25 Nisan 2024 Perşembe

DURUŞMADA SANIKTAN ÖZÜR DİLEDİ

Kendisini arkadaş olmaya zorladığı kabul etmeyince de tehdit ettiğini öne sürdüğü şahıs hakkında tecavüz etti suçlaması ile tutuklattıran kadın ilk duruşmada ‘iftira attım’ diyerek sanıktan özür diledi. Mahkeme Heyeti sanığı tahliye etti

Isparta

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde ilginç bir duruşma yaşandı.Evli 4 çocuk annesi H.K (37) kendisine özel arkadaşlık teklifinde bulunan evli 2 çocuk babası F.B’nin (39) bu teklifi reddedince kendisine aylarca telefon ve mesajla tehdit ettiğini iddia etti. Eşi ve çocuklarının olayı duyarak yuvasının yıkılmasından endişe ettiği için kimseye bir şey anlatamadığını, ilaç içmek suretiyle intihara dahi kalkıştığını yine de kurtulamadığını son çare olarak polise giderek tecavüze uğradığını belirtip şahısın tutuklanmasını sağladığını beyan ederek ilk duruşmada sanıktan özür diledi.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz Mart ayında tutuklanması talebiyle açılan dava sonucunda sanıkF.B tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında cinsel saldırı, tehdit suçlamaları ile dava açılan F.B ilk kez hakim karşısına çıktı.

Mağdur H.K.’nın da hazır bulunduğu duruşmaya sanık avukatı mazaret bildirerek katılmayınca mahkeme heyeti sanığın savunmasını almazken mağdurenin avukatı da müvekkilinin evli olması ve yetişkin çocuklarının olması sebebi ile kapalı oturum talebinde bulundu. Mahkeme Heyeti duruşmanın gizli oturumla yapılması gerektirecek bir durumu olmadığını belirterek talebi oy birliği ile reddetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da davaya katılma talebi verilen ara kararda kabul edildi.

BEN BU SAFHAYA GELECEĞİNİ BİLMİYORDUM ÖZÜR DİLERİM

Mahkeme Heyeti daha önce poliste ve Savcılık soruşturmasında F.B’nin kendisine tecavüz ettiğini öne süren H.K’yı dinledi. Mağdure sanıkla iş nedeni ile tanıştıklarını ve telefon numarasını verdiğini belli bir süre sonra sanığın kendisini telefon ve mesaj ile arkadaşlık teklifinde bulunduğunu evli insanlar olmaları nedeni ile böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirtmesine rağmen F.B’nin eylemlerinden vazgeçmediğini ileri sürdü. İntihara teşebbüs etmesinin bile sanığı kısa bir süreliğine bu eyleminden vazgeçirdiğini dile getiren H.K ‘Son çare polise giderek tecavüze uğradığımı söyledim.

Korkmuştum ve çaresiz durumdaydım. Bu konuyu eşime bile anlatamıyordum. O anki psikoloji ile hapise girsin de kurtulayım diye bu yola başvurdum. Sanık bana sürekli sana bir çamur atarım diye tehdit ediyordu. Bende çamur öyleatılmaz böyle atılır dedim ama

olayın bu safhaya geleceğini bilmiyordum. F.B beyden polisten ve Savcmızdan özür diliyorum. Şikayetçi değilim’ diye ifade verdi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİNE KAÇAMAK CEVAP

Mahkeme Başkanı Savcının talebi üzerine mağdure H.K’ya‘Sanığa mesaj gönderme veya telefon aramalarında bulundun mu?’ sorusunu yöneltti.Mağdure, ‘Normal mesajlar Cuma mesajları gönderdiğim oluyordu. İş için aradığımda oldu’ cevabını verdi. Mahkeme Başkanı ‘-telefon dökümanlarında uzun uzun konuşmalar olduğu seninde aramalar ve mesaj alma göndermelerde bulunduğun görülüyor. Buna ne diyeceksin?’ sorusunu yöneltince, ‘Bu konuşmaların içeriğinde özel bir şey yoktu.Normal arkadaş gibi konuşuyorduk’ cevabını verdi.

ARAMIZDA GÖNÜLLÜ BİR İLİŞKİ DE YOK

Mahkeme Heyeti mağdureye bu kez sanıkla aralarında gönüllü bir ilişki yaşanıp yaşanmadığını sordu. H.K ‘Hayır olmadı’ cevabını verince sanığın hazırlık aşamasında Savcılığa verdiği ifadesinde gönüllü ilişkiye girdik sözü hatırlatılınca ‘Hayır kesinlikle yalan söylüyor’ diyerek reddetti.

BU YAPTIĞININ SUÇ OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUN?

Mağdurenin sanığı işlemediği bir şeyle suçladığını tekrar etmesi üzerine Mahkeme Başkanı ‘Bu yaptığının iftira olduğunu ve suç olduğunubiliyor musun?’ şeklindeki hatırlatması üzerine ‘Biliyorum üzgünüm ama başka çarem yoktu. Çok pişmanım’ sözleri ile suçunu kabul etti. Mağdurenin avukatı da çaresizlik içerisinde kalan müvekkilinin ileride oluşması muhtemel bir olayı engellemek düşüncesi ile yaptığı bu hareketin iftira

olarak değerlendirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme Heyeti duruşmaya kısa bir ara vererek ikinci oturumda şikayetçinin suçun oluşmadığına ilişkin beyanları üzerine sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine ve savunmasının bir sonraki celse avukatı huzurunda alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR