05 Mayıs 2024 Pazar

Firmalara antrepo ve tır garajı yapılacak

Firmalara antrepo ve tır garajı yapılacak

Isparta

Isparta’da ithalat ve ihracat yapan firmaların uzun süredir yaşadığı Gümrük Antreposu sorunu Ak Parti Isparta Milletvekilleri ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin girişimleriyle çözüme kavuşuyor. Geçtiğimiz yıl Gülbirlik Genel Müdürlüğü’nün arkasında kiralanan alana 375 metrekare Antrepo yapımı gerçekleştirilecek. 2 bin 485 metrekarelik alan ise tır garajı olarak hizmete sunulacak.

Giderek büyüyen ithalat ve ihracat hacmi beraberinde lojistik sorunlarını da getirdi. Firmalar, ürettikleri ürünleri depolama ve taşıma süreçlerinde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle zaman kaybı ve ek maliyetlerle karşı karşıya kalıyordu. Ancak Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik’in girişimleri, Ak Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun’un destekleriyle ithalatçı ve ihracatçı firmaların yaşadığı sıkıntılar gideriliyor. Geçtiğimiz yıl kiralanan mülkiyeti Isparta Belediyesi’ne ait 2 bin 860 metrekarelik alanda 375 metrekare kapalı Antrepo yapımına başlanıyor. Geri kalan alan ise tır garajı olarak hizmet verecek. 

Firmaların sorunlarını çözmek için çeşitli platformlarda girişimlerde bulunduklarını ifade eden ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Antrepo yapımı konusunda da başarıya ulaştıklarını belirtti. Gerçekleşecek çalışmanın firmaların önündeki engelleri kaldırmak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Çelik, amaçlarının ilimizin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

Antrepo sorunun çözüme kavuşturulmasına emeği geçen isimlere teşekkür eden Başkan Çelik, “Antrepo kullanan firmalarımızın talepleri ve mevcut antreponun uzak mesafede olması sebebiyle Isparta Gümrük Müdürlüğüne daha yakın mesafede yer kiralayarak bu alanın tır garajı ve antrepo olarak kullanılmasını planladık. Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz çalışmalara destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Isparta Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Uğur Gökgöz’e, Sayın Osman Zabun’a, TOBB Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa Saraçöz’e ve Gümrükler Genel Müdürlüğü yetkililerimize teşekkür ediyorum. Çalışmaların tamamlanmasının ardından firmalarımızın malzemelerinin depolanması, korunması ve dağıtılması gibi düzenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecektir. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin ve iş dünyasının çıkarları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ülke ekonomisinin her zaman destekçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Anadolu

26 Nisan 2024 Cuma 11:57

Metin Beye başarılar dileriz.İnşaallah belediye başkanı da feyz alır mahalle aralarındaki kamyonlar için garaj ayarlar.Çöp kamyonu apartmanın önüne park ediyor ,çöpün suyu sokağa akıyor.Gecenin yarısı Anadolu mahallesinde kamyon sesine uyanmaktan bıktık.

Söyleye söyleye bıkan insan

26 Nisan 2024 Cuma 09:03

375 m2 kare ispartaya çok olur şimdi yorulmayın bence 50 m2 bugün bir esnafın bile 500 m2 antreposu var baska yerlerde neden dar vizyonlusunuz biraz uzakta olsun gümrük muayene memuru gelsin baksın yada antrepo kamera sistemi var büyük düşün büyük vizyon yazık ispartaya yazık

kozluca

25 Nisan 2024 Perşembe 13:20

Metin bey,İlginiz için teşekkürler.Antrepo olması ihracat ve ithalat yapan kişi ve kuruluşlar için önemli.

Atabeyli

25 Nisan 2024 Perşembe 13:12

Metin Çelik ıspartanin değerli iş adamlarindan saygın ve dürüst başarılarının devamını dilerim...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR