN GELMEDİĞİNİ SİYASETİN KÜÇÜK OYUNUDUR.

hasan

16 Ocak 2018 Salı 21:51

yesinler senin temiz havanı.heryer kömür dumanı tam temiz hava.önce bir doğalgazı getiriniz.küçücük ilçeler de bile doğalgaz var.dünya şehri eğirdirde yok çok komik

Sulo

16 Ocak 2018 Salı 18:40

Sen önce yolları sıcak asfaltla.Ada yolu sahil yolu (Dr isa köklü cad) ve istasyon mahallesinin yolu köstebek yuvası gibi..

Bülent

16 Ocak 2018 Salı 16:53

Dört sene otur otur baktı Temmuz 2018 de seçim yapılacak hemen projeler müjdeler. Yemezler güle güle Ömer güle

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR