19 Nisan 2024 Cuma

DİYET KAÇAMAĞI YAPANLAR İÇİN DİYET MUTFAĞI KURDU

DİYET KAÇAMAĞI YAPANLAR İÇİN DİYET MUTFAĞI KURDU

Isparta

Diyetisyen Dilara Saraç, Isparta’da bir ilki gerçekleştirdi. Diyet yapanların belirlenen programa uymayıp, kaçamak yapmasından kaynaklanan kilo verememe sorununa  yönelik Isparta’da bir ilki gerçekleştirdi, Diyet Mutfağı kurdu. Diyet programına dahil olanlara 6 öğün yemek ve yiyecek gönderiliyor.

2015 yılında mezun olduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi Beslenme ve Diyatetik Bölümü’nde yüksek lisansına devam eden Dilara Saraç, Isparta’da sağlıklı beslenme sektörüne bir farklılık getirdi. Diyetisyen Saraç, Koç İş Merkezi’nde kurduğu sağlıklı beslenme danışmanlığı ofisinde Diyet Mutfağı başka bir deyişle anne mutfağı kurdu. İstanbul’da gördüğü sistemden esinlenen Dilara Saraç, diyet programına uyamayıp, kaçamak yapanlar için günde 3 ana, 3 ara olmak üzere 6 öğün yemek ve yiyecek gönderiyor.

HEDEFE TAM ULAŞMAK İÇİN BÖYLE BİR SİSTEM KURDU

1992 İzmit Doğumlu olan Diyetisyen Dilara Saraç, 2015 yılında İstanbul  Bilgi Üniversitesi Beslenme ve Diyatetik Bölümü’nden mezun oldu. Halen aynı üniversitede sporcu beslenmesi üzerine yüksek lisans eğitimine devam eden Saraç, İstanbul’da çeşitli şirketlerde çalışıp, tecrübe edindikten sonra Isparta’da kendi işyerini kurdu.

Diyetisyen Dilara Saraç, son32 ve egazetem.net’e Isparta’ya getirdiği yenilik ve sektörüyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“1992 İzmit doğumluyum. 2015’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Beslenme ve Diyatetik bölümünden mezun oldum. 2016’da Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisansa başladım. Şu an sporcu beslenmesi üzerine yüksek lisansa devam ediyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra hemen işe başladım. İş hayatında hiç boşluğum olmadı. İstanbul’da Türkiye’nin ilk catring şirketi olan Aşkur’da çalıştım. Mutfağı çekirdekte öğrendim. 15 kuruma yemek hazırlayan bir şirket. Günlük 30-40 bin yemek kapasiteli bir şirket. Hepsini tek tek geziyordum, menüleri ayrı ayrı planlanıyordu. Daha sonra Seda Çayhan ile çalıştım. Ünlülerle çalışan bir kişi, onunla birlikte çalıştık. Orada da bizim konseptimizde hizmet veriliyordu. Biz diyet yapıp yazıyoruz ama genelde insanlar uymuyor. Dolayısıyla başarı oranı çok düşüyor. Ayda 5 kg. hedefliyoruz, 2-3 kg. veriyor. Ama bizim verdiğimizi yiyenlerde hedefe tam ulaşıldığını gördüm. Bu sistemi ilk orada tanıdım. Daha sonra detoks üzerine Etiler’de bir işyerinde çalıştım. Her çalıştığım yerde kendime bir şeyler kattım.

ANNE MUTFAĞI

Burada kendi işyerimi kurdum. Formula Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı ve Diyet Mutfağı. Diyet listesi yazmak bizim için çok zor bir şey değil. Karşımızdaki kişi yüzde 100 uyarsa gideceğimiz hedefi biliyoruz. Ama tam olarak uyamıyorlar. Diyeti bozuyorlar. Direksiyonu elimize almak istedik. ‘Ne yiyecekse, biz hazırlayalım’ dedim. Ne yemek istiyorsa ona göre ayarlıyoruz. Kaloriyi ayarlıyoruz. Burada anne mutfağı oluşturduk. Annem Sevda Saraç mutfakta. Tepkiler çok güzel. İlk kez olunca insanlar alışık değil. Diyet mutfağını anlatıyoruz. Anlatınca insanlar sıcak karşılıyor, denemek istiyorlar. Bu ilgi bizi mutlu ediyor.

SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRETMEK İSTİYORUZ

Bizim amacımız sağlıklı beslenme. Kişinin ihtiyacı olan enerji, karbonat vb. bunu hesaplıyoruz. Kişiye sağlıklı beslenmeyi öğretmek. Bizden çıktıktan sonra sağlıklı beslenmeyi öğrenmiş olsun, hayatına öyle devam etsin. Önemli olan diyet yapmak değil, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek. Bizim hedefimiz onu öğretmek. Bizden çıktıktan sonra sağlıklı beslenme alışkanlığını devam ettiriyor olması gerekiyor. Bu bilinci yakalamış olması çok önemli. Verdirdiğimiz kiloyu ne kadar koruyabildiğiniz, ne kadar alışkanlık haline getirdiği bizim için çok önemli.”

SAĞLIKLI BESLENMEYE ZAMAN AYIRMAK GEREKİYOR

Diyetisyen Dilara Saraç, toplumsal sorun haline gelen obeziteye ilişkin de şu açıklamalarda bulundu:

“Genetik yatkınlık çok önemli. Ama en önemlisi beslenme. İnsanlar sağlıklı beslenmeye zaman ayıramıyor. Bütçe olarak sıkıntılar yaşanıyor. Hamburger, salatadan daha ucuz. Fiyatlar insanları etkiliyor. Kişi en ucuz ne bulursa onu yiyor. Biraz bilinçsizlik, biraz genetik yatkınlık. Hepsi obeziteyi getiriyor. Ama en önemlisi insanlar sağlıklı beslenme için zaman bulamıyor.”

DETOKS ZAYIFLAMAK İÇİN DEĞİL SAĞLIK İÇİN YAPILMALIDIR

Detoks konusunda da uzmanlığı bulunan Saraç, Isparta’da bu hizmeti de verdiklerini söyledi. Saraç, sözlerini şöyle tamamladı: “Detoks çok yanlış anlaşılıyor. Kilo vermek için yapılıyor. Detoks toksinlerden arınmadır. Bağırsakları ve vücudumuzu temizleyince metobolizmamız hızlanır. Sonrasında kilo verme süreci kolaylaşır. Detoks kilo vermek için değil, hücreleri arındırmak, vücudu temizlemek içindir. Dolayısıyla sağlık içindir. Şehir yaşamında sürekli dış etkenlerle karşı karşıya kalıyoruz. Sebze ve meyvelerden yapılan her şey detokstur. Mesela portakal suyu, ıspanak karıştırarak sunuyoruz.”

İLETİŞİM KANALLARI

www.formuladiyet.com

dilarasarac@formuladiyet.com

0246 407 22 22-0534 277 36 30

Koç İş Merkezi (IYAŞ Park Karşısı) 156. Cadde 14/6 ISPARTA

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

16 Kasım 2018 Cuma 19:09

Isparta için bir ilk olmuş tebrikler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR