26 Nisan 2024 Cuma

DÜN SÖYLEDİĞİ BUGÜN ONU HAKLI ÇIKARDI

DÜN SÖYLEDİĞİ BUGÜN ONU HAKLI ÇIKARDI

Isparta

Yıl 23 Temmuz 2013! Dönemin İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, yine dönemin Isparta Valisi Memduh Oğuz’un ve bazı daire müdürleri ile birlikte türbe açılışı yapmasının ardından bir yorumda bulunmuştu. Başkan Zabun o dönem twitter’da “Şarlatanlık ve din tüccarlığının popülist karşılığı olabilir ancak önde gidenler ile fetva makamlarının çanak tutmaları Allah’ın gücüne gider” paylaşımında bulundu.

O gün Başkan Zabun açıklamaları bu haklılığını ortaya çıkardı. Bugün ise Eski Vali Memduh Oğuz FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı. Başkan Zabun ise bugün yaptığı açıklamada; 17-25 Aralık ve 15 Temmuz girişi ile ilgili olarak eski Vali Oğuz’un bir takım bilgiler kendisine intikal ettirilmiş olabileceğini söyledi.

İŞTE BAŞKAN ZABUN’UN O AÇIKLAMALARI

Memduh Oğuz, 17-25 Aralık sürecini ve 15 Temmuz günü olacakları önceden biliyor muydu?

Bir takım bilgiler kendisine intikal ettirilmiş olabilir

AK Parti İl Başkanı Zabun, Vali Memduh Oğuz'un emekliliğe hazırlanırken 17-25 Aralık sürecinden önce darbe üzerinden örnek verip'Türkiye'de her an herşey olabilir' açıklamasının hayrete düşürücü boyutta olduğunu söyledi. Zabun, "Demokrasiye inanmış bir devlet memuru, hele hele bir mülki amirin darbe üzerinden örnek vermesi kadar abest bir şey yoktur"dedi. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un İl Genel Meclisi Başkanı iken Temmuz-2013'de Isparta Valiliği'ne vedaya hazırlanan Memduh Oğuz'un bir röportajında 1980 darbesini örnek göstererek 'Türkiye'de her an herşey olabilir' açıklamasını o gün manidar bulup tepkisel nitelikte paylaşması Isparta gündemine bomba gibi düştü. Oğuz'un 17-25 Aralık sürecinden kısa bir süre önce yaptığı açıklama ve Zabun'un manidar bulup tepkisel anlamda yaptığı sosyal medya paylaşımı 15 Temmuz'dan sonra yaşanan süreçte anlamlı bir halaldı. AK Parti İl Başkanı Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı iken yaptığı paylaşımın nedenini ve bugün FETÖ'den tutuklanan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un durumunu değerlendirdi.

BAKANLIĞA İHBARLARIM MÜFETTİŞLERCE KAPATILDI

AK Parti İl Başkanı Zabun, devletin hafızasının güçlülüğüne işaret etti, 'geç olsa da bir gün bunlara döner bakar' dedi. Memduh Oğuz ile valilik yaptığı dönemde yıldızının hiç barışmadığını belirten Zabun, şöyle konuştu: "Benim her zaman söylediğim bir şey var; devletin hafızası güçlüdür. Hukuk dışı işlemler yapıldığında, devletin çizdiği hukuki sınırlar çiğnendiği taktirde gecikse bile devlet bu hafızasını zaman zaman yoklar. Ve bu hafıza yoklamalarında hukukin sınırı dışına çıkan işlem ve uygulamalar söz konusu ise mutlaka bunun hesabı sorulur. Bu çerçeve içerisinde mevzu değerlendirlecek olursa; Memduh Oğuz'un valilik yaptığı dönem içerisinde yapmış olduğu yanlış işlemler nedeniyle İl Genel Meclisi başkanlığı yaptığım dönemde hiç yıldızımız barışmamıştı. Birçok konuda biz tavrımızı koymuş olmamıza rağmen bir kısım yetkileri kendisi kullandı.

O dönemde benim İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusu mahiyetinde vermiş olduğum dosyalar da söz konusudur. Ancak maalesef Türkiye'de bazı şeyler o dönemde bu şekilde çalışıyordu. Gelen müfettişler belki bir şekilde hukuka uydurmuş olsalar dahi, vicdanın kabul etmeyeceği imzaları ve tasarrufları'herhangi bir suç unsuru yoktur' şeklinde meni muhakeme kararıyla dosyalı kapatmışlardı.

TÜRBE AÇILIŞI YAPIYORLARDI

Ispartalı hemşehrilerimiz hatırlar ki FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasının Isparta'da öncülüğünü yapan kişilerle ve yine o dönemde dik duruşlu olarak görmediğimiz bir Isparta müftüsü vardı. Bu kişileri arkadaş yanında çanta gibi taşıyordu. Türbe açılışından tutun da herkesin şaşkınlıkla baktığı iş ve işlemlere bulaşmıştı. Ben de tepkimi sosyal medya üzerinden zaman zaman paylaşıyordum.

DEVLET ADAMI BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPAMAZ

O ara bir şey dikkatimi çekti. Emekliliğine az bir zaman kala Akdeniz Gazetesi'ne verdiği röportajda sorulan bir soruya verdiği cevap çok manidardı. O açıklamayı okuyunca hazmedemedim. Türkiye'de her an herşeyin olabileceğini söyleyip, örneğini de darbe üzerinden vermişti. Bu normalde bir devlet adamının yapacağı iş değil. Demokrasiye inanan bir insanın bunu telaffuz etmesi mümkün değil. Bu doğrultuda tepkimi yine sosyal medya üzerinden dile getirmişti. Röportajın yayınlandığı gün ilk tepkim 'tuz koktu Ispartam' idi.Arkasından da röportajın o bölümünü paylaşmak suretiyle 'bu adam ne demek istiyor' şeklinde tepkimi dile getirmiştim. 17-25 Aralık süreci yaşanınca o zaman o paylaşımı bir daha hatırlatım. O'nun darbe üzerinden örnek vermesini çok anlamlı bulduğumu ifade etmek isterim.

ACABA 17-25 İLE BAŞLAYAN SÜREÇ HAKKINDA ÖNCEDEN BİLGİSİ VARMIYDI?

  Acaba bir takım bilgiler kendisine intikal etmişti de onun üzerine böyle bir örnek verme gereği duydu. Hayretle karşılamıştım. Düne dönüp baktığım zaman daha çok 17-25 ile ilgili bir mesaj mı acaba diye kafamda soru işareti yok değil. 2 olayda da faillerin aynı olması aslında 15 Temmuz'la irtibatlandırılabilecek bir konu.Demokrasiye inanmış bir devlet memuru, hele hele bir mülki amirin darbe üzerinden örnek vermesi kadar abes bir şey yoktur. O abesliğe işaret etmesi için o gün o paylaşımı yapmıştım."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

02 Eylül 2016 Cuma 17:43

GEREKTIGINDE FETÖYE EN AGIR KÜFÜRLER EDMELERI, HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN KENDILERINI ELE VERMEMELERI GEREKTIGI! ELLERINDEKI YERLERI KORUMANIN YOLU BU OLDUGUNU! ILLA BIRILERI ALINACAK IFTIRA EDIP BASKALARININ ALINMASINI SAGLAMALARI, IMAJ DEGISIKLIGI YAPMALARI, BASKA CEMEATLER ICINDE KAMUFLE OLMALRI VB. DIKKAT!!! GECEN BIRI YAKALANDI SACINI BOYATIP RENK DEGISTIRMIS, BU ASAMADA HER KILIGA GIREBILIRLER, SAKAL, DÖVME PIRSING, HER UC TARZA DÖNÜSMELERI ISTEN BILE DEGIL! BU TAKIYYECI SINSILERIN!

aslı

02 Eylül 2016 Cuma 11:03

belediye meclisindeki fettuşçuları bilmeyen mi var ençok sesi çıkan kimse odur bu kadar basit .birde pensilvanyaya gidenleri çıkarıverin kabbak gibi çıkar ortaya

Muhtar ismail

02 Eylül 2016 Cuma 11:02

Eğitim kenti ispartada ısparta nin en köklü Mahallesi Yenice Mahallesi nin ilk okulunu kapatarak kimlerle hizmet ettiğini ispat etmiş oldu artık mahallemizin okulunu geri istiyoruz

B.y

02 Eylül 2016 Cuma 10:47

Adam vali kimliği ile açık açık cömeat sohbeti yapıyordu, bu ne biçim bağlılık hala anlayamadım adamlar kanlarına toz konduruyor da fetoş toz kondurmuyorlar. Yok böyle birşey. Bazıları tasavvufta gönül bağı ile açıklıyor ama hiçbir tasavvuf kolu kuran ve sünneti açık açık çiğneyen birisinin peşinden gitmez.

ali

02 Eylül 2016 Cuma 10:01

belediye meclis üyesi olan fettuşçular kimler.akp den en az 3 fettuşçu olduğu söyleniyor .sokaktakii herkes biliyor onları onlara ne zaman işlem yapılcak sayın il başkanı.anası babası amcası yengesi hepsi fettuşçu onlarıda alabilersek

Hudayı

02 Eylül 2016 Cuma 09:37

Baglantılarını Sorgulamak Lazım

Vatandaş

02 Eylül 2016 Cuma 09:27

Bunların alayı iki yüzlü yılan

Ulkücü

02 Eylül 2016 Cuma 09:25

Devletimize Milletimize Tuzak Kurarken Neyin Kafasını Yaşıyordunuz.Ulkeye Sizi komutanmı yapacaklardı.

Baki yeşil

02 Eylül 2016 Cuma 08:10

Eski yediğim hurmalar şimdi kıçımı tırmalar. Sanki bu çapsız adamları ben vali ben kaymakam yaptım,ah akp ah 15 yıl oldu ama sen hala iktidar olamadın,içinde hala bir sürü yanlış adam var. Hiç değilse bundan sonra dostuna düşmanına dikkat et. Be oldum ben yaptım deme, bu millet sizleri seviyor ama sizde uyumayın. Şu süreçte dahi teşkilatlar uyuyor,abi bu fetoşcuları temizlemek için bir ihbar hattı kurun bu milletvekilleri ne yapıyor,sokak sokak ev ev dolaşıp bu hainleri deşifre edin,

Ispartalı

02 Eylül 2016 Cuma 07:26

Bunları bu kadr büyütüp besleyen bu makamlara kadar gelirken nerelerdeydiniz. Birileri bu konuda sizleri uyaranları neredeyse dinsizlikle suçladınız

Hakan Ç

02 Eylül 2016 Cuma 06:10

Adamı bir güzel paketlemişler. Meydan da boş. Geçer akçe. Ağzına geleni söyle. Çıksın biri de aksini söylesin.

Adalet

02 Eylül 2016 Cuma 00:55

Eski Vali Memduh Oguz konuşursa arkasında kımler var gorecegız çorap söküğü gibi gelecekler.Sn İl Başkanım Adalet uzerınden yıllar geçsede yerini bulur.kım kıme ne yapdıysa yanına kalmaz.Iyı sorgudan gecırılıp ınce dokumalıkı hepsı meydana çıkmalı Ulkemız bu haınlerden nekadar kısa zamanda temızlenırse Ulkemız dunyakı en ılerı hedeflere dogru adımlarla yuruyup çag atlayacakdır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR