29 Mart 2024 Cuma

DOĞA İÇERİSİNDE ISPARTA’YA HAS ÇALIŞMALAR YAPILDI

DOĞA İÇERİSİNDE ISPARTA’YA HAS ÇALIŞMALAR YAPILDI

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eski Burdur Yolu üzerinde yapımında sona gelinen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. Akşam saatlerinde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gelen ve burada yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Günaydın, “Bugün geç vakit de olsa şantiyemizi inceledik. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin tamamlanması tabiri caizse eli kulağında diyebiliriz. Doğa içerisinde Isparta’mıza has çalışmalar yapıldı” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların son hızla devam ettiğini 49 dönüm alan içerisinde yapılarıyla birlikte doğa ile iç içe bir Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşa ettiklerini söyledi. Günaydın,“Hem kediler, hem köpekler için burası bir hayvan şehri oldu diyebiliriz.Burada doğanın içerisinde hayvanların tedavisi, barınması, korunması gibi her türlü iş ve işlem yapılabilecek. Eksiksiz bir şekilde inşa çalışmalarımız devam ediyor. Yeni projeler ilave ettik, çocuklarımızı düşündük, onlara yönelik girişte masal evleri, oyun alanları inşa ettik. Yine doğal güzellikler ilave ettik. Bu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz Isparta’ya ve ülkemize örnek olsun istedik. Mükemmel olması için büyük özen gösterdik. Örnek bir mimari kullandık. Sona doğru yaklaştık. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde doğallık ön planda tutuldu. 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşan merkezde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane,anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal ortamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuluyor. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bagimli Ailesi

26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:35

Sayin baskanim boy boy reklam yaptiniz egirdir yolu uzerinde bagimlilarla ilgili hizmet edeceginiz soylendi ama arkasi gelmedi kadinlar icinde yapacagiz demistiniz odami reklamdi yoksa kopeklerimizde sokakda kalmasin ama once insana deger verirseniz daha iyi olurdu bizi anlamaniz mumkun degil sadece bu illete bulasanlar acisini iyi bilir keski acimizi paylasabilseydiniz iyi olurdu kopeklerden once bu toplumdan itilmis kakilmis cocuklara daha once sahip cikardin ALLAH rizasi icin bir seyler yap

???

26 Temmuz 2017 Çarşamba 00:19

Ne zaman biticek artik şu barınak insanlara tak etti artik mahalledeki köpeği zehirlemişler nasil içler acisi bi durum.bitirin artik şu barınağı da toplayin köpekleri yazikdir günahdır...

Yazık ıspartam

25 Temmuz 2017 Salı 20:57

Nasıl bir yermiş hergün haber yapıyorlar bitmedi gitti başka bir icraat olmayınca cevir yanmasın yazık ıspartama

MÇAKIR

25 Temmuz 2017 Salı 20:48

İNSAN OLSUN HAYVAN OLSUN MERHEMETİ ELDEN GELENİ YAPMAKTIR. YARADILANA KULLUK VAZİFEMİZ DENDİR.SEBEB OLANLARA ALLAH İKİ DÜNYADA SAADETLER VERİN.

belediye

25 Temmuz 2017 Salı 19:45

bağımlı gençlerin rehabilitesi belediyenin işi değildir . ama bir sorumluluk projesi çerçevesinde yapılabilir ... hayvan barınağı güzel bir iş tıpkı otoparklar gibi ... bisiklet yolları da uzarsa universiteye kadar süper ötesi olur

DUYARLI

26 Temmuz 2017 Çarşamba 09:46

TAMAM BELEDİYENİN GÖREVİ OLMAYABİLİR BASINA ÇIKIP GENELEVİNİ EROİNLE MÜCADELE İÇİN ALDIM YAPACAĞIZ DİYE PRİM YAPMAYA ÇALIŞMAYACAK ZAMAN İNSAN VERDİĞİ SÖZÜN ESİRİ VERMEDİĞİNİN HAKİMİYMİŞ

Adnan

25 Temmuz 2017 Salı 14:33

Sayın Başkan bir de müstalik evlerde ve apartmanlarda köpek besleyerek ticaretini yapanları engelleseniz? Sokaklarda köpeklerin kakalarını öylece milletin gözü onünde bırakanlara ceza verilse? Ne oldu bizim şehir asayişine, nerde bizim zapıtalar? Bunlar belediyeden maaş almıyor mu? Nerede bu görevliler? Teşekkür ederim.

VATANDAŞ

25 Temmuz 2017 Salı 13:20

SAYIN BAŞKANIM TEŞEKKÜR EDERİZ HAYVANLARIMIZ ARTIK AÇIKTA KALMAYACAK, UYUŞTURUCU BAĞIMLISI GENÇLERİMİZ BİRAZ DAHA SOKAKLARDA METRUK BİNALARDA İKAMET EDEDURSUNLAR MADDE BULMAK İÇİN SUÇ İŞLEYE DUDSUNLAR NASIL OLSA HAYVANLARIMIZIN BARINAĞI BİTTİ BELKİ ONLARADA SIRA GELİR.

cevap

25 Temmuz 2017 Salı 16:13

onu belediye başkanına değilde valiye söyle de eski devlet hastanesi binalarını tokiye peşkeş çekeceklerine amatem kursunlar !!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR