26 Nisan 2024 Cuma

DR.TAHSİN TOLA HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI

DR.TAHSİN TOLA HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI

Isparta

Isparta Kültür Eğitim Vakfı bünyesinde Zafer Mahallesi’ne yapılacak olan Dr. Tahsin Tola Medresesi’nin temeli Cumartesi Günü Ak Parti Milletvekili Said Yüce’nin katımıyla atıldı.

Deregümü Caddesi Zafer Sağlık Ocağı Karşısında yapımına başlanılacak olan Dr. Tahsin Tola Medresesi’nde öğrencilere hizmet verilecek. Üniversite öğrencilerine ‘Fen İlimleri ve Din İlimleri’ eğitimi aynı anda verilecek.

Dr. TAHSİN TOLA HAKKINDA

Vatana, millete, imana, Kur’ana ve hassaten Risale-i Nur hizmetlerine adanmış bir gönül insanı olan, 9. ve 10. dönem Isparta’da Demokrat Parti’den milletvekili olan Dr. Tahsin Tola’nın isminin ithaf edildiği bir eserdir. Dr. Tahsin Tola milletvekilliği döneminde, Risale-i Nurların latinharfleri ile ilk kez basımı için gerekli kağıtların temini ve bastırılması konusunda ve ileriki yıllarda da “Tarihçeyi Hayat” kitabının naşiri olarak gösterdiği eşsiz hizmetleriyle Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin taltiflerine mazhar olmuştur. Hayalin gerçeğe dönüşmesine bir adım daha yaklaşıldı. 










YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ABİ KORKMAYA BAŞLADIK

14 Şubat 2017 Salı 08:48

ALLAH AŞKINIZA BİZ DİNİMİZİ BAŞKASINDAN ÖGRENMEK İSTEMİYORUZ. BİZİM DİYANETİMİZ VAR . BU HALK REZİL OLMAKTAN BIKTI DEVLET BUNA BİR ÇÖZÜM BULMASI LAZIM.İNSANLARI İNANÇLARIYLA OYNAYIP PARAMPARÇA ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK. ELİNİZİ ÇEKİN. KORKMAYA BAŞLADIK BUNLARDA . DİGERLERİ GİBİ Mİ ACABA. DİYE İNANCIMIZLA OYNAYANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN.

kadir bey

13 Şubat 2017 Pazartesi 14:49

ıspartada nurculardan başkasına ekmek vermezler artık, fethullah da böyle böyle başlamıştı. Din safça yaşanır. Her dakika Bediüzzamanın ismiyle iş yapmak doğru değil.

HASAN

13 Şubat 2017 Pazartesi 17:14

KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFINI KARIŞTIRMAYALIM BAZILARI GİBİ ZORLA PARA TOPLAMAMIŞTIR. ESKİDEN BU YANA VARDIR. MALUM GURUP SONRADAN ORTAYA ÇIKTI. MEHDİ OLDUKLARINI İDDİA ETTİ. HALKI YILLARCA SÖMÜRDÜ. LÜTFEN KARIŞTIRMAYALIM

kamil uzun

13 Şubat 2017 Pazartesi 16:55

fetö ile bediüzzaman hazretlerini karşılaştırmak, siyahla beyazı karşılaştırmak gibidir.

Selim dr

13 Şubat 2017 Pazartesi 13:32

Torunu Dr. Tahsin Tola yı da tıp hastanesinde görecez yakında,

tecrübeli insan

13 Şubat 2017 Pazartesi 10:54

bir modern tıp uamanının adı fen lisesine verilmeliydi, medreseler çağın gerisinde kalarak osmanlı imparatorluğunun çöküşünü hazırladı şimdi ise cumhuriyetin sonuna hazırlıyor

istikamet ve antık

14 Şubat 2017 Salı 08:59

adamlar medrese yapmışlar insanlar azmasın ahlaki değerleri kaybetmesin diye onlar manevi yönde çalışıyor bir zahmet sizde madem ihtiyaç görüyorsunuz bilim tarafına yatırım yapın fen lisesi açın hastahane açın bir tıp adamının ismini koyun memleket kalkınsın adamlar çalışsın siz yatın yok öyle.

MEDRESE VE DERSANE

13 Şubat 2017 Pazartesi 17:11

DERSANE ADI KULLANIYOR ORADA HATA VAR MEDRESELER KANUNLA KAPANDI KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI YILLARDIR. ISPARTA YA DERSANE OLARAK İMAN HİZMETİ VERMEKTE MAKULUM GRUP DERSANE ARKASINA ÇAKMA DERSANE AÇARAK PARAZİT OLMUŞTUR. ASLA RİSALİ NUR LA ALAKALARI YOKTUR. LÜTFEN KARIŞTIRMAYALIM KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI HAZRETİ ÜSTADIN YOLUNDA İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR.

vay vay

13 Şubat 2017 Pazartesi 10:41

Protonun alt parçacıklarını parçalayarak yeni madde keşifinde bulunur artık orta çağ medeniyet göstergesi MEDRESE ile... Yaratan verdiği aklı kullanmak nasip eylesin.......

yasin

13 Şubat 2017 Pazartesi 09:59

Rabbim hizmetlere vesile kılsın inşallah.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR