19 Mart 2024 Salı

EĞİRDİR GÖLÜNDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK

Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü ve doğal içme suyu havzası olmasının yanı sıra biyolojik çeşitlilik değerleri bakımından uluslararası öneme sahip sulak bir alan olan Eğirdir Gölünün korunması büyük önem taşıyor.

Isparta

 

Bu çerçevede Isparta Valiliği koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Eğirdir gölü Türkiye’nin en temiz göllerinin başında geliyor.

Eğirdir Gölünün çevresel olarak koruma tedbirlerinin yanında gölde yaşayan canlıları da koruma tedbirleri üst seviyede sürdürülüyor.

Gölde yaşayan canlıları tehdit eden önemli unsurlarında başında gelen kaçak ve kontrolsüz avcılıkla mücadele kapsamında Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından 2017 yılında bugüne kadar toplam 843 denetim gerçekleştirdi.

Bu denetimlerde 24 adet cezai işlem sonucu yaklaşık 28 bin TL idari para cezası verildi. Su Ürünleri Kontrol Ekiplerince ayrıca 14.610 metre kullanılması yasak olan ağa, 8 adet zıpkına, 2 adet göl trolüne, 43 adet kerevit sepetine, 807 kilo satışı yasak balığa ve 2 ton kara salyangozuna el konuldu.

7/24 esasına göre görev yapan Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekiplerinin denetimlerine aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Doğa aşığı

23 Eylül 2017 Cumartesi 00:12

Neyi koruyorlarmış. Eğirdir Hüseyin fite bir göl korumacı var. Eski su ürünleri fakültesi önümde tırı vırı ile av yapıyor. Yapanlarada izin veriyordu. Birde yasak zamanı. Göl korumacılar avcılarla kol kola. Sonra gölde balık yok derler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR