20 Nisan 2024 Cumartesi

Doğu Kampüsü Cami'nin açılışı yapıldı

Doğu Kampüsü Cami'nin açılışı yapıldı

Isparta

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesindeki cami açılış törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İlker Hüseyin Çarıkçı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adem Korkmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

ÜNİVERSİTE İLE MABET BİRLİKTE GÜZEL

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez ise üniversitede mabedin birbirine çok yakışan iki kavram olduğunu söyledi. Görmez,“Tarih boyunca mabet ve üniversite birlikte olmuştur. Hatta bütün medeniyetlerde üniversite mabetlerden çıkmıştır. Mabet ve üniversitenin iç içe olması akıl ve kalbin ayrılmayacağı anlamına gelir. Üniversite ile mabetin birlikte olması öğrencilerimizin kendi gönül dünyalarını zenginleştirmeye de önem verdikleri anlamına geliyor. Hocamızın okuduğu ayeti kerimeler mescitleri ancak Allaha iman edenler namazı dosdoğru kılanlar iman eder diye başlayan birayeti kerime okudular. Bugün dünyamız zor bir süreçten geçiyor. Çünkü yeryüzünde yer yüzünü imar edenler olacak bir de yer yüzünü tahrip edenler olacak.  Tahrip edenleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil. Ama bize düşen yeryüzünü imar etmekte ısrarcı olmak.Yüce Rabbimiz Kuranı Kerimde bir ayette şöyle buyuruyor. Allah sizi topraktan yerden yarattı ve sizden yer yüzünü imar etmenizi istedi. Biz yeryüzünü imar etmeye geldik. Allah bizi yeryüzünü imar etmeye gönderdi. Ama gönül dünyaların ıimar edemeyenler yeryüzünü imar edemezler. Önce bizim gönül dünyamızı imar etmemiz lazım. Kendimizi imar ettiğimizde insanı imar etmeyi ihmal ettiğimizde yeryüzünü imar etmeyi beton duvarlar ve gökdelenler dikmekten imar ettiğimiz sürece yer yüzünü imar edemeyiz. Camilerin varlık sebebi “Yeryüzü bana mescit kılındı” dediği halde biz neden camileri yapıyoruz? Yüreklerimizi birlikte inşa etmek için imar etmek için yapıyoruz. Rahmana birlikte secde etmek için yapılıylor camilerimiz. Biz camileri inşa ediyoruz camilerde bizi imar ediyor.Onun için cami sadece içinde namaz kılınan yer değildir. Cami mükminleri imar eden bir mekandır. İman, ibaret, birlik mekanıdır cami. Aynı zamanda özgürlük mekanıdır camiler. Rektörümüz güzel söyledi. Artık Türkiye bu süreçleri aştı.Acı hatıralar olarak geride kaldılar.  Konuşmamın başında bu konuya vurgu yaptım. Tarih boyunca üniversiteler ve mabet birlikte olmuştur dedim” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ali

16 Şubat 2016 Salı 11:27

bu güzel hizmetlerden dolayı rektörümüz çarıkçı ya sonsuz teşekkürler

ilahiyat

15 Şubat 2016 Pazartesi 22:43

hocam cami ilahiyata paralel duruyor bence değiştirin

caiz bıyık

15 Şubat 2016 Pazartesi 22:42

hocam sözde " paralel " in yaptigi camiyi acmak caiz mi ?

aliye

15 Şubat 2016 Pazartesi 22:27

Sayın hocam ben isterdimki bir fakültenin açılışını yapmak. Birçok fakülteler üst üste eğitim yaparken sen git halkın yaptırdığı caminin açılışını yap. Reklam istemiyorum. Namazın reklamı olmaz. Eğitim istiyorum eğitim.

varolsunlar

15 Şubat 2016 Pazartesi 19:54

Yapandan, yaptırandan Allah razı olsun. Daha da artsın camilerimiz, dualarımız, ezanlarımız inşallah. Ama binası olmayan bölümleri, fakülteleri de unutmayalım.

saim

15 Şubat 2016 Pazartesi 19:28

Yalvaçlı cami olması zorunamı gidiyor...Burası müslüman bir ülke

Betul k

15 Şubat 2016 Pazartesi 18:22

Yetmez ama evet! Mılyonlarca camıye ıhtıyacımız var!

Yalvaçlı

15 Şubat 2016 Pazartesi 16:47

Elli metre yakınında bir cami daha yokmu ?

vatandaş

15 Şubat 2016 Pazartesi 18:23

ölçtünmü

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR