16 Nisan 2024 Salı

EĞİRDİR GÖLÜNDE SU SEVİYESİNDEKİ AZALMA ENDİŞELENDİRİYOR

EĞİRDİR GÖLÜNDE SU SEVİYESİNDEKİ AZALMA ENDİŞELENDİRİYOR

Isparta

TÜRKİYE'nin en büyük üçüncü gölü olan Eğirdir Gölü'nde su seviyesindeki azalma yöre halkı tarafından görüntülendi. Bölge halkı son 2 yılda göldeki çekilmenin gözle görülür seviyede arttığını belirterek, yetkilileri önlem almaya davet etti.

Van Gölü ve Tuz Gölü'nden sonra Türkiye'nin en büyük üçüncü gölü olan Eğirdir Gölü'nün 'Hoyran' olarak bilinen ve çevresinde birçok köyün bulunduğu bölgede su seviyesindeki çekilme yöre halkını endişelendirdi. Gölün bu bölümündeki halk, son 2 yılda suyun yaklaşık 100 metre çekildiğini iddia ederken, bu durumu cep telefonlarıyla görüntüleyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Gölün yakınındaki Taşevi Köyü sakinlerinden Osman Çetinkaya, Taşevi Plajı'nda yapılan iskelenin ayaklarının daha önceki yıllarda suyun içerisinde ve görünmez durumda olduğunu, bu yıl ise tümünün açıkta kaldığını söyledi. Osman Çetinkaya, "Eğirdir Gölü'nü arada bir gören insan belki fark etmez ama biz göle yakın yerde yaşadığımız için bunu net bir şekilde görüyoruz. Göl resmen kuruyor. Yetersiz yağışlar, bilinçsiz sulama, buharlaşma her ne derseniz deyin, göl göz göre göre çekiliyor. Buna bir önlem alınmazsa korkarım Burdur Gölü gibi ortada çorak bir araziden başka bir şey kalmayacak" dedi.

Ortaya çıkan görüntüyü cep telefonuyla kaydeden Osman Çetinkaya, "Bu görüntüleri devlet büyüklerine, yetkililere hatta siyasetçilere de göndereceğim ve çare isteyeceğim" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet Soylu

20 Ekim 2018 Cumartesi 07:18

Kovada gölüne hoyratça su salınıyor aksu enerji santraliyle anlaşma varmışta belirli miktarada su salmak zorundalarmış tamamen yalan böyle bir anlaşma yok kovada elektrik santrali kapanmalıdır.Çok zaruri bir santral değildir.ikinci sebep sulamadaki israf k****lar kapalı sisteme geçilmeli her bahçesye sulama saati takılmalı israf tamamen engellenmelidir.Eğer göl belli bir seviyenin altına düşerse tekrar kendini toparlayamaz tamamen kuru ve bataklık olur.Böyle bilinçsiz kullanım olurmu yawww.

dikkat

19 Ekim 2018 Cuma 16:11

Eber gölü kurudu, Burdur gölü kuruyor ve sıra Eğirdir'e geldi. Her yere baraj yapıldı hesapsızca ve ne yazık ki cezasını hepimiz çekeceğiz.

ah vah eğirdir

16 Ekim 2018 Salı 19:31

rahmetli burdur gölü de böyle başlamıştı kurumaya, gölü besleyen dere yataklarına hesapsızca plansızca gölet yapanlar, göl yönetim planını yıllarca ağzında sakız edip uygulayamanlar, göle sıfır yapılaşmalar yıkılmasın diye bu planı oyalayanlar herkes vebal altında, hani nerede gölün kenar çizgisi çalışmasının sonucu, hani nerede gölün atıklarla kirlenmesinin önüne geçilmesi, birşeyden anlamayıp eğirdir gölüne ahkam kesenler, gidin isviçredeki gölleri inceleyin medeniyet nedir göl nasıl korunur

dağlı

16 Ekim 2018 Salı 17:36

Gölü bu hale getirenler, siyasetçi ve yalakalarıdır.

mehmet

16 Ekim 2018 Salı 14:42

Devleti peşkeş çekenler utansın heslere su salıyorlar cumhurbaşkanına şikayet ettim cimere yazdım reise mektupta yazdım

vatandaş

16 Ekim 2018 Salı 14:25

Sonunda fark edildi. Göl resmen kuruyor ve kimsenin umrunda değil. Isparta'nın bir numaralı problemi bu olmalı. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü ku-ru-yor.

bülo

16 Ekim 2018 Salı 12:35

bişey olmaz. gereksiz endişelenme..

muhendis

16 Ekim 2018 Salı 11:54

gölün mansap tarafındaki (gölden aşağı taraf) barajlar ve hes santralleri için taahhüt edilip salınan sulardan dolayı göldeki su eksilmekte midir??? dsi bu konuda halkı bilgilendirsin........

mustafa

16 Ekim 2018 Salı 11:26

arkadaş kuruyosa köprünün oradaki kapak neden acık duruyorda su akıyo ordan

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR