29 Mart 2024 Cuma

DOĞA SEVER AKSU İSYANDA!

Isparta’da yaşayan 44 yaşındaki Mahmut Aksu, çocukluğunda çobanlık yaptığı Çandır Köyü'ndeki dağların mermer şirketleri tarafından delik deşik edilince 5 yıl önce başlattığı hukuk mücadelesine devam ediyor.

Isparta

Doğa sever Mahmut Aksu, yine şok bir iddia ile gündeme geldi. Aksu; "Sizler yalan, yanlış, sahte raporlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Başbakanımızı, devletimizi kandırmaya devam edin. Eğer bu kanunsuz ve hukuksuz yalan, yanlış sahte raporlar la hazırladığınız ÇED dosyasını sonlandırmaz iseniz, Ankara'ya Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma, gerekirse Ak Saray'ın önüne giderek tüm bu pisliklerinizi, ihanetlerinizi tüm basının önünde haykırmaz isem tüm hayat bana zehir olsun" dedi.

Mahmut Aksu açıklamasında; Köyünün çevresindeki mermer şirketlerinin yüzlerce zeytin ve ardıç ağacını katlettiğini, yaban hayvanların yaşam alanlarını yok ettiğini belgeledi. Ancak bölgedeki ilgili kamu idarecilerine bir türlü derdini anlatamadı.

Mahmut Aksunun yazılı olarak hazırladığı dilekçe aynen şöyle;'Yer Isparta ili Sütçüler ilçesi, Gümü köyü, Çatal gözlek tepe mevkii 201000474 Ruhsat numaralı 3240030 erişim numaralı saha da verilecek olan mermer ocağının tam kalbi merkezi. Mermer izin almak isteyen şahıs bir ilçede Ak parti belediye başkan aday adayı olunca sonuna kadar açılan kapılar.. Sayın Başbakanımızın artık ben Türkiye nin Başbakanıyım kim hırsızlık yapar, rüşvet alır, yalan yanlış, sahte raporlar hazırlar ise özellikle Ak partili olanların gözünün yaşına bakmam gereken cezayı veririm dediğinde gözlerimizden düşen o yaşların boşa olmadığına inanmak isteyen bizler. Uygulamaya bakınca hayal kırıklığınauğrayan yine bizler…. Uygulamaya bakınca özellikle sütçüler ilçesi çandır köyü,gümü köyündeki tamamen kanunsuz, hukuksuz, her tarafı pislik dolu, ihanet dolu,rüşvet dolu izinlerle açılan onlarca mermer ocağı, hangi ocağa dokunsan biz Cumhurbaşkanına bağlıyız, biz Başbakana bağlıyız, bizler Başbakanın akrabalarıyız, bizler Konya milletvekiliyiz, bizler AK Parti belediye başkan aday adayıyız istersek sizlerin donunuzu bile alırız diyen bu şahsiyetlere hiç ses çıkarmayan bir Isparta AK Parti il yönetimi ve boşa giden bizim gözyaşlarımız. Verilen yüzlerce dilekçelerine rağmen gidilip, görülmeden verilen tamamen yalan, yanlış, sahte bilgilerle dolu bir ÇED DOSYASI buna göz yuman Isparta'daki ilgili kurumlar.

Bölge tamamen Uluslar arası sözleşmelere göre (BERN veCİTES) nesli tükenen ve koruma altına alınmış Dağ keçileri, kızılakbaba, kurt,çakal ve dünyada eşi benzeri bulunmayan orman bölge müdürünün göbek atarak,davul zurna ile dünyaya tanıttığı endemik bir tür olan ve korunması gereken Sütçüler kekiği ile dolu.

Isparta'daki ilgili kurumların kesinlikle kabul etmediği bu dağ keçileri, endemik tür olan sütçüler kekiği onurlu bir şekilde orada durmakta. İşin en acı tarafı ise sadece onurlu, şerefli, namuslu bir çoban basit bir cep telefonu ile bu dağ keçilerini, görüntüleyebiliyorken, bu dağ keçilerini görmemek için gözlerini sımsıkı kapamış,bir orman müdürü,bir milli parklar müdürünün düştüğü içler acısı durum. Isparta Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Isparta Orman Bölge müdürlüğü, Isparta Milli parklar müdürlüğü, Isparta Tarım il müdürlüğü,kısacası bu ÇED raporlarına imza atan tüm ilgililer, Sizler ne yapmaya çalışıyorsunuz. Eğer amacınız sadece bir AK Parti belediye başkan aday adayı diye kamu mallarını, kamu kaynakların hoyratça peşkeş çekmek, Sayın Başbakanımızın hile yapan, kamu malını talan eden, yalan yanlış sahte rapor hazırlayan kim olursa olsun özellikle Ak partili gözünün yaşına bakmam sözüne rağmen yalan yanlış sahte raporlarla doğayı katletmeye istekliyseniz bizi boşuna uğraştırmayın. Yok biz kanunlarımızı uyguluyoruz diyorsanız o sıcacık vücutlarınızı sıcacık deri koltuklarınızdan kaldırıp, bu hayati ışık tarafından açılması planlanan bölgeye bir gidin. Biliyorum yeri ve bölgeyi bilmiyor,hayatınız boyunca hiç görmediniz. Korkmayın bölgede bir veba salgını yok. Tüm pislikler, ihanetler sizleri orada bekliyor, görecek gözünüz, duyacak kulağınız var ise.

Hayati ışık tarafından tamamen yalan, yanlış, sahte ve gereksiz bilgilerle dolu HAYATİ IŞIK 201000474 RUHSAT NO 3240030 ERİŞİM NOLU SAHA ÇED DOSYASI nın içinde kaybolup kafanızı karıştırmayın.

Koltuklarınızdan kalkıp bölgeye gittiğiniz anda tümpislikleri, ihanetleri, yalan yanlış sahte bilgileri göreceksiniz. Sizlereyalvarıyorum. Artık koltuğunuzdan kalkıpta bölgeye bir gidin. Yalan yanlışsahte raporlarla devletimin nasıl kandırıldığını, tarafınızdan nasıl bir ihanetiçinde olduğunu gözlerinizle görün rapor edin. Bölgeye gittiğiniz anda Bölge de tek bir mermer ocağı açılamaz iken Isparta'daki ilgili kurumların nasıl görmezden geldiklerini, nasıl bir ihanet içinde olduklarını göreceksiniz. Ayrıca bölgeye Ankara'dan getirteceğiniz alanında uzman (doğa ve jeoliji) değerli,tarafsız onurlu, şerefli, namuslu bir heyet size tüm ihanetleri pislikleri rapor edeceklerdir. Yukarıda saydığım nedenlere göre doğaya daha fazla zarar vermeden, geri dönüşü olmayan yola girilmeden bu Hayati Işık tarafından Isparta ili Sütçüler ilçesi, Gümü köyü, Çatal gözlek tepe mevkii 201000474 Ruhsat numaralı 3240030 erişim numaralı saha da açılacak olan mermer ocağının iptal edilmesini, zamanında görevini yapmayan, görevini kötüye kullanan  Isparta orman bölge müdürlüğü, Isparta çevre ve şehircilik müdürlüğü, Isparta milli parklar müdürlüğü ilgilileri hakkında dava açılmasını ve bunların da bir örgüt gibi davrandıklarından örgüt kapsamında değerlendirilerek dava açılmasını kamu adına arz ederim.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

serhat toker

01 Şubat 2016 Pazartesi 18:41

mahmut bey,şikayetleriniz hakkında kitap çıkarıp internet sitelerinden satış yaptığınıza göre doğrusu gerçek bir çevrecisiniz. takdir ediyorum sizi. sizin gibi kahramanlık yanında kitap hediye etmek kimin aklına gelir.devletimizin tüm kurumları boşuna çalışıyor. siz varken onlara ne gerek var. yalnız insanlara hakaret etmekten vazgeçin ayıp gerçekten ayıp...

mahmut aksu

22 Şubat 2016 Pazartesi 11:41

Sayın Serhat bey o kadar büyük kul hakkına giriyorsun ki. evet o kitap tarafımdan 9000tl masraf yapılarak 1000 adet basıldı. 550 si 550 milletvekiline ücretsiz 1530 tl kargo parası ödenerek tarafımdan teslim edildi. 300 ü köyüme bedava dağıtıldı. 50 kadar elimde var. eğer tek bir kişi ben bu kitabı mahmut aksu dan parayla aldım derse sana tüm haklarımı helal ediyorum. yine de olayı bilmediğine yorumlayarak ben sana hakkımı helal ediyorum. aman inan yanlış yoldasın.

sengul ersoy

25 Ocak 2016 Pazartesi 02:34

Mahmut Bey, sizi tebrik ve takdir ettigimi bilmenizi isterim. Ama ,millet olarak bizim en gelismemis yanimiz, "organize olamamak" ve bireysellikten toplumculuga gecememek. Malesef bu konuda genetik bir bozuklugumuz, ya da eksikligimiz var. "bir elin nesi var, iki elin sesi var" sozu sadece sozde var. M**** bozmak degil amacim, ama gercek bu malesef. Sizi uzaklardan destekliyorum, ama asil onemliu olan bolge insanini destegi ve direncidir. Umuyorum bun destegi alirsiniz, bol sanslar..

MAHMUT AKSU

26 Ocak 2016 Salı 12:46

amacım bölge insanını kışkırtmak, devletime baş kaldırtmak değil. sadece mevcut kanunlarımızın bölgemiz için uygulanmasını istiyorum. Sayın Başbakanımızın böl****e tamamen tarafsız, namuslu, dürüst, haysiyetli, onurlu bir bilirkişi göndermesini umuyorum. onlar doğru raporları Sayın başbakanıma sunacaklardır.

adsız

03 Ocak 2016 Pazar 23:20

Yalnız kovboy, bak insanlar ne kadar duyarsız, sen kendini doğa için parçalıyorsun ancak sana destek amaçlı bir yorumu bile esirgemişler. Mücadelene devam et ama yolun sonu karanlık görünüyor.

gg

02 Ocak 2016 Cumartesi 11:10

Raporu verenleride açıkla. O da önemli.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR