26 Nisan 2024 Cuma

Dondurucu soğuk ve kar geliyor!

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, pazartesiden itibaren yurdun birçok bölgesinde ve İstanbul'da sıcaklıklarda yaklaşık 8 derecelik büyük düşüş yaşanacak. İstanbul'da karla karışık yağmur sonrasında ise yoğun kar yağışı bekleniyor

Isparta

5 İL İÇİN AYRI UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 il için ayrı bir uyarıdabulundu. Buna göre, 8-9 Şubat tarihlerinde Malatya’nın 6 ilçesinde yoğun karyağışının beklendiği belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, 8ve 9 Şubat tarihleri arasında Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyamanbölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Uyarıda, Malatya’nın Kuzey ve Güney kesimlerinde yer alan Darende,Hekimhan, Kuluncak, Arapgir, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde de belirtilentareihlerde yer yer yoğun kar yağışının meydana geleceğinin tahmin edildiğibelirtilerek, oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı vatandaşların vekurumların önlem almaları istendi.

BAŞKENT'TE EKSİ 2 DERECE HİSSEDİLECEK

Ankara'da ise pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar karyağışıyla birlike 5 derece birden düşecek. Kar yağışının salı ve çarşamba günüde etkili olacağı Başkent'te sıcaklıklar eksi 2 dereceye kadar düşecek.

YOĞUN YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney vedoğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ileMuğla, Konya, Antalya'nın batısı, Isparta, Hatay kıyıları, Osmaniye,Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahminediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibarenKaradeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri ve Sivasçevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabahsaatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerdeyer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

8 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Hava sıcaklığının; Marmara başta olmak üzere batı bölgelerde4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağıtahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Akdenizve Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara,Güney Ege Kıyıları, Batı Akdeniz'in batısı ile Batı ve Orta Karadenizkıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesibekleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR