25 Nisan 2024 Perşembe

Dünün İttihat Terakki’si bugünün FETÖ’sü

İttihat ve Terakki, Abdülhamid Han'ı tasfiye ederek Osmanlı'yı siyasi, ekonomik ve kültürel olarak yıkıma uğratmak için üst akıl tarafından Paris, Londra ve Berlin'de imal edilmiş bir projedir.

Isparta

1908 darbesinin hemen ardından Dünya Siyonizm Teşkilatı Başkanı Max Nardou şöyle der; ‘Eğer Herzl sağ olsaydı bu benim beratım” derdi. Demek ki güneyde güvenli bir İsrail devletinin kurulması için de faaliyet yürüten dönemin paralel örgütlenmesi işe yaramıştı. Öyle ki cemiyetin en etkili isimlerinden olan Emanuel Carasso, Abdülhamid'e hal edildiğini bildiren dört kişiden biriydi. Bugün Brezilya'da evanjelikler, Türkiye'de FETÖ ne ise geçmişte de İttihat Terakki oydu. Basel'de gerçekleştirilen 1.Siyonist Kongresinden dört yıl sonra Paris'te 1. Jön Türk Kongresi'nin gerçekleştirilmesi uzun vadeli bir planın parçasıydı.

 

Amaçları, Osmanlı'nın ayakta durabilmesi için üstün gayretler gösteren Abdülhamid engelini ortadan kaldırmaktı. Cemiyet Siyonistlerden geçilmiyordu. Emanuel Carasso, Nisim Russo, Nissim Mazliyah gibi üst aklın ajanlarının yanı sıra dışarıdan Haim Nahum, Avram Galanti ve Moiz Cohen gibi etkili isimler de destek veriyordu. Bir taraftan Osmanlı'yı sekülerleştirmek diğer taraftan da 1000 yıllık kadim ittifakları param parça ederek ülkeyi ebediyen kontrolleri altında tutmak istiyorlardı.

Kemalizm'in babası, ünlü Türkçü Moiz Kohen namı diğer Tekin Alp bugünkü Kemalist, laik, ulusalcı, zihniyetin mimarlarındandı. Bugün zihnimize kazıdıkları “kahrolsun şeriat” “Araplar bizi arkadan hançerledi” gibi ifadeler işte bu kafadan türemişti. Kohen, Türkiye için yeni kültür kodları üzerine mesai harcarken İttihatçı zihniyet de bu kültür kodlarının benimsetilmesi için büyük çaba sarf ediyordu. Öyle ki Abdullah Cevdet işi abartarak damızlık erkek getirmeyi teklif ederken, Mahmut Esat Bozkurt ise Türkiye'nin yeni dininin Hristiyan olmasını istiyordu. Netice itibariyle İttihat Terakki üzerine düşen rolü eksiksiz yerine getirdi. Dün şeriat isteriz diyerek Abdülhamid'i indiren paralel devlet örgütlenmesi 100 yıl sonra bu sefer de şeriat istemiyoruz diyerek karşımıza çıktı. 27 yıl sonra 1950'de girdikleri ilk serbest seçimlerde büyük bir hezimete uğrayan CHP'nin bugünkü temsilcileri ise hala seçim kazamamakta ve günümüzün ittihat terakkisi olan FETÖ'den medet ummaktadır. Can çıkar, huy çıkmaz!

 

Ne var ki 2002 yılında 200 yıllık düzene hayır diyen yerli bir lider geldi. Siyaset sahnesine adım attığında ülke ekonomisi dibe vurmuş durumdaydı. Enflasyon %70'lere dayanmış, ülke% 6 oranında küçülmüş, borsa çökmüş, repo faizleri %7500'e, gecelik faizler de %6200'e kadar fırlamıştı. Erdoğan ilk iş olarak ekonomiyi düzeltti. İlk dört yılda tüm veriler tersine dönmeye başladı. Sadece iki yıl sonra enflasyon son 34 yılın rekorunu kırarak tek haneye düştü. Dört yılda milli gelir %32 oranında arttı. IMF'nin borcu ödendi ve büyük projeler hız kazanmaya başladı. Tüm bunlar olurken vesayetçi düzenle ayrı bir cephede savaş verildi. Ülke hem ekonomik hem de demokratik anlamda güçlenirken Abdülhamid döneminde olduğu gibi içeriden ve dışarıdan iktidara eleştiriler gelmeye başladı. New York Times, Financel Times gibi üst aklın medya organları dün Abdülhamid için attıkları manşetlerin aynısını Erdoğan için atmaya başladı.

 

İttihat Terakki'nin torunları olan Hasan Cemaller düğmeye basılmış gibi koro halinde Erdoğan nefretini körüklemeye başladı. Dünün projesi olan İttihat Terakki'nin yerini bugün FETÖ almıştıFETÖ'nün kontrolündeki muhaliflerin Türkiye'yi üst aklın güdümünden çıkarmamak gibi bir vazifeleri var! Çünkü düzen böyle kurulmuş, sistem bu şekilde inşa edilmişti. Türkiye geçmişte olduğu gibi ayağa kalkmamalı ve asla bağımsız bir ülke olmamalıydı. Bu sebeple üst aklın aramıza yerleştirdiği tüm kriptolar maskelerini düşürerek artık açıktan savaş vermeye başladı. Hedefleri, ülkeyi her geçen bağımsızlığa doğru götüren Erdoğan'ı aynı Abdülhamid örneğinde olduğu iktidardan düşürmek.

 

CHP'yi ele geçirenler şimdi de Meral Akşener eliyle 7 Haziran'dan sonra koalisyon planlarını bozan Bahçeli'yi tasfiye etmek istiyor. AK Parti görünümlü yazarlara da mümkün mertebe Erdoğan'ı ve onu destekleyenleri aşağılayarak dirençlerini kırma vazifesi verildi. Öyle ki hemen her gün Erdoğan'ı diktatör ilan eden yazılar çıkarıyorlar.HDP ve CHP'den sonra MHP'yi de ele geçirirlerse bu sefer AK Parti içinden ikinci bir parti ile şer cephesini mümkün mertebe genişleterek Erdoğan'ı indirmek niyetindeler. Allah var 200 yıldır iyi plan yapmışlar. Lakin bir şeyi hesap edemiyorlar. O da basiret sahibi Anadolu insanı ve Erdoğan'ın ölümüne kararlılığı…

Ufuk Coşkun 

MİLAT GAZETESİ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hak

15 Nisan 2020 Çarşamba 14:55

Hain ariyorsaniz islamci,nurcu hainlerden cikar. Fetoculari o mevkilere getiren sizlersiniz. yanlis kiyaslama yapiyorsunuz. Vatansever,milliyetci ittihat terakki ruhu ölmedi. Ayaginizi denk alin.

Baki yeşil

22 Mayıs 2016 Pazar 09:14

Dallamalarla işim olmaz. Yazı mük****l herhalde dallamalarla biryerleri acıtılıyor ki edepsizleşiyorlar. Bu masonik yazının merkezinde ıspartadan olması garip değil hepte bu nur hareketinden çıkıyor bu dallamalar ilginç değilmi. Bediüzzaman da Sultan Abdulhamithan ı devirenlerle yanyanaydı ilginç değilmi S.Demirel i de yıllarca besleyen yine aynı güruh değilmi zincirin halkaları net. Mason,İsrail mossad cia,CHP dhkpc,pkk,gezi Suruç,Ergenekon,fetanyahu one münit hala uyanmıyorsanız YUH BE SİZE

Yalancı

22 Mayıs 2016 Pazar 02:25

Ben bu baki yesilin gerçek adınıda soyadınıda nasıl bir insan olduğunuda iyi biliyorum.buradaki soyadı gibi gözleride yeşil.senin adli haberlerinde burada çıkarsa altına öyle bir döşeyeceyimki ıspartayı terkedeceksin.!eeee geçmişin intikamı...!!!!

Baki!!!

21 Mayıs 2016 Cumartesi 20:16

Ayakcı uzman Baki halan yalan konuşma dürüst ol adını yaz tanışalım çokmuş zor ya adım bu yerim yurdum bu demek senın bir cekıncen mi var tebrık etmek ıstıyorum seni !!o kimse görmeden yazdıkların sonra girip girip kımler ne yazmış dıye bakmaların ınsanlar. Senı tanısın söyle adını sanını ?

Baki yeşil

21 Mayıs 2016 Cumartesi 16:46

Asıl sen kimsin dallama adını gizleyen sensin.

Baki yeşil

21 Mayıs 2016 Cumartesi 16:41

Takma isim kullanan şerefsizdir. Ben kültür tarihi konusunda uzmanım görevimi yapıp allah için bu insanları bildiğim kadarıyla uyarıyorum bu millet üzerine oyunlar hiç bitmiyor,bu da tam bir israil projesi.

Bir bilen

21 Mayıs 2016 Cumartesi 14:47

Ispartada daha var var.

Baki!!!

21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:53

Hani sen çok bılgılısın ya hanı sen güçlüsün ya hanı sen çok ileri görüşlüssün ya o Zaman takma adını yazma Baki yeşil denen arkadaş neden adınla çıkmıyorsun ortaya bi tarafın mı yemıyor ordan çıkıp yazmak kolay adını sanını yaz sana yemınle seni gelip bizzat yüz yüze tebrık edecem ama yüz yüze bak !

Sap

21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:47

Sap ile samanı birbirine karıştırmamak lazım.Paralel yapıyla beraber yürüyeceksin.Türk ordusuna kumpası birlikte kuracaksın.Donanmayı bitirip Ege ve Akdeniz'de ulusal çıkarlarını baltalayacaksın.Sonra beraber bu işleri kotardıklarınla çıkarlar çelişince pisliğini başkalarına ihale edeceksin.Yok öyle kandırmaca.Halk aptal değil.

Ufuk

21 Mayıs 2016 Cumartesi 10:40

Süper bir ****iz teşekkürler bomba 32 ye bomba gibi bir ****iz zevkle okudum

JÖN TÜRK

21 Mayıs 2016 Cumartesi 09:52

KAYNAKSIZ, KİTAPSIZ, BELGESİZ SALLAMAK SONRA DA İZ BIRAKMAK MODA OLDU. TARİHE ŞAHSİYETLERE SAYGINIZ OLSUN. TAMAMEN BOMBOŞ YALAN DOLAN İFTİRA DOLU BİR YAZI. F TİPİ ÇETE İLE KARŞILAŞTIRMAYIN. F TİPİNİ KİM KURDU, KİM BÜYÜTTÜ, KİM DEVLETTE ALAN AÇTI? SONRA DA KANDIRILDIK DEMEKLE OLMUYOR. HERKES HESAP VERECEK. ŞİMDİ F TİPİ SONRA F TİPİNİ BESLEYİP BÜYÜTENLER. AYNI PKK GİBİ ŞİMDİ PKK SONRA ÇÖZÜM SÜRECİNDE, İMRALI'DA, DOLMABAHÇE'DA, OSLO'DA, HABUR KAPISINDA TERÖRİSTLER VERİLEN POZLARIN HESABI SORULACAK!

Baki yeşil

21 Mayıs 2016 Cumartesi 09:08

Özel yetiştirilmiş sızma münafık görmek isteyen yukardaki yüze baksın kıçımın din adamı daha sakalı yok milyonlarca kişinin imajıyla oynuyor. Yazık etti kendine vr bu milletin o güzel has evlatlarına. Tam şer ittifakının göbeğinde. Ne kadar hain varsa hepsi ile bağlantılı hala olayı çözemeyenler var. YAZIKLAR OLSUN SİZE NE DEYİM

BAKİ YEŞİL

21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:17

NEREDE GERKSİZ İŞLER VAR HOOOOP SEN ORADASIN :D

Baki yeşil

21 Mayıs 2016 Cumartesi 09:01

Mük****l yazı bu şerefsizlerden bu milletin çektiği,bu dönmeler ismi türk kendi siyonist şerefsizler öyle gizledilerki kendilerini bu saf temiz milleti kirletirler, Bu yazıya ek sebataycılık,masonluk,dönmeler bu ülkede okullarda ders olarak okutulması ve bu derslere iyi yetişmiş tarihçiler girmeli.Prof Abdurrahman Küçük Dönmeler Tarihi, N.Fazıl ın kitapları Yeniçeri ve Abdulhamithan çok önemli.Bu fetoş hareketi çökrtilmesi şart,tüm islam alemi için proje çok büyük gelecek 100yillar için şart.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR