29 Mart 2024 Cuma

Dolandırıcılar Sınır Tanımıyor

Dolandırıcılar Sınır Tanımıyor

Isparta

Son yıllarda çok sayıda vatandaşı mağdur eden dolandırıcılar sınır tanımıyor. Son olarak iki farklı dolandırıcılık olayının failleriniarayan ekipler vatandaşı uyardı.

 

Dolandırıcılık olayları ile ilgili bilgiler veren Emniyet yetkilileri, “Bahçelievler Mahallesinde bulanan bir alış veriş merkezinde 15 Kasım 2015 günü akşam saatlerinde müşteri olarak gelen bir şahıs işyeri içerisinden almış olduğu ürünlerle birlikte kasaya gelerek burada aldığı ürünlerin parasını vermek için kasa görevlisine 200. TL para uzattığı ancak bu parayı geri alıp cüzdanına koyup bozuk para vereceğini söyleyen şahıs, daha sonra kasa görevlisinden 200 TL verdim, paramın üzerini vermediniz diyerek iki adet 100.00TL olarak paranın üzerini vermesini istediği, parayı aldıktan sonra kasiyere verdiği 100 TL yi de bozmasını isteyerek kasiyerin verdiği 1 adet 50.00 TL, 2adet 20.00 TL ve 2 adet 5.00 TL yi alarak marketten ayrıldığı anlaşılmıştır.

 

Kasiyerin durumu anlayarak, şikayette bulunması üzerine görevlilerimizce işyerine ait güvenlik kameraları incelendiğinde, olayı gerçekleştiren şüphelinin çok sayıda suç kaydı bulunan A.Y. isimli şahıs olduğu anlaşılmış olup, şahsın yakalanması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır.

Bir başka dolandırıcılık olayında ise geçtiğimiz günlerde Köy Garajı içerisinde bir yazıhanede müşteki E.Ö. isimli şahsı tanımadığı bir numaradan arayan ve kendini Gelendost ilçesinde görev yapan polis memuru olarak tanıtan şüphelinin müştekiye; bir süre sonra işyerine kardeşinin geleceğini vebir zarf getireceğini, bu zarfı Gelendost ilçesine kendisine göndermesini istediği ayrıca gelen şahsa da 200 TL para vermesini söyleyerek telefonu kapattığı anlaşılmıştır.

 

Müştekinin telefonu kapatmasından kısa süre sonra işyerine bir şahsın geldiği, Gelendost ilçesinde görev yapan polis memurunun kardeşi olarak kendisini tanıtarak getirdiği zarfı müştekiye teslim ettiği ve 200 TL parayı müştekinden alıp gittiği, müştekinin ise Gelendost ilçesine gönderdiği zarfın ilçede bahsi geçen polis memuru olmadığını öğrenmesi üzerine zarfı açtığı, zarfın içerisinde 500 Avro para gördüğünü ancak yaptıkları incelemede paranın sahte olduğunun anlaşılması üzerine dolandırıldıklarını anlayarak şikayetçi olması üzerine, ekiplerimizce yapılan işyerine ait güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu işyerine gelen şahsın T.T. isimli şahıs olduğu anlaşılmıştır.

 

Olayı gerçekleştiren şüphelinin daha önceden de çeşitli suçlardan dolayı kaydı bulunduğu anlaşılmış olup, T.T. isimli şahsın yakalanması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır” denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR