19 Nisan 2024 Cuma

DÜNYANIN 1 NUMARASI DA ARTIK ISPARTA'YA GELMİYOR

ÖZEL ISPARTA, mevcut Kampus içerisinde yüksek değerde maliyetleri karşılayıp 980 M2 arsa üretti. Orada Kalp, Damar Cerrahisi, Kanser Hastanesi, Tüp Bebek Merkezi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, Fizik- Tedavi Merkezi’ni de içeren yeni tam donanımlı yüksek ihtisas dalları için yatırım kararı aldı. Yapı ruhsatı için Isparta Belediye Başkanlığı’na müracaat etti.

Isparta

ISPARTA BELEDİYESİ RUHSAT VERMEDİ

Isparta Belediye Başkanlığı, yeni proje için ‘2 kat otopark’şartı koştu. Bu şart yerine getirilemediği iddiası ile de projeye ruhsatvermedi. Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir, “istenilenkoşulları sağlayabilmemizin imkânı yok. O zaman bu hedefleri yerine getiremezdik” dedi.

BURDUR BELEDİYESİ 38 BİN M2 ARSA TAHSİS ETTİ

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ’NİN bu problemini öğrenen AK PartiBurdur Milletvekili Bayram Özçelik devreye girdi. Önder sanayiciler Özel Isparta Hastanesi’ni Burdur’a davet etti. Burdur Belediye Başkanlığı YeniOtogar yanında 38 Bin M2 arsayı yukarıda anılan proje için tahsis etti.

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ BAKANLIK’A BAŞVURDU

Bunun üzerine Özel Isparta Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’n atam donanımlı ileri düzey yatırımlar için kadro talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığı, Kardiyoloji- Onkoloji, Tüp Bebek, Yeni Doğan Yoğun Bakım- Fizik Tedavi için ruhsat verdiği an grup yeni yatırımı Burdur’a yapacak. Yatırımdeğeri 16 Milyon TL.

DÜNYA’NIN 1 NUMARASI DA ARTIK ISPARTA’YA GELMİYOR

Özel Isparta Hastanesi, yeni projesi için Tüp Bebek’te Dünya’nın en iyi Bilim İnsanları’ndan (Embriyolog) biri olan El Hasani ile anlaşmıştı. Isparta Projesi engele takıldığı için O Embriyolog da Isparta’yagelmiyor. 16 Milyon TL değerindeki bu yatırımların önündeki engelin mutlaksurette kaldırılması gerekiyor

ISPARTA’DAKİ MEVCUT HASTANE KALACAK YENİ HASTANE BURDUR’AYAPILACAK. ANCAK…

Engel çözülemediği an mevcut Özel Isparta Hastanesi yine faaliyetlerine burada devam edecek. Yeni Hastane ise Burdur’a inşa edilecek.Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir: «Mevcut Kampus’ta980 M2 üretmek için büyük mali kaynak da harcadık. O da heba oluyor. Engelkalkarsa yeni yatırımı buraya yaparız.»

GÖZ GÖRE GÖRE YENİ YATIRIM BURDUR’A KAÇIRILIYOR

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ, bütçesi 16 Milyon TL olan yeni bir yatırım kararı aldı. Mevcut Kampus içerisinde yüksek değerler ödenerek 980 M2 arsa üretildi. Proje çizildi.

Bu bağlamda:

- Kalp Damar Cerrahisi

- Kardiyo Vasküler

- Kalp Hastanesi kurulacaktı.

- Onkoloji (Kanser) Tanı ve Tedavi Hastanesi kurulacaktı

- Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin en donanımlı ve yetkin yapılarından biri olan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi daha da büyütülecekti

- Yine Ağustos 2006’dan bu yana faaliyet gösteren;kurulduğunda Türkiye’de 2’nci olan Tüp Bebek Merkezi ayrı bir dal halinegetirilecekti. Hatta bu uğurda Dünya’nın en önemli Embriyologlarından biri olan El Hasani ile anlaşma yapılmıştı. Almanya’da yaşayan Embriyolog El Hasani Isparta’da da hizmet verecekti.

- Fizik- Tedavi Merkezi (FTR) kurulacaktı.

Tüm bu bilgiler ışığında proje hazırlandı. Ve yapı ruhsatıiçin Isparta Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü’ne müracaat edildi.

BELEDİYE 2 KAT OTOPARK ŞARTI KOŞTU. YATIRIMCI KARŞILAYAMADĞIİÇİN RUHSAT VERİLMEDİ

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ’NİN iddiasına göre BelediyeBaşkanlığı, proje için 2 kat otopark talep etti. Ancak yatırımcı grup üretilen 980 M2’lik arsada 2 kat otopark şartını yerine getiremedi. Bunun üzerine iddialara göre Isparta Belediye Başkanlığı, projeye ruhsat vermedi.

Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşirile Başhekim Dr. Mevlüt Yaman, istenilen şartları karşılamalarının imkânsız olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle de tam donanımlı, İleri Tıp yatırımlarını askıya aldıklarını ifade ettiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir ve Başhekim Dr. Mevlüt Yaman, «Özel Isparta Hastanesi Kampusu içerisinde 980 M2 arsa ürettik. Buarsayı üretirken büyük miktarlarda kaynak harcadık. Proje çizdik. 3 kat yeraltında olacaktı. 5 kat da yeryüzünde inşa edilecekti. Size anlattığımız (‘-tüm detaylar yukarıdaki paragraflarda’) sistemleri, yatırımları, ihtisasdallarını oluşturmamız lazımdı. Eğer 2 kat otopark şartını karşılasaydık bu yatırımların 2’sini gerçekleştiremezdik. O nedenle de projeyi ne yazık ki dondurmak zorunda kaldık» dediler.

BURDUR, «O YATIRIMI BİZE YAPIN» DEDİ. 38 BİN M2 ARSA TAHSİSETTİ

Isparta etabında bu sorunlar yaşanırken, devreye Burdur girdi. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta Belediyesi’nin yukarıda anılan projeye ruhsat vermediğini öğrendiği an, sanayiciler ile biraraya geldi. Burdur’un önder sanayicileri, Özel Isparta Hastanesi’ni Burdur’adavet etti. Konu bununla da sınırlı kalmadı. Burdur Belediyesi, Yeni Otogar yanında 38 Bin M2 arsayı bu proje için tahsis etti.

VE ÖZEL ISPARTA HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA KADRO BAŞVURUSU YAPTI

Bu gelişme ışığında Özel Isparta Hastanesi, SağlıkBakanlığı’na müracaat etti.

- Kalp- Damar Cerrahisi için kadro istedi

- Kardiyo- Vasküler için kadro istedi

- Kalp Hastanesi için kadro istedi

 

- Onkoloji (Kanser) Teşhis ve Tedavi Hastanesi için kadroistedi.

Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir,Sağlık Bakanlığı’ndan yukarıda anılan dallarda kadro talebi onaylandığı anyatırımı Burdur’a yapacaklarını açıkladı.

YATIRIM DEĞERİ: 16 MİLYON TL

KLİNİK KAPASİTE: 250 KİŞİ

HELİPORT DA BULUNUYOR

300 KİŞİ ÇALIŞACAK

Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir,250 klinik kapasiteli yeni yatırımın maliyetinin 16 Milyon TL olduğunu söyledi.Proje tamamlandığı an ise orada 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını ifadeetti.

PEKİ: ÖZEL ISPARTA HASTANESİ NE OLACAK. KAPANCAK MI? HAYIR

Bir başka boyut daha var: (‘- Isparta’nın İlk ÖzelHastanesi’) unvanı taşıyan sağlık kuruluşu ne olacak? Kapanacak mı?

Hayır

Yanıtı Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı BilalŞimşir şöyle veriyor:

“Burdur’a yatırım gerçekleştirsek bile Özel Isparta Hastanesi burada da hizmet vermeye devam edecek.

Mart 2006’da kurulan Özel Isparta Hastanesi, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Tüp Bebek Merkezi gibi donanımları ile fark yaratan bir kuruluştur.

20 Poliklinik var.

38 Tıp Doktoru görev yapıyor.

Totalde 300 kişi çalışıyor. Kurum burada kalacak. Hizmetedevam edecek.

Ama projemizin ruhsata takılmasına çok üzüldük. Açıkça ifade etmeliyim ki çok kırıldık”

PEKİ: KALP VE KANSER HASTANESİ

ISPARTA’DA KURULABİLİR Mİ?

YATIRIM BURAYA YAPILABİLİR Mİ?

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir,şöyle yanıt veriyor:

«Biz yatırımı Isparta’da; mevcut Kampus içerisinde yapmak için yola çıktık.

8 katlı (3’ü yer altında) proje tasarladık

Onaya sunduk

 

Ruhsat çıkmadı.

Biz, mevcut Kampus içerisinde 980 M2 arsa üretmek için çokbüyük kaynak harcadık.

Şimdi ruhsat çıkmadı. O kaynak da atıl vaziyete düşüyor.Heba oluyor. Sonuçta bu bir Millî servettir.

Üzüntü duyuyorum. Elem duyuyorum. Açık, seçik ve net birşekilde söylüyorum: Çok kırıldım.

Eğer o engel aşılırsa, yatırımı Isparta’ya yaparız.»

NE YAZIK Kİ EL HASANİ DE GELMİYOR

YATIRIM ISPARTA’YA OLURSA, DÜNYA’NIN

EN BÜYÜK EMBRİYOLOG’U BURADA GÖREV YAPACAK

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir,Tüp Bebek Merkezi’nde bu kenti uçuracak olan bir projelerinin daha engellenmiş olduğunu söyledi. Şimşir şöyle dedi:

«Dünya’nın en saygın Bilim İnsanlarından biri olan ve şu an Almanya’da yaşayan Embriyolog El Hasani, Yeni Tüp Bebek Merkezi’nde görev alacaktı. Isparta’da çalışacaktı. Ama proje engele takıldığı için gelmiyor.

Yatırım önündeki engeller kaldırılırsa Embriyolog El Hasanide gelecek.»

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ISPARTA

01 Mayıs 2015 Cuma 10:32

PALAVRA YAPMAYIN BURDUR ANAHTAR TESLİM YAPIP ÖZEL ISPARTA HASTANESİNE İŞLETMESİ İİN VERSE BURDURA YİNE GİTMEZLER BURDUR O KAPASİTEYİ KALDIRAMAZ ISPARTADA 90000BİN ÖĞRENCİ VAR AYRICA BİÇOK TA ASKERİ BÖLÜM VAR AYRICA BİÇOKTA İLE KOMŞU BU YÜZDEN KORKMAYIN GİTMEZ!!!!!

Turan

29 Nisan 2015 Çarşamba 17:40

Başkan hastane yakınından arsa alınıp otopark amaçlı tapusu size verilsin.kulanım hakları hastaneye verilsin.yasa buna müsait.neden çözüm üretmek yerine sorun çıkarıyorsun.Bir yerde bir sorun varsa sorunu getiren çözümünü de getirmiyorsa sorunun kendisidir.sorun sensin başkan.

Serdar

29 Nisan 2015 Çarşamba 17:36

Başkan her arsada yoğunluk artışı için yeşil alan altında imarlı arsa bağışı alıyorsun ve sonra bu arsaları yandaşlarına satıyorsun.Yeşil alan park alanı olarak aldığın arsaları amacı doğrultusunda kullansaydın onca başkanlık döneminde ne otopark nede yeşil alan sorunu kalmazdı.ha hastaneden neden arsa talep edip sorunu çözmedin.başka bir şey mi bekledin

hakan

29 Nisan 2015 Çarşamba 17:15

Başkan ziya görevde olduğu sürece belediye adına aldığı araç başına otopark parası nerde.yetim hakkı diyorlar,cezaevi yolunda 12 kat imarı benzinliğin dibine verdiğin şirket mhp de hangi görevde.40 m çekme payı olması gerekmiyormu.İstanbul yolunda sağ tarafta yeşil alan üzerine imar izni verdiğin şirket mhp de hangi görevde.sattığın kamuya ait olan yeşil alanların otopark ve sosyal donatı alanlarının parası nerde nereye kullandın yandaşlarına 2 kat imarlı yerlere verdiğin 10-12 kat imarlıyerler

ıspartalı

29 Nisan 2015 Çarşamba 10:51

bu adamı sız sectınız. ıspartayı sevmıyorsunuz. 10 yıldır adam beledıyede ıspartaya ne yaptı bırı bana göstersın benmı göremıyorum

MRT

29 Nisan 2015 Çarşamba 10:35

KARDEŞİM HERŞEYİ BELEDİYENİN ÜZERİNE YIKMAYIN. ADAMLAR YILLARCA TIBB, ATIKLARINDAN BİLE KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR. BEDAVA PARA KAZANMAK YOK. İŞİNE GELMEYEN ELBETTE GİDER. BELEDİYE ŞU ANA KADAR OLMASAYDI ONLAR ÇOKTAN BATMIŞTI...

Ali Yaşa

28 Nisan 2015 Salı 12:31

Aferin başkana.O hastaneye hasta ****ürüpte arabasını park edebilen bir vatandaş var mı.Başkana tebrikler

KENDİNİ NİMETTEN SANANLAR

28 Nisan 2015 Salı 11:54

ALLAH AŞKINA KÜLLÜ GİDİN BUDURA.SANAYİ MAHALLESİ RAHAT ETSİN.YANINDAYIZ SAYIN BAŞKAN.İZİN VERME KENDİNİ İLK ETAPTA DÜŞÜNENLERE.YUSUF BAŞKANA TEŞEKKÜRLER.

mehmet yucel

28 Nisan 2015 Salı 11:41

bu yorumlarda bazı sahıslar diyeyım , ( cıkarına calısan menfaatciler ) siz oteki belediye baskanlarında nıye boyle tepiki vermediniz sanki onlar hz omer adaletiylemi yonetiliyorlardı ,,,ıspartanın otopark sorunu oldugunu cocuklar bile bilir ,ama cıkarcılar burada kotulemekten baska bir sey bildiginiz yok...delikanlı olun delıkanlı

ali

28 Nisan 2015 Salı 09:50

yok yatırım kaçmış haber k****ı olarak neden akp yi destekliyosunuz. sanki önceden yatırım akıyomudu akp ne yaptı buraya örnek verin.

İŞTE BU

28 Nisan 2015 Salı 09:26

MHP HİZMET KONUSUNDA MALESEF SIFIRAMA BELEDİYE SU YA ZAM YAPMAYI ALKOL RUHSATI VERMEYİ DAHA SAYAYIMMI

Ahmet Boyan

28 Nisan 2015 Salı 01:08

Halkımız Yusuf Ziya'ya atıp tutmuş. Tamam bazı konularda hata payının olduğu aşikar. Ancak bunda hükümetin de sucu yok mu? İlleri milli gelir hesaplamasıyla yaklaşık 100 150 dolarlık bir farkla Isparta'yı teşvik kapsamı altına almayan hükümetin hiç mi suçu yok? Burdur'un sanayisi çılgınca gelişirken, Isparta 12 senedir yerinde sayıyor. Ne yatırım var, ne yol yapılıyor, ne de tren? 12 senedir dereboğazında ölenlerin haddi hesabı yok! Üniversite ve Sav tarafına yapılan çevre yollarının hali ortada

gevrek

28 Nisan 2015 Salı 09:28

karrdeşş ne içiyon sen?gözlüklerinin numarası değişmiş.begenmediğin akpartının hastanesine gidiver yenı bır gözlük alıver.yusuf ziyanın egosu çok yüksek kardeşşş o da senın içtiğinden içiyor olmalı hade hayırlı işler..

vatandaş

28 Nisan 2015 Salı 00:47

isterse gitsin... ısparta özel hastane sayısı bellidir . zaten yeni bir hastane açmak istesenizde bakanlık izin vermiyor.. yani ali gider veli gelir olay budur...

yılmaz yasin

28 Nisan 2015 Salı 00:44

1. hastane yapmanın şartları bellidir... 2. imar yasası bellidir herkes heristediği yere istediği katta bina yapamaz. belediyeden istenene musade etmelimidir.3. kaldıki hastane burdura taşınsa ne olacak ısparta için ruhsat verilen hastane sayısı bellidir. bu hastane gitse yerine başka hastane açılacak. yatırımın burdura kaymasın diye bir mantık yok... 4: böylesi bir yer değişikliği risktir. hastalarınızı bırakacaksınz

vatandaş

27 Nisan 2015 Pazartesi 22:27

bu sadece başkanın aldığı bir karar mı ki bu şekilde haber yapılıyor, belediye meclisi ne iş yapıyor, doğru olan neyse o uygulanıyor ama işine gelmeyen hemen başkana çamur atıyor. burdur bizim kardeş vilayetimiz değil mi, ne oldu BAKA BAKA diye bağıranlar şimdi yatırım gidiyor mu oldu, burdur'un gelişmesi ısparta'nın gelişmesi demek. ısparta'da iki kat otopark yapamıyorlarsa bırakın burdur'a yapsınlar yatırımlarını...

ISPARTA HALKI!

27 Nisan 2015 Pazartesi 21:28

EEE FABRIKA YATIRIMI ISTEMIYEN HALKIN GIDECEGI 2 YER!ISSIZLIKTEN ACLIKTAN HASTA YADA SUCLU ÜRETILECEGI ICIN!

evrak konuşur

27 Nisan 2015 Pazartesi 20:22

varsa lütfen paylaşın. arkadaşlar inanmıyor böyle birşey olduğuna.

ıspartalı32

27 Nisan 2015 Pazartesi 17:08

yusuf ziya ya oy verenler gurur duymalı bence ne de olsa yatırımları engelliyor ıspartanın gelişmesini engelliyor kendi ****lerini işe çoğunluğu işe yaramayacak çalışmalarını yapmaya devam ediyor örneğin gökkubbe devam et sen ziya bey üç gün sonra da atmaya başlarsın şimdiden söylüyom atma ziya....yapılan hastaneyi geciktirdiğin gibi ITKM Yİ yaptıramadığın gibi gelen yatırımları da engelle ne güzel siyasete de malzeme çıkıyor dimi yatırım yapılmıyo AKP yatırım yapmıyo diye de zırvalamaya dev

GERÇEK

27 Nisan 2015 Pazartesi 17:04

SİYASİ YÖNDEN BAŞKANI KAFALARIZ DEDİLER AMA KAYA YA ÇARPTILAR.YUSUF BAŞKANA TEŞEKKÜRLER.İŞTE YETİM MALI BÖYLE KORUNUR.AYRICA YUSUF BAŞKANA ACİL ŞİFALAR DİLERİM.

arabayı cebimize

27 Nisan 2015 Pazartesi 17:03

işletmen varsa müşteriyede hizmet etmesini bileceksin. devlet hastanesinin otopark sorunu ortada. ders almıyorsan git güle güle

NOTERE GİTSE SAĞLIK RAPORU İSTEYEN YAŞA GELMİŞ İSE

27 Nisan 2015 Pazartesi 16:50

MİLLİYETCİLİK BUDUR İŞTE DİĞERİ HALKCI KÖPRÜLER YATIRIMLARA KARŞI BU DA RANTIN BAŞKALARI TARAFINDAN YENMESİNE KARŞI NE DİYELİM ISPARTALI SEÇTİ CEZASINI ÇEKECEK

serdar

27 Nisan 2015 Pazartesi 16:30

ösel ısparta hastanesi mevcut yerinde genişlemek istiyor fakat hastaneye gelecek olan hastalar arabalarını nereye park edecek burada belediye haklı,burdur belediyesi 38000m2 yer veriyor ama verdiği bölgede ev işyeri sorunu yok.ısparta hastanesi şu nadaki yerine bakarsak çevresi ev ve iş yerleri ile dolu,ileride dahada büyümek isterse zaten tıkanacak . o zaman istanbul yolundan veya eğirdir yolundan veya bozonönü yolundan 50bin m2 yer bulsunki yatırımlarını rahat yapa bilsin

hiçkimse

27 Nisan 2015 Pazartesi 16:18

Peygamberimiz HZ. Muhammet(SAV) ne güzel söylemiş.'Zorlaştırmaynız, kolaylaştırınız'. Adam orda elini taşın altına koymuş yüzlece insana ekmek veriyor ve diyor ki hayatımdan, yaşamtından fedakarlıklar ediyorum yüzlerce insana daha ekmek vermek istiyorum özellikle Isparta'lıya.Zaten hastanenin adıda Isparta hastanesi.Sen napıyosun, yatırımın Burdur a gitmesi için elinden geleni.O hastane bi gün size de lazım olabilir.

sıladaki vatandaş

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:46

taraflı haber hep akp hep akp biliyoruz akp döneminide kim gelirse kenidisine cevresine kazandırıyor memleketi düşünen yok ben güneydoğudayım yatırım hep burlara iş yok asgari ücretle kim kalacak kim çalışacak memlekette

ısparta esnafı

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:05

yahu yusuf ziya bey bu ıspartanın esnafindan ne isitiyosunuz sana oy verdim pişman ettin bizi bütün yatırımları geçiyosun akparti ticaret merkezi projesini yaptırırken sen neden durdurdun hadi durdurdun haksızlık var diyosun

mehmet yucel

28 Nisan 2015 Salı 11:36

bu hastahane yapılsa ,aracları kendin bir tarafınamı so.........sın,,otopark denen bir illeti senin bir yerine ..........oldumu

Eski sanayi esnafı

27 Nisan 2015 Pazartesi 14:53

Mevcut hastane o bölgedeki esnafa park çilesi çektiriyor.hastane önce kendine otopark yapsın.belediyemize bizleri düşündüğü için teşekkür.

vatandaş

27 Nisan 2015 Pazartesi 14:37

arkadaşlar bu utanılacak bir durum fakat burada belediyeye değil bizi yusuf ziya günaydına oy vermek zorunda bırakan ısparta ak parti teşkilatına kızmak gerekmekte yazıklar olsun

Gece kuşu

27 Nisan 2015 Pazartesi 14:18

Bende yusuf Ziya Günaydın a hakkımı helal etmiyorum. Isparta ya yazık oluyor.

mehmet yucel

28 Nisan 2015 Salı 11:35

senin hakkın olsa ne olur olmasa ne olur ,,sen delikanlı gibi adını soyadını nerde yasadıgını belirt oldumu sıyaset boz.......sı

kamil

27 Nisan 2015 Pazartesi 13:50

hadı yazın bakalım türkücüler.kımız içip otağınızda mastır yapın

biri

27 Nisan 2015 Pazartesi 13:41

Ey Yusuf Ziya.. Şimdiye kadar her türlü yatırımı engelledin.. Yapımı devam edenleri yarıda bıraktın.. Ve hiçbir şey yapmadın.. Hakkım haram olsun.. Bunun vebalini nasıl ödeyeceksin ahirette ?? Isparta'ya hiçbir proje yapmadın. Gözle görülür hiçbir icraatın yok. Yolu, ağacı köy muhtarları da yaptırıyor.. Paraları sülalene dağıtıyorsun. Kızını paraya boğuyorsun. Allah bunun hesabını sorar !!! Hep kendi menfaatini düşündün, Isparta'ya hiçbirşey yapmadın ! HAKKIM HARAM OLSUN !!!

mehmet yucel

28 Nisan 2015 Salı 11:33

sen ilk önce delikanlı giibi cıkıp adını soyadını yazacaksın ,etek altına sıgınmayacaksın,sanki bundan önceki belediye idarecileri hi. yemedi cok durust yonettiler diyeceksin oylemi senin derdin burda siyaset yapmak birilerini kötülemek ,,,,adam hizmet yapacaksa ıspartaya otoparkınıda yapar , ıspartanın otopark sorununu bilmiyormus gibi konusma ,,burdan agzımı bozarsam sroun olur edebinle otur terbiyesizlik yapma

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR