19 Nisan 2024 Cuma

EĞİRDİR'DE FACİA'YA RAMAK KALA

EĞİRDİR'DE FACİA'YA RAMAK KALA

Isparta

Isparta’nı n Eğirdir ilçesi’nin Balkırı (Cire) Köyüyakınlarında bulunan bir mermer ocağındaki çalışmalar sırasında Koca GüneyMevkiinden köy merkezine doğru yaklaşık 1 tonluk kaya parçası yuvarlandı. Enyakın eve 100 Metre kala duran kaya parçası köy halkına korkulu anlar yaşattı.Allah Korudu, Ölen yada yaralanan olmadı.

 

O anda yoldan araç veya vatandaşların geçmemesi olası birfacianın önüne geçti. 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

msutafa

12 Ağustos 2015 Çarşamba 12:45

İyi güzel hoş asalım keselim de! Bu kaya eğer mermer ocğının ihmali varsa. Ya bu yoldan geçen başka bir firmanın kamyonundan düştüyse yada zaten adı çıkmış 9'a inmez sekize birileri gerip özellikle atmış ocaktan yuvarlanmış diye haber yaptırıyorsa!

Murat

12 Ağustos 2015 Çarşamba 12:37

Maden Ocaklarının işletmesine yönelik denetimler Maden İşleri Genel Müdürlüğü yada taşrada İl Özel İdareleri tarafından yapılır Orman Müdürlüğü tarafından değil. Lütfen herkes her konuda yorum yapmasın sadece bildiği konularda yorum yapsın!

mahmut aksu

12 Ağustos 2015 Çarşamba 14:08

o kaya maden ocağından bir seferde zıplayarak oraya havadan düşmedi değilmi? oraya yuvarlanıp gelinceye kadar onlarca orman malına zarar verdiği düşünülerek orman müdürü göreve çağırılıyor korkma biz kanunları özellikle maden ve orman kanunlarını çok iyi bildiğimiz için adımızı ve soyadımızı cesurca yazabiliyoruz. her kurum kendi ilgi alanına giren tutanağı tutması lazım. bunların en başında da orman müdürlüğü gelir. özel idareden önce bunu iyi bil.

adnan

12 Ağustos 2015 Çarşamba 09:02

Ne Isparta' ya faydası var, Ne Ispartalı' ya.Ne patron Isparta lı,ne çalışan.Sigara gibi,parasını el alır;pisliği Isparta ya kalır...Yazık güzelim doğaya!

MAHMUT AKSU

11 Ağustos 2015 Salı 15:30

o kayanın herhangi bir insana veya mala zarar vermemesi için mermer ocağının gerekli tedbirleri alması kanunlarımıza göre özellikle yol kısmına kestiği mermer bloklarda kale gibi bir duvar örmesi ve bunuda orman müdürünün kontrol etmesi lazım. tabi bu mermer ocağı için çok masraflı bir iş devlete bir dilekçe vererek yolun başka tarafı alınması ve bu masrafında biz gibi garibanların ödemesi daha uygun.ve bu kaya ile ilgili jandarmanın ve orman bölge müdürlüğünün bir tutanak tutması lazım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR