19 Mart 2024 Salı

Doğalgazın püf noktaları neden yüksek fatura geliyor?

Doğalgazın püf noktaları neden yüksek fatura geliyor?

Isparta

Makine Mühendisi Mehmet Uygun, araçlarda vize öncesi dönemlerde olduğu gibi kombilerin de 2 yılda bir bakım ve temizlikten geçirilmesi gerektiğini, hermetik yerine yoğuşmalı cihaz kullanımının tercih edilmesi gerektiğini söyledi. 13 yıldır doğalgaz tesisat işletmeciliği yapan Mehmet Uygun, yakıt tasarrufu için ısı kaybının önlenmesi, peteklerin doğru yer ve ölçülerde olmasının önemine dikkat çekti.

KOMBİ VE PETEKLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

2008 yılından bu yana doğalgaz kullanımı yapılan Isparta il merkezi ile bazı ilçelerde tüketicinin en önemli şikayeti yüksek faturalarla ilgili. Tüketicinin karşı karşıya kaldığı yüksek fatura sorununun en önemli sebebi ise yoğuşmatik kombi kullanılmaması ile odalardaki ısı kaybı, kullanılan peteklerin yer ve ölçüsünün doğru olmaması.

Isparta Değişim ve Gelişim Platformu Yönetim Kurulu Üyesi, Umut32 Doğalgaz Tesisat İşletmesi Sahibi Makine Mühendisi Mehmet Uygun’a göre, doğalgaz faturasından tasarruf etmek mümkün. 2008 yılından bu yana Isparta’da doğalgaz kullanıldığını ve dönüşüm oranının yüzde 80’i bulduğunun altını çizen Makine Mühendisi Uygun, “şehrimizde hava kirliliği azaldı. İnsanlar doğalgazı sevdi. Kullanmaktan çok memnun. Artık doğalgaz Türkiye için Isparta için olmazsa olmaz bir ısınma kaynağı” dedi.

KOMBİNİZİN MUTLAKA BAKIMINI YAPTIRINIZ

Doğalgaz tesisatını yaptırıp, kombiyi taktıktan sonra iş bitmiş gibi zannedilmesinden yakınan Makine Mühendisi Uygun,. “aslında iş bitmiş olmuyor. Kombi de araçlarımız gibi bakım istiyor, temizlik istiyor. Nasıl araçlarımızı 2 yılda bir vizeye sokup, genel bakım yaptırıyoruz biz de kombimize bakım yaptıracağız, temizlik yaptıracağız. Bu yakıt tasarrufu ve verimi açısından çok önemli. Hermetik sistem cihaz kullananlar artık yoğuşmalı sisteme mutlaka geçmelidir.

YÜZDE 20 TASSARUF EDİN

Zaten son 2 yılda ülkemizde yoğuşmalı cihaz dışında bir cihazın kullanımına izin verilmiyor. Şu ana kadar hermetik cihaz kullananların yoğuşmalı cihaza geçmesini öneriyoruz. Yoğuşmalı kombiler doğalgazda yüzde 20 tasarruf yaptırmaktadır” diye konuştu.

Umut32 DOĞALGAZ 

Bahçelievler Mah. Özkanlar Kavşağı Gölcük Yolu

İLETİŞİM 0246 218 50 70

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.instagram.com/p/CMNDNiFhLOI/?igshid=omg9mott61be

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SITKIM SIYRILDI BUNLARDAN

09 Mayıs 2021 Pazar 23:59

O TUĞRAYI DOGALGAZ KONBİNİN YANINA ASIN HİÇ GELMEZ KIRK YIL DOGALGAZSIZ KALSAM BU RESMİN MERAKLISI OSMANLI MERAKLILARINA ASLA MÜRACAT ETMEM ATATÜRKÜ YOK SAYIYORLAR yagcılık uğruna KİMSİNİZ SİZ BE KİM

tuğracılar

09 Mayıs 2021 Pazar 14:51

fazla faturanın nedeni o arka plandaki tugranız sebebiyle yagcılıkta bi numaralar yemin ederim

Ispartalı

08 Mayıs 2021 Cumartesi 21:23

Tuğralı poz verilmiş..Beğendik

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR