20 Nisan 2024 Cumartesi

DOĞASEVER AKSU VALİ GÜNAYDIN'I KALEME ALDI

DOĞASEVER AKSU VALİ GÜNAYDIN'I KALEME ALDI

Isparta

Isparta'da doğasever Mahmut Aksu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ı kaleme aldı. 

İŞTE O YAZISI....

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

30 Mayıs 2016 tarihli kararname ile Ispartamıza bir güneş doğdu. Öyle bir güneş ki sıcak,cana yakın,vatansever.Meslek hayatım boyunca benci olmadım. Her zaman bizci oldum. Heybesinde Ispartamıza katkı verecek, destek verecek kim varsa bize gelebilir ve görüşlerini iletebilir, diyebilecek kadar alçak gönüllü.Güneşe hasret kalan çandır köyünün dağları artık güneşine kavuşmuştu.

Daha önce bu vali başka vali kıymet bilir miyiz, bence hayır diye bir yazı kaleme almıştım.

Ama biz yıpratmayı, dedikoduyu, açık aramayı, gözden düşürmeye çalışmayı iyi biliriz! Valimizi başkalarına,başkalarını Valimize şikayet eder dururuz! Neyse…!

Şimdi üzülerek görüyorum ki sayın valimiz hakkında bazı basın organlarında haksız ithamlar yer almakta, canı gönülden olayları çözmek için uğraştığı doğa katliamları ile ilgili verdiği mücadele yanlış yerlere çekilmektedir.

Ama sayın valimiz hakkında ileri geri yazmak la Hakikat mı değişecektir?

Hakikatleri yani gerçekleri kolay kolay kimse sevmez. Çünkü, hakikatlerle aramız iyi değildir bizim!

Biz kendimizi ilgilendiren, kendimizi alakadar eden hakikatleri doğrudan söyleyenleri, direkt olarak ifade edenleri zerre kadar sevmeyiz.

Gururumuz, nefsimiz, kibrimiz,bulunduğumuz konum buna engeldir.

Oysa hakikat en olmadık, hiç beklenmeyen bir zamanda öylesine ilginç bir şekilde ortaya çıkar ki nasıl olur demekten kendini alamaz insanlar!

Kim bir hakikati açıklasa ya da açıklamaya kalksa, bu işten zarar görecekler ya onu engeller, ya konuşturmazlar ya da karşı saldırılara girişirler!

Hakikat ortaya çıktığında ise, ortada ne karanlıklar kalır, ne sisler, ne puslar, ne kurulu tezgâhlar, ne engeller,ne hendekler!

Günün adamı ya da her devrin adamları her dönemde gemilerini yüzdürmüşlerdir. “Gelen Ağam, giden Paşam” diye halk arasında özetlenen bu durumdan rahatsız oldukları da söylenemez. Günün adamı ayak üstünde sizi satar.

İki kişinin bildiği sır, sır değildir deyip, ne duyduysa, ne gördüyse, allar-pullar anlatır bir yerlere. Onun için o gün elde edeceği, nemalanacağı kazançlar önemlidir.

Günün adamından sırdaş olmaz! Dost olmaz! Arkadaş olmaz! Onunla konuşurken oldukça kaygan bir zemin üstünde bulunduğunuzu fark etmezseniz, girdaplara, dipsiz kuyulara, labirentlere,derinliği bilinmeyen uçurumlara hazırlayın kendinizi!

Günün adamı gemisini karada, havada, da yüzdürendir. Gün değiştiğinde, bir bakmışsınız salya-sümük ağlıyor, ben ne yaptım diye saf değiştirme, yön değiştirme, taraf değiştirme yolunda! Hakikatin adamı için bunları söyleyemezsiniz! O doğru bildiğini sakınmadan söylemiştir.Korkusu yoktur. Sırt sıvazlamalara gelmez! Eğilirse kırılır!

Hakikat neyse onu söylediği için, adı Doğrucu Davut’a çıkmış, dokuz köyden kovulmuş, hakkı teslim edilinceye kadar sürünmüş, süründürülmüştür.

Hakikat denen kavram, hakikati söylediği için, yalancı diye, iftiracı diye itham edilen, gözden düşürülen,işinden-gücünden olan, yuvası dağılan insanın hakkını öyle bir yerde teslim eder ki, hakikati söyleyene yapmadığını bırakmayanların kaçacak göçecek yeri kalmadığı gibi, kımıldayamazlarda!

Günün adamları, üç günlük beylik beyliktir lafının verdiği sarhoşluğa vurgundurlar.

Günü kurtarma adına, o günün gerektirdiği ne kadar acımasızlık, vicdansızlık, merhametsizlik yapılması gerekiyorsa tarih boyunca yapa yapa gelmekten çekinmemişlerdir.

Güçlü ve hakikati görmesini bilen yöneticiler, çevrelerinde dalkavuk taşımazlar!

Ancak sayıları o kadar azdır ki…

Sayın valim bizleri bağışla, biz sizi biliyoruz. Ağız torba değil ki büzesin. Sakın ola ki şevkinizi kırmayın. Ispartamızın daha size çok ihtiyacı var.

Varsın ileri geri konuşsunlar, varsın dil uzatsınlar.

Hz. Pir, bu konuda bakın ne söylüyor;Günün adamı olmaya çalışma, hakikatin adamı olmaya çalış. Çünkü gün değişir,hakikat değişmez!

Ne demiş pirimiz Yunus Emre;

Döğene elsiz gerek, söğene dilsiz gerek.

Sayın valimiz Isparta sizi çok seviyor. Gül dikensiz olmaz. Biliyorsun gül memleketiyiz. Bizi dikenlerimizle kabul et.

BİZİ DİKENLERİMİZLE KABUL ET

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş Rıza

18 Mayıs 2017 Perşembe 17:26

Vatansever, milliyetçi, göğsü iman dolu ve Allah korkusu olanlar devletin aracını ve personelini ailesine tahsis etmez, edenleri gördük o yüzden sayın valimizi tebrik ederim, kendilerinin o konuda çok hassas, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemediğini düşünüyoruz, bu kadar vatan millet diyen adam o işlere kesinlikle tenezzül etmez

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR