18 Nisan 2024 Perşembe

Dünyaca Ünlü Neyzen SDÜ'de

Dünyaca Ünlü Neyzen SDÜ'de

Isparta

Dünyaca Ünlü Kudsi Ergüner 21 Ekim'de SDÜ'de konser verecek.

 

M. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi A Salonunda gerçekleştirilecek konser saat 20.00'de başlayacak.

 

Neyzen Kudsi Ergüner; Klasik Osmanlı ve Tasavvuf Müziği alanında gerçekleştirdiği konserler ve yayınladığı CD’lerle geleneksel müziğimize evrensel bir boyut kazandıran Neyzen Kudsi Ergüner, Türk Tasavvuf Müziği’nin ana enstrümanı ney‘de, Mevlevi geleneğinin devamı olan "Ergüner Ekolü"nün son temsilcisi Ulvi Ergüner’in yetiştirdiği tek sanatçıdır.

 

Ergüner, Osmanlı Müziğinin her dalında sayısı yetmişi bulanve bütün dünyada dağıtılan CD’ler üretmiştir. Bugün "World Music"adıyla bütün dünyada büyük ilgi gören müzik akımının en önemli öncülerinden birisi olan Ergüner,Peter Gabriel, Jean Michel Jarre, Georges Apherghis, Didie rLookwood, Michel Portal, Christof Lauer, Michel Godard, Markus Stockhausen,Heliard Ensemble, New Ensemble, Marc Minkowsky, Fazıl Say gibi ünlü sanatçılarla bir araya gelerek konserler vermiştir. Aynı zamanda Dünyaca ünlü Peter Brook’la tiyatro ve sinema konusunda çalışmalar yapan Kudsi Ergüner,Mehmet Ulusoy’un yönettiği "Simyacı" ve "Benerji" tiyatro oyunlarına hazırladığı müziklerle 1998 ve 2002 yıllarında "Afife TiyatroÖdülü" ne layık görülmüştür.

 

Modern dansın öncüleri Carolyn Carlson ve Maurice Bejart‘ın Avrupa’nın birçok kentlerinde gösteriye sundukları koreografiler, Ergüner’in hazırladığı müziklerle hayat bulmuştur. Ergüner’in Paris’te kurduğu ne yokulunda yetişen öğrenciler ile ney sazı bütün dünyaya yayılmıştır.

 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bilir kişiye cevap

21 Ekim 2015 Çarşamba 19:57

Bilir kişi diye yorum yapan bence bir b...k bildigin yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR