28 Mart 2024 Perşembe

Dolandırıcılar adalete hesap veriyor

Dolandırıcılar adalete hesap veriyor

Isparta

Dolandırıcılar adalete hesap veriyor

 

Yalvaç’ta 2 yıl önce Kasım ayında pazara çıkan 80 yaşındaki Pakize Arısoy’a Senin için dua edeceğiz. Hacca, umreye gideceksin" diyerek kolundaki 4 altın bileziği alıp kaçan ve daha sonra Emniyetin başarılı çalışması sonucu kimlikleri tespit edilerek haklarında yakalama kararı çıkarılan 3 sanık yakalanarak adalete teslim edildi.

 

               Dolandırıcılardan Şahin Bal’ın Ümraniye E tipi cezaevinde tutuklu olduğu öğrenilirken diğer sanığın isminin ise Vedat Sürget olduğu öğrenildi.Haklarında Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı tarafından nitelikli dolandırıcılık, dini duyguların istismarı yolu ile dolandırıcılık suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava görülmeye başlandı.

 

               Sanıklardan Şahin Bal’ın duruşmaya katılmak istemesi üzerine mahkeme heyeti bir dahaki duruşmada SEGBİS üzerinden duruşmaya katılmasını uygun bularak duruşmayı 18 Kasım tarihine erteledi.

 

 NE OLMUŞTU?

 

Yalvaç'ta semt pazarında alışveriş yapan Pakize Arısoy'utakip eden 3 kişi bir süre sonra yanına yaklaşarak sohbet etti. Arısoy'a, haccagitmek isteyen ancak bir türlü gidemeyen yaşlılar için dua okuduklarınısöyleyen şüpheliler, "Teyze sana da dua okuyalım. Hacca, umreyegidersin" dedi. Söylenenlere inanan Pakize Arısoy, tanımadığı bu kişilerle birlikte Uluyol Caddesi'ne gitti. Çevrede kimsenin olmadığını gören şüpheliler,bir apartmana girerek Pakize Arısoy için dua okumaya başlarken, "Teyze duaokumak için altın lazım' diyerek kolundaki bilezikleri aldı. 2 şüpheli kısasüre sonra aldıkları bileziklerle apartmandan kaçarken, diğer şüpheli duaokumaya devam etti.

 

Duanın ardından arkadaşlarını çağırma bahanesiyle dışarı çıkan diğer şüpheli de kayıplara karıştı. Uzun süre şüphelilerin dönmesini bekleyen Pakize Arısoy, dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

 

"Kefen paramdı"

 

Şikayetçi olan Pakize Arısoy, bileziklerinin bulunması için polisten yardım istedi. Şüphelilerle pazarda tanıştığını anlatan Pakize Arısoy,olayı şöyle anlattı:

 

"Pazarda yanıma 3 kişi geldi, oğlum Mustafa'yı sordular. Biraz konuştuktan sonra hacca gitmek isteyen ancak gidemeyenler içindua okuduklarını söylediler. Ardından, 'Mahallenizde oturan Şerife teyze içinde dua okuduk, yemek verdik. O umreye gitti' dediler. Benim için de dua okumalarını istedim. Bana 'Dua için altın lazım' dediler. Bileziklerimi çıkarıpverdim. Sonra 'Bunları bir poşete koyalım' deyip sırayla dışarı çıktılar. Sonolarak yanımda kalan kişi de çıkıp gitti. Gelmeyince yoldan geçenlere sordum.Dolandırıldığımı o zaman anladım."

Nurettin Arkan /yalvaç 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR