20 Nisan 2024 Cumartesi

DÜNYAYI FOTOĞRAFLAYACAK

Antalya'da reklam fotoğrafçılığı yapan 39 yaşındaki Ahmet Gül, 2 yıl süresince dünyayı fotoğraflayacak. Ahmet Gül, fotosafariye Karadeniz'den başlayıp, Güneydoğu, ardından Avrupa'da devam edecek.

Isparta

Reklam fotoğrafçısı Ahmet Gül, gençlik hayali olan dünyanın dört bir yanını fotoğraflama hayalini hayata geçiriyor. Ocak ayında start alacak fotosafari, Karadeniz ve Güneydoğu gezisinin ardından Bulgaristan üzerinden devam edecek. Ardından ülkelerine doğru gerçekleştireceği gezi için hazırlıklarını tamamlayan Gül'e ekonomik desteği ise yakınları ve arkadaşları sağlayacak. Gül, dünyanın dört bir yanında çekeceği fotoğrafları 'Tourkeyvisuals' adlı Instagram sayfasından yayınlayacak.

Lüks bir gezi olmayacağını belirten Gül, "Kimi zaman çadırda, kimi zaman bir pansiyonda kalacağım. 2 yıl sürmesini hedeflediğim fotosafari sırasında çektiğim fotoğrafları instagram'da paylaşacağım. Günlük rotamı da buradan yayınlayacağım. Takipçilerimin isteklerini de göz önünde bulunduracağım. Evinde beni ağırlamak isteyenlerin taleplerini de kırmayacağım" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümü mezunu olduğunu, aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım bölümünde fotoğraf ve video programı üzerine eğitim aldığını söyleyen Gül, fotosafariye çıkma hayalinin üniversite yıllarında ortaya çıktığını, o dönemde sosyal medyanın gücünün bu kadar olmadığını sözlerine ekledi. "Herşeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum" diyen Gül, "Fotoğraf paylaşım sitelerinin dünya üzerinde milyarlarca insan tarafından takip edilmeye başlanması beni bu geziye bir adım daha yaklaştırdı. Şu an instagram'da takipçisayım 436. Kısa sürede milyonların beni takip etmesini umuyorum. Yılların birikimini bu gezide gözler önüne sereceğim" diye konuştu.

Gül, Avrupa'nın ardından dünyanın diğer ülkelerine doğru ilerleyeceğini, gezi rotasının spontane değişebileceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR