26 Nisan 2024 Cuma

Dünyanın Karanfilini Üretiyorlar

Dünyanın Karanfilini Üretiyorlar

Isparta

Isparta'daki köyünde 12 yıl önce başladığı karanfil üretimini geliştiren Mehmet Erdoğan, bugün yılda yaklaşık 8 milyon dal karanfil üretiyor.

 

Karanfil üreticisi Erdoğan, yaptığı açıklamada, seracılık ve kesme çiçek işine 2002 yılında 2 bin 700 metrekare alanda başladığını söyledi.

 

Her yıl üretim yaptıkları alanı büyüttüklerini ve bugünalanı 60 dekara çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, "Yılda yaklaşık 7,5-8milyon dal kesme çiçek üretiyoruz. Bunların yüzde 95'ini Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Başta İngiltere, Hollanda, Almanya ve Balkan ülkelerine, eylülayından sonra da Ukrayna ve Rusya'ya çiçek gönderiyoruz" dedi. Isparta'da yetişen çiçeğin kalitesi ve verimi açısından rağbet gördüğünü anlatan Erdoğan, buradaki ürünün vazo ömrünün daha fazla olduğunu kaydetti. Yaz döneminde karanfilin sadece Isparta'da, dünyada ise Kolombiya'da yetiştirildiğine değinen Erdoğan, Kolombiya'nın Avrupa'ya uzaklığı ve kalitesi nedeniyle Isparta'dan giden çiçeğin tercih edildiğini vurguladı. Erdoğan, Isparta'nın kış dönemlerinde karanfil üretimi yapan Antalya'yı, yaz aylarında tamamladığını belirtti. Kesme çiçek işini profesyonel olmayan kişilerce yürütmek zorunda kaldıklarını dile getiren Erdoğan, en büyük sorunlarının kalifiye eleman bulmak olduğunu aktardı

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

28 Ağustos 2014 Perşembe 16:05

okuyor bulunduğumuz gazetenin yazı işleri müdürlüğüne DEREGÜMÜ yazmak zorunamı gitti,baba oda neymiş ıspartanın köyü yanneş olmasın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR