20 Nisan 2024 Cumartesi

DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR...

Gazetecilerin Vali'yi ziyaretini eleştiren Ali Çok yaşa, bakın başkanken ne yapmış!!!

Isparta

Eski Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, İnternet haber sitelerinde köşe yazısında gazeteci örgütleri ve üyelerinin Vali Vahdettin Özkan'ı ziyaretini eleştirdi.

'Düğün, düğün evinde yapılır' diyen Çokyaşa, arşivleri unuttu! İşte bir haber. Tarih 10 Ocak 2011. Isparta Gazeteciler Cemiyeti ve Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ve üyeleri dönemin Valisi Memduh Oğuz'a 'Çalışan Gazeteciler Günü ziyaretinde bulunuyor.

Ve Ali Çokyaşa orada bir konuşma yapıyor.....

DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR...

TARİH 10 OCAK 2011

BASIN BİR ARADA

Bu ziyaret sonrası, tüm gazeteciler Göl Toplantı Salonu’nda bir araya geldiler. Burada konuşan dernek başkanları birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Isparta gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar, “Doğru bildiğimiz şeyleri yazmaktan kaçınmamız gerekiyor. Gazeteciler özgür olması gerekiyor. Birilerinin güdümünde değil, doğrulukla kalem kullanılmalı diye düşünüyorum” dedi.

Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ise gazetecilerin bir bayramı olmadığını ifade ederek, “1961 yılında çalışan gazeteciler bayramı olarak kutlanan bugün, 1971 yılında yapılan muhtıra ile gazeteciler eziyet görmüş, hapse atılmıştır. Böylece bayram değil gün olarak değiştirilmiştir. Bu nedenle bizim bayramımız yoktur” dedi.

Gazeteci Şakir Aksöz de, “Zor koşullar altında kutsal gazetecilik görevini yerine getiren, cinayet, kaza, intihar, sel, toplantı, açılış, kapanış demeden koşturan, bu işi meslek olarak kabul etmiş, basamak olarak kabul etmemiş ya da etiket sahibi olabilmek için kullanmayan mesleğimizin saygıdeğer çalışan gazeteci temsilcilerimizin bu gününü kutlarız” dedi.

Vali Memduh Oğuz, “hür basın demokrasinin olmazsa olmazıdır” dedi ve her gazetecinin kamu görevlisi olduğunu söyledi.

 Daha sonrasında akşam yemeğinde Vali Oğuz'la Öğretmenevinde bir yemekte buluşan gazeteciler uzun uzun sohbet edip dertleştiler

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

TENCERE DİBİ

25 Temmuz 2014 Cuma 15:12

YA SİZ DE BUNU HABER DİYE VERİYORSUNUZ. NEDİR BU BİRBİRİNİZİ DENK GETİRME ÇABANIZ ANLAYAMADIK GİTTİ. VATANDAŞ OLARAK NEREDEYSE HER GÜN GAZETECİLER ARASI POLEMİK GÖRMEKTEN BIKTIK. BİZ DE SİZİ GÜÇLÜ BİR BASIN SANIRDIK. MEĞER NE PAZARLIKLAR DÖNÜYOMUS BU MESLEKTE? AYRICA ONU BUNU BİLMEM AMA MADEM SİZİN BAYRAMINIZ, VALLA ADAM HAKLI ONLAR SİZE GELMELİYDİ.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR