29 Mart 2024 Cuma

DÜNYANIN EN İYİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA 5 SDÜ’LÜ

DÜNYANIN EN İYİ BİLİM İNSANLARI ARASINDA 5 SDÜ’LÜ

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesinden 5 bilim insanı, “Dünyanın En İyi Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan (ilk % 2) bir veri tabanı oluşturuldu.

Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, bilim insanları 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında sınıflandırıldı. Ülkemizden 195 bilim insanının yer aldığı listede; Üniversitemizden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kitiş, Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Utku Akçil, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Avey, Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Altındağ dünyanın en iyi bilim insanlarından oldu.

Sıralamada; “bilimsel makale sayısı”, “atıf sayısı”, “yazar sırası” gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanıldı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sami öztürklü

25 Kasım 2020 Çarşamba 20:42

ülküdaş bence adını değiştir de fetodaş koy

Ülküdaş

24 Kasım 2020 Salı 09:00

Üniversiteyi Yöneten Film İnsanları Siz neredesiniz.

CAfer

24 Kasım 2020 Salı 08:59

Her zaman ki gibi Gerçek Bir Bilim Adamı KİTİŞŞŞŞŞŞŞŞŞ......Lafa Bakılmaz Aynası İştir Kişinin.

Musa Balaban

24 Kasım 2020 Salı 08:54

Maşallah maşallah Allah yollarını açık etsin inşallah, Prof.Dr.Mustafa Nazıroğlu 'nu tanıyorum kendisini bilime adamış bir hocamızdır, Allah hepsinin de yolunu açık etsin inşallah...

Eski Talebe

24 Kasım 2020 Salı 08:23

Abdullah Avey' i tanırım, haketmiştir. Bilgisi müthiştir, ancak hocalığı kötüdür ve insanlığı zayıftır. Sınıflarda kendisine yalakalık yapan bir yada iki kişiyi tutar, hak etmediği notlar verir, hatta sınavda yardım eder. Diğerlerine ise neredeyse zulmeder. Bazıları bu yorumu sevmeyebilir, ama harfi harfine doğrudur. Ahirette hesaplaşacağız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR