25 Nisan 2024 Perşembe

EĞİRDİR BELEDİYESİ İŞYERİNİ MÜHÜRLEDİ!

EĞİRDİR BELEDİYESİ İŞYERİNİ MÜHÜRLEDİ!

Isparta

Eğirdir’de 1993 yılında yap-işlet yöntemiyle yapılarakhazineye ait olan ve 2005 yılından buyana da Nurali Doğan’ın işletmeciliğiniyaptığı  ve Sahibi olduğu Liman TurizmTemizlik Hizm. Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine bağlı olarakhizmet veren Tahtakale Ucuzluk Pazarı, dün sabah Eğirdir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Söz konusu iş yerininmühürlenmesine sebep olarak ise mimari projesine uygun olmadığı gösterildi. İşyeri sahibi Nurali Doğan ise belediyeye 2 kez üst üste  dilekçe göndermesine rağmen sonuç alamadı.Şimdi ise belediyenin iş yerini hangi uygunsuz proje ile kapatıldığını öğrenmekistiyor. Eğirdir’de Cami Mahallesi ada yolu no : 18’de bulunan ve arazisihazineye ait olan yap-işlet modeliyle yapılarak yıllardır işletilen 1000metrekarelik tesis dün zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Söz konusutesisin mühürlenmesinden önce  belediyeişletme sahibine binanın incelemede mimarı projesine uygun olmadığı tespitedildiği ve uygun hale getirilmezse yasal işlem başlatacağı ile ilgili yazıgönderildi.

İşletme sahibi Nurali Doğan tesisin 1993 yılında  yapıldığını, işyeri açma ruhsatınınalındığını, ve kiralarının milli emlağa yatırıldığını,  söz konusu yerde elimizde mimari projede yoktur. Bu nedenle yapının hangi bölümleritibariyle projesine uygun olmadığı tasarruf sahibi Maliye ve Eğirdir Kaymakamlığı’ndabelirtilmesine ve tasarruf sahibi maliye hazinesinden izin alındığı taktirde,belediyenizce projesine uygun bulunmadığı belirtilen kısımlarla ilgilihususların yerine getirilmesi ile ilgili olarak 02 Haziran 2017 tarihinde 1623sayılı dilekçe gönderdi. Belediye ekiplerinin mühürlemeden sonra bıraktığıevrakta belirtilen  45 M2 alanda büyütmeve tadilat yapıldığı yazıyor, bu alanın neresi olduğunu biz çözemedik, bilgisahibi edilmedik. Aşağıda bulunan ve Eğirdir Belediye Başkanlığına yazdığımız02/06/2017 tarihli ve 1623 numaralı dilekçemize cevap gelmedi.

Nurali Doğan ek bir dilekçe daha göndererek daha öncekazandığı ve 4 yıl ödemiş olduğu 209 Bin TL kira bedelini de mahkemekararlarına göre geri istedi.

Belediye ise bunun üzerine dün işletmeye gelerek 45 M2alanda izinsiz büyütme ve tadilat yapıldığını gerekçe göstererek işyerinimühürledi.

Nurali DOĞAN açıklamada bulundu

Nurali Doğan ise konu ile ilgili gazetemize yaptığıaçıklamada, ‘Belediye Başkanı halk tarafından işyerinin neden kapatıldığıkonusunda bürokratlar tarafından sorulduğunda kira borcu var. Tadilat yapmıştırdiyor. Buyurun efendim. Kamuoyunun takdirine sunuyorum. Kimin kime borcu var.İşte belgeler ve mahkeme kararlarıyla ispatıdır.

 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sinan yıldırım

16 Haziran 2017 Cuma 09:45

o bina kesinlikle yıkılıp yerine turistik bir tesise dönüştürülmeli eğirdir turizm adına birşey yapmıyor kaldırımlar tulumba makinası tatlı arabası tavuk döner sandalyesinden geçilmiyor kimse kaldırımda dahi yürüyemiyor baskan bunları gör

Ozan

16 Haziran 2017 Cuma 02:57

Esnafın borcu yok, düzgün işletmeci, zaten halka hızmet yok egırdir belediyesınde barı eesnafımıza dokunmayın

Eğirdirli

15 Haziran 2017 Perşembe 23:03

Sen değilmiydin, seçimde Omar Ağanı en yakın arkadaşlarına ve Ertuğrul hocaya karşı tercih eden etme bulma dünyası

hey allahım ya:)

15 Haziran 2017 Perşembe 19:12

belediyeler halkın sağlığını hiçe sayan sokakta dükkan önnüde tulumba imalatı yapan ve satan işletmelere napıyo çoook merak ediyorum doğrusu:) doğrusu yapılırsa

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR