25 Nisan 2024 Perşembe

DOĞALGAZDA KRİZ

Isparta'da Yeni Abone Olacaklar Mağdur

Isparta

Kavurucu yaz sıcaklıklarının yaşandığı bir mevsimdeyiz. Daha çok ısınma amaçlı kullanılan doğalgaz bu aylarda pek akla gelmiyor.
 
Ancak temiz enerji kaynağı doğalgazın ısınma amacıyla birlikte mutfak tüpü ihtiyacı ve sıcak su imkanının sağlanması açısından da önemi büyük. Isparta ve Burdur'da ana doğalgaz boru hattı döşenmesi konusundaki yatırımlarının önemli bir kesimini tamamlayan, trilyonlarca liralık para harcayarak ev, işyeri ve kamu kurumlarına temiz enerji kaynağını sunan Torosgaz'da 4-5 aydır yaşanan bir kriz hiç de doğal olmayan bir yansımaya neden oldu.
 
Edinilen bilgilere göre, Torosgaz A.Ş'nin tepe yönetiminde ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sorunlar şirketin temel faaliyetlerinde aksamaya neden oldu. 2 ortaklı yapıda yaşanan sorunlar nedeniyle malzeme alımı ve diğer konularda sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Ortaklardan 2'sinin imzasının gerekli olduğu hallerde bu durum sağlanamayınca tepede yaşayan sorun Isparta ve Burdur'da çok küçük dahi görülen yatırımların yapılamaması sonucunu doğurdu.
 
Torosgaz'ın ev ya da işyerlerinin önünden doğalgaz ana hattı geçen kişilerin yeni abone taleplerini aldığı ancak bağlantı için gereken yatırımları yapamadığı öğrenildi. Gaz bağlantı hattı ve apartman önü kutuların stoklarda kalmaması, yeni malzeme alınamaması nedeniyle yatırımların durduğu haber alındı. Bu durumun 4-5 aydır sürdüğü, yeni abone taleplerinin yatırım açısından karşılanamadığı bildirildi.
 
Bu arada Torosgaz'ın yatırım konusunda yaşadığı sıkıntının Isparta Belediyesi yönetimine de iletildiği öğrenildi. Başkanlık makamının talimatları doğrultusunda çalışma başlatıldığı Torosgaz'daki şirketi içi sorunun çözümü ve yatırımların yeniden başlaması için görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.
 
Öte yandan doğalgaz dönüşüm şirketlerinin de bu durum nedeniyle mağdur olduğu,müşterilerinin taleplerini yerine getiremedikleri öğrenildi. Acil durumlarda dönüşüm şirketlerinin kendilerine ait boru ve doğalgaz kutularını kullandığı da edinilen bilgiler arasında.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Etem

10 Temmuz 2015 Cuma 12:48

Bu ne biçim sorumsuzluk,''bağlantı için boruları yok muş muşda o yüzden.Abonelik veremiyorlarmışta,verilen abonelikleri üç aydır bağlamıyorlar.Ispartalıyı terbiyemi ediyorsunuz.Yakınım sıfır daire aldı sadece doğalgaz için üç aydır evine giremedi.Dünyanın neresinde böyle bir saçmalık var.Çinde imal edilse şimdiye kadar 3 kere gelirdibu boru.Müteahhide kızamıyoz,onunda elinden bişey gelmiyor

SAMİ

08 Temmuz 2015 Çarşamba 18:36

BU KIŞ ISPARTA DA DOGAL GAZ YOK DİYORLAR

İSMAİL

08 Temmuz 2015 Çarşamba 18:34

UC YIL ÖNCEDEN BELLİ İDİ BU KIŞ ISPARTA YA DOIGAL GAZ YOK DIYORLAR

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR