20 Nisan 2024 Cumartesi

EBELER HAYAT KURTARIRKEN TÜKENİYOR

EBELER HAYAT KURTARIRKEN TÜKENİYOR

Isparta

Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Ebeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Demiralay: "Hayata ilk adım attığımızda ve gözümüzü ilk onlara açtığımız ebeler, anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir paya sahip olmasına karşın, çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde yaşıyor. Ülkemizde bebek ölümlerinin önemli ölçüde azalmasında büyük bir paya sahip olan ebelerle ilgili yaptığımız araştırma raporundan çıkan sonuç çalışanlardaki tükenmişliği ve çalışma şartlarındaki memnuniyetsizliği ortaya koyuyor. Çalışma koşullarından memnun olmayan çalışan oranı yüzde 82,47, çalışma koşullarını bir önceki yıldan daha kötü olarak değerlendirenlerin oranı ise yüzde 47,24 olarak tespit edildi. Bu oranlar, üzerinde düşünülmesi gereken bir sonuçtur. Eldeki tüm bulgular birlikte değerlendirildiğinde, ebelerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmediği, çalışma şartlarından memnun olmadıkları, mesleği isteyerek seçmiş olmalarına rağmen (% 70,11), fırsatları olsa bu durumu değiştirmek istedikleri (% 68,06), ekonomik sıkıntılar sebebiyle aile içinde ve psikolojik olarak sıkıntılar yaşadıkları (% 40,29), kendilerine (% 87,95) ve ailelerine (% 81,28) yeterince zaman ayıramadıkları, sosyal hayatlarının yok olduğu (% 81,2) ve bütün bunların yaşam kalitelerini (yaşam kalitelerinden memnun olmayanların oranı % 74,39) ve memnuniyetlerini düşürerek tükenmişliğe yol açtığı görülmektedir. (Tükenmişlik oranı % 25,52) Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir. Tüm ebelerin günlerini kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, mesleğe olan sevgilerinin arttığı aydınlık bir gelecek diliyoruz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüsniye

26 Nisan 2018 Perşembe 16:51

Ebelere öncelikle insanlık dersi verilsin. Gebe kadına nasıl davranılır onu öğrensinler. Karşısındakinin insan olduğunu öğrensinler. Doğum yapmak için gelen kadınlara köpek muamelesi yapmasınlar. Ondan sonra haktan hukuktan bahsetsinler.

Hel

25 Nisan 2018 Çarşamba 21:54

Eşim doğum yaparken o zorluklarla ugrasirken sürekli azarlayan bır kismi var ki hakkımizi helal etmiyoruz

Ne kazandırdınız

25 Nisan 2018 Çarşamba 20:06

Ne yaptınız ebe yada yardımcı saglık personeline işin reklam elle tutulan bir şey yaptın mı git gide geri gidiyoruz masaya vuracak birileri çıkmıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR