19 Nisan 2024 Cuma

Eğirdir'de Sökülen Ağaçlar Başka Yere Dikildi

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un annesi 73 yaşındaki Feride Coş'un tepkisiyle gündeme gelen Isparta Eğirdir'de sökülen ağaçlar, belediye tarafından başka yerlere dikildi.

Isparta

akarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un annesi 73 yaşındaki Feride Coş'un tepkisiyle gündeme gelen Isparta Eğirdir'de sökülen ağaçlar, belediye tarafından başka yerlere dikildi. Eğirdir Belediye Başkanı DP'li Ömer Şengöl ise ağaçların söküldüğü araziye inşaat yapılacağını belirterek, ağaçları bu yüzden kaldırdıklarını açıkladı.

Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin dün Yeni Mahalle'de göl kenarındaki ağaçları başka bir yere nakletmek amacıyla başlattığı söküm işlemi, SakaryaValisi Hüseyin Avni Coş'un annesi Feride Coş'un tepkisine neden oldu. Ağaçlar özel bir iş makinesi yardımıyla topraktan çıkarılırken, mahalle sakinlerinden Feride Coş duruma tepki gösterip, iş makinelerinin arasına daldı. Ağaçların katledildiğini savunan Feride Coş, bölgenin mahkemelik olduğunu ve karar çıkmadan ağaçların sökülmemesi gerektiğini söyledi. Tepkinin ardından Feride Coş uzaklaşırken, belediye ekipleri söküm işlemini tamamladı. Sökülen 10- 12 ağacın iki ayrı noktaya dikildiği belirtildi.

'İNŞAAT YAPILACAK'

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ağaçların taşındığı 720 metrekarelik arsayla ilgili belediye meclisi tarafından imar tadilatı yapıldığını belirterek, "Satılması söz konusu. Satılmazsa belediye orada 12 dairelik inşaat yapacak. O yüzden ağaçları kaldırdık. Mevsimidir, ağaçlar transfer edilirse daha iyi olur. Daha ideal ve daha düzgün yerlere transfer ettik. Kimileri '50- 100 yaşındaki ağaçlara yazık oldu' diye suyu bulandırıyor. Yıllar önce Eğirdir'de yeşil alan işini Ömer Şengöl icat etti. Kendi ürettiğimiz bitkilerle Eğirdir'in her tarafını yeşille buluşturuyoruz. Biz ağaçlandırmayı, yeşili, engel olmaya kalkanlar kadar seviyoruz ve o düşüncelerle de uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

'BAĞIRANLARI UTANDIRIRIZ'

Yeni Mahalle'den alınan ağaçların iki ayrı noktaya taşındığını aktaran Başkan Şengöl, şöyle dedi:

"Eski hayvanat bahçesi yeni adıyla Rüya Park ile alınan sahadan 200 metre ileride mezarlığın önüne diktik. Oraya transfer ettik. Ağaç transferinin en ideal günleri bu günlerdir. İnşallah orada tutar. Bağıranları da utandırırız. Bu benim anlamadığım kurdun kendinden daha aşağıdaki kuzuya 'Ey kuzu suyu bulandırma' dediğidir. Belediyenin haklarını sonuna kadar kullanmak için mücadele veriyorum." -

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

şanslı eğirdir

11 Şubat 2015 Çarşamba 09:14

Hey eğirdirliler allah aşkına elinize vicdanınıza koyun,yeşili seven,insanı seven,çevresiyle barışık,hırslı,çalışkan,dürüst bir başkan var mı Ömer şengöl kadar?BAŞKANIM DİK DURUN EĞİLMEYİN EĞİRDİR SİZİNLE DUALARIMIZ SİZİNLE.

Osman ONUR

10 Şubat 2015 Salı 15:42

Eğirdirin kaderi bu hiç iyi çalışacak bir başkanı seçmediler,hala ders almıyorlar,yazık,yazık yazık,......

sdsadasasd

09 Şubat 2015 Pazartesi 20:11

Eğirdire böyle bir adama teslim ettiler ya çok yazık kafa aynı kafa değişmez.

eğirdir sevdalısı

06 Şubat 2015 Cuma 09:20

Arkadaşlar bir yerden 4.dönem belediye reisi olan bir kişi eğer dürüst,çalışkan azimli değilse küçük yerlerde ilçede oy vermezler.DEMEKKİ BAŞKAN ÇALIŞIYOR.MEYVA VEREN AĞAÇ TAŞLANIR.

Kemal ONUR

05 Şubat 2015 Perşembe 17:22

Ömer Şengöl bitti,gidiyor,şakşakçılar terk edemiyor,ayrılık zor olsa gerek,atmacalar çok atıyor,ama boş atıyor.

doğru karar

05 Şubat 2015 Perşembe 15:50

Başkanın açıkladığına göre belediye meclisi bu şekilde karar almış,demekki belediyenin haklarını savunuyor helal olsun başkan sana allah yolunu açık etsin.

EĞİRDİRLİN REİSİ OMAR

05 Şubat 2015 Perşembe 11:35

EĞİRDİRİM SENİNLE GURUR YUYOR.HİÇ KİMSE HİZMETİNİ ENGELEMESİN EĞİRDİRLİ SENİNLE MUTLU VE GURURLU YAKIŞANI SEN YAP BAŞKAN KİMSE ANASINI BABASINI GÖNDEREREK HİZMETİNİ VE ÇALIŞMALARINI ENGELEMESİN.EĞİRDİRLİ İSTEDİ BAŞKAN BİZİM İÇİN YAPTI.HERKEZİN KEYFİNE GÖRE ÇALIŞMA YOK ARTIK.BENİM BAŞKANIM ÖMER ŞENGÖL HER ZAMAN

öz eğirdirli

05 Şubat 2015 Perşembe 13:45

Aynı kişi yorum yapayım derken yalakalık yapıyor farkında değil.

eğirdirli

05 Şubat 2015 Perşembe 13:44

Yalakalık yapıyorlar

EĞİRDİRLİ REİS OMAR

05 Şubat 2015 Perşembe 11:29

Helalın var başkan Eğırdir seninle gurur duyuyor.İşte Başkanını buldu Eğirdir.Kimse Anasını Babasını göndermesin.Hizmeti Engeleyemessiniz.Yerinde karar dır.Eğırdirime yakışanı yapıyo Başkanım.Sonuna kadar Destekliyecez ve destekliyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR