28 Mart 2024 Perşembe

DOĞAN KIMILLI, GÖNEN'E ANAOKULU YAPTIRIYOR

Isparta Eski Belediye Başkanı Doğan Kımıllı: “Niyetim camii yaptırmaktı, sonradan okul yaptırmaya karar verdim.”

Isparta

1977-1980 döneminde Isparta Belediye Başkanlığı yapan Mimar Doğan Kımıllı, Gönen İlçesine 3 derslikli Anaokulu yaptırıyor. 1 Milyon liraya mal olacak olan anaokulu inşaatı 10 10.08.2015 tarihinde bitirilecek.

 

Bizlerde sizler adına Doğan Başkanımızla bu konuyu görüştük.

 

Akdeniz: Başkanım Anaokulu projesinden bizlere bahsedermisiniz?

 

Kımıllı: Bizim yaşımız artık epeyi ilerledi, o bakımdan Sadaka-i Cariye olsun diye, yani amel defterimiz kapanmasın diye böyle bir işe giriştik. Sağ olsunlar hem kaymakam bey, hem de belediye başkanımız bu konuda gereken desteği veriyorlar. Yani arsa hazır, bizde maddi kısmını karşılayacağız.

 

3 derslikli olarak inşa edeceğimiz Anaokulunu yeterince donatacağız ve çocukların bedensel, sosyal ve duygusal gelişimlerini sağlayacak şekilde inşa edeceğiz. Başkan beyle ilk konuşmamızda 4-5 yüz metrekare olsun demiştik, şimdi 1000 metrekareye çıkarttık. Bu Anaokulu bittiğinde Gönen’in 50 yılını karşılayacak şekilde örnek bir proje olacak inşallah.

 

Akdeniz: Peki Anaokulu yaptırma fikri nereden çıktı, nasılbu aşamaya gelindi?

 

Kımıllı:   Aslında benim niyetim Gönen’e Camii yaptırmaktı. Kaymakam beyle bu konuyu görüşürken,Doğan Bey bizim Gönen olarak Anaokuluna ihtiyacımız var, okul yaptırsanız daha iyi olmaz mı? Dedi. Bende ilim irfan yuvası olarak bu fikri benimsedim,inşallah ömrümüz yeterse camiyi de sonra yaptırırız diye düşündüm ve bu şekilde yola koyulmuş olduk. Projemiz hazır yakın zamanda temelini atacağız ve inşallah en kısa sürede bitireceğiz. Projeyi çizen arkadaşım Turgut Soydemir, Türkiye çapında çok meşhur, ünlü bir mimar. İnşallah bu proje Türkiye’ye örnek olacak.

 

Akdeniz: Başkanım peki neden Gönen?

 

Kımıllı: Ben Gönen’i çok seviyorum. Yeşilliğini, sakinliğini ve temiz havasını çok seviyorum. Onun için Gölet Mahallesinde müstakil bir evalarak buraya yerleştim. Nüfus kaydımı da buraya aldırdım. Artık Isparta çok kalabalıklaştı, benim belediye başkanlığı dönemimde merkez nüfusu 80 bin idi,şimdi 210 bine dayandı. O nedenle burası bana cazip geldi.  Dediğim gibi Allahın izniyle, ömrümüz elverirse mahallemize de bir camii yaptırmak istiyorum."

Haber : AKDENİZ 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR